Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotki dwa na wielkiej laaaaaac

Pomocy- COS NA USPOKOJENIE KOTOW W PODROZY???

Polecane posty

jak wyzej, musze przewiezc koty do Niemiec (mimo, ze zyczliwi zalecaja mi wypuszczenie ich na lono natury tak zwane, obrzydliwcy). maly kotek jest spokojny i spi w transporterku ale starszy kotek, ze schroniska ma chyba jakis uraz bo strasznie sie szarpie, prawie wyrywa pazury o kratke i tlucze noskiem o nia. Mial juz raz podany Luminal ale nie odniosl efektu. Moze jakies sugestie, czego uzywacie u swoich kotow w takich sporadycznych przypadkach jak bardzo dluga podroz? dzieki!!!

Gość moje drugie ja
Idż do weterynarza -powinien przepisać środki na uspokojenie. Kiedyś tak zrobiłem.

bylam, wlasnie on przepisal luminal, ale nie pomogl, kot byl jakby jeszcze bardziej pobudzony. dlatego chcialam zapytac, co wy stisujecie u swoich kotow, co dziala a co nie. wiadomo, ze to jest osobniczo rozne, ale jesli 10 osob napisze, ze lek X dziala na ich koty to jest szansa ze i u mojego zadziala. tzn szansa wieksza, niz w przypadku leku Y, ktory chwali tyko jedna osoba.

nikt nie ma kota? niemozliwe...

halloooooo....nikt naprawde? kurcze, moze znajomi maja kota?

Tak jak pisał "moje drugie ja" warto podać kotu coś na uspokojenie. Jednak nie trzeba od razu biec do weterynarza. Na https://www.maxandmrau.pl/pol_m_kot_dbanie-o-zdrowie-kota-185.html są dostępne specjalne preparaty uspokajające dla kotów, na przykład w postaci przekąsek. Czyli ich podanie zwierzęciu również nie powinno stanowić dla Ciebie problemu :) Produkty te nie są jakieś drogie, więc myślę, że nic Ci nie szkodzi spróbować.