Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 000qqq000111

W jakich włosach wyglądałabym szczuplej?

Polecane posty

Gość 000qqq000111

Krótko opiszę siebie. Dość wysoka, lekko przy kości. Mam włosy prawie do pasa. Twarz mam szczupłą, pociągłą. Włosy naturalnie mi się kręcą, czasami je prostuję. Są bardzo gęste. Mam raczej wysokie czoło. Pytanie - czy przy takiej sylwetce szczuplej wygląda się z włosami prostymi czy kręconymi?

Gość do końskiej twarzy
najlepiej trwałą

Gość zależy od sylwetki
piszesz że jesteś wysoka, długie włosy mają tendencję do skracania optycznego sylwetki, ważne są też proporcje twojego ciała, czy masz długi czy krótki tułów itp masz szczupłą twarz więc teoretycznie możesz nosic loki, które poszerzą twarz, ale z drugiej strony jeśli jesteś "mocnej budowy" to długie i gęste włoswy także optycznie poszerzą sylwetkę, lepiej więc chyba będziesz wyglądac w prostych włosach lub upiętych w kok zbyt długie włosy nie wyglądają ładnie, najkorzystniejsza długośc to taka do piersi ewentualnie do pasa, dłuższe włosy wyglądają dziwacznie i niemodnie może i są kobiety, które za punkt honoru uważają zapuszczanie jaknajdłuższych włosów ale nie jest to ani zbyt estetyczne ani modne, nie żyjemy w czasach księżniczek Rapanucel zamkniętych w wieży, które potrzebują długaśnego warkocza by wspiął sie po nim rycerz z osieczą..... mnie osobiście taki długi warkocz czy kitka sięgające za biodra raczej kojarzą sie z widzianą z tyłu swojską krówką Krasulą....

Gość zależy od sylwetki
nie wiem jaką obecnie masz fryzurę, ale może powinnaś poeksperymentowac z grzywką (prostalub długa, zaczesywana na bok) lub cieniowaniem włosów wokół twarzy, krótsze pasma wokół twarzy nadadzą twarzy kształtu i objętosci fryzurze poszukaj w necie stron z fryzurami długimi i pół długimi polecam też ksiażeczkę którą mozńa kupic w Rossmanie o fryzurach dlo włosów długich i półdługich (ok 5 zł)

Gość loleczka
jak jesteś przysadzista, to długie włosy jeszcze bardziej cie wbijają w ziemię jak masz wysokie czoło, to dobra by była grzywka, w ogóle jak coś sie bedzie działo dookoła twarzy, to to sciągnie uwagę na nia, a odciągnie od sylwetki włosy max do łopatek, raz, ze będziesz wygladać lzej, a dwa, ze długie włosy do pasa to może dobre dla dziewczynek komunijnych, ale dorosła kobieta wygląda z takimi długimi kłakami jak jakaś niespełna rozumu albo z oazy

Gość weff
sorry, ale moim zdaniem gruba dziewczyna z krtkimi wlosami jak chlopak wygląda jak troll, jest 5 razy bardziej gruba

Gość loleczka
a kto tu pisał o włosach krótkich jak u chłopaka ?

Gość 000qqq000111
Nie mam włosów do pasa. Mam trochę dłuższe nić końce łopatek. Włosy mam pocieniowane, mam grzywkę. Akurat fryzurę mam naprawdę ok. Zastanawia mnie tylko czy prostować czy nie.

Gość 000qqq000111
A co polecacie na zarost na twarzy?

Gość niespełna rozumu
to są te klony Rihanny w 'modnym' bobie :P Jeśli ktoś ma z natury nędzne kłaczki to ścina włosy do łopatek i udaje, że jest fajny i modny. A długie, gęste włosy zawsze wyglądają ładnie :)

Gość loleczka
nie prostowac

Gość loleczka
kurwa czy ty nie widzisz juz nic pomiędzy włosami rihanny a kłakami do pasa ? takie włochacze do pasa (nie mówie teraz o autorce, tylko generalnie) można ściać i 10, i 20, i 30, i 40 cm i dalej są długie, a przynajmniej wygląda to jakoś po ludzku, a nie jak brunhilda z wieży

Gość 000qqq000111
Z całą pewnością nie zetnę włosów. Włosy mam naprawdę piękne, grube, lśniące, zdrowe, bardzo gęste (szczegolnie to widać gdy wyprostuję), wyglądają jak z reklamy. Ludzie nawet na ulicy mnie zaczepiają pytając co robię że mam takie piękne włosy. Do tego mam wiśniowy kolor włosów, co dodatkowo zwraca uwagę. Piszę to, żeby odsunąć rady typu "zetnij". Zastanawia mnie tylko czy prste wyszczuplą czy pogrubią. Niby wyszczuplają twarz, bo wydaje się bardziej pociągła, ale wtedy ramiona wydają się szersze. A przy burzy loków ramiona wydają się weższe.

Gość ............lhjgha
eh wszystko zlaezy jak wygladasz ale bez opisu tylko ze zdejcia. moim zdaniem do kobitek okraglejszych bardziej pasuja krecone bo glowa jest proporcjonalniejsza.

Gość ............lhjgha
myślę że w kręconych będzie ci dużo lepiej, chociaż polecam też żebyś sobie zrobiła warkoczyki na nich, dzięki temu osiągniesz swój wymarzony wygląd http://home.golden.net/~tekapo/redterror/new_umaga.jpg chłopcy będą piać z zachwytu 😍

Gość ............lhjgha
widze ze ........lhjgh masz niezly gust:p

Gość 000qqq000111
O to właśnie ja jestem na tym zdjęciu, teraz trochę wypiękniałam, mam wymalowane usta na czerwono i w ogóle sexi.

Gość niespełna rozumu
przecież piszę o włosach do łopatek. Dla mnie to średnia długość. Podobają mi się takie w okolicach pasa a modę akurat mam w głębokim poważaniu - jakiś stylista ma mi mówić co jest fajne? Długie włosy nieestetyczne? chyba na nogach... A co do autorki - jakieś falowane proponuję.

Gość ja nosilam przez całe wieki
długie kudły od pasa i jeszcze niżej, zanim je ścięłam wyglądałam jak brunhilda z wieży..