Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to już w kwietniu

masaż szyjki macicy- przeraza mnie to!

Polecane posty

Gość to już w kwietniu

Dziewczyny..Bardzo czesto piszecie o tymmasazu , mnie to jakoś osłabia i przzeraz , czy to przynosi ulge czy ból bo rózne słyszałam opinie. Proszę o odpowiedzcie:(

masaz ten ma spowodowac rozwieranie sie szyjki macicy (orzynajmniej w moim przypadku tak bylo) jest to baaaardzo bolesne lecz coz bez niego rodzilabym chyba parenascie ladnych godzinek:-( a tak to urodzilam w 4 :-)

Gość swiezo oczekujaca
jak to dokladnie wyglada? bo ja to tak wiem mniej wiecej. i slyszalam,ze boli

masaz tem ma przyspieszyc i wspomoc rozwieranie sie szyjki macicy jest baaaardzo bolesny ale coz gdyby nie on rodzilabym parenascie ladnych godzinek a tak to urodzilam w 4 :-)

sorki myslalam ze nie wyslalo :-p polozna rozciaga palcami szyjke macicy :-/ i jak juz napisalam niestety bardzo boli :-(

ja miałam robiony masaż 5 razy 😭 -bo byłam juz po terminie :( za pierwszym razem było ok ale pożniej bolało bardzo!!!

Gość ghfghgfh
to polozna wklada tak gleboko paluchy i rozwiera?

ja mialam robiony chyba 3 razy 2 przed porodem bo termin sie zblizal a na dole nic sie nie dzialo :-( nie wiem jak gleboko bo sie nie pytalam

Gość swiezo oczekujaca
ale jak to sie robi i kto? polozna wpycha reke?

taaaaa az do łokcia wez opanuj sie kobieto i nie zadawaj durnych pytan

Gość swiezo oczekujaca
boze no, pytam bo nigdy nie rodzilam ani tego nie widzialam. czy naprawde nikt nie moze mi powiedziec? pytam sie normalnie, a zostalam zjechana:(

Ja też się strasznie bałam masażu po opowieściach mojej siostry. NIe wiem od czego to zależy czy od rodzącej czy od osoby która robi masaż. Mnie po pierwsze nie powiedzieli bo na samo słowo chyba bym padła. Podczas skurczu lekarz czy położna rozwierają delikatnie szyjkę. Nie wiem może u mnie było delikatnie bo nie bolało. Bolał mnie skurcz a nie to co mi robili.

Gość czekolada mniam
to już w kwietniu ...ten masazyk robi sie tylko wtedy gdy jestes po terminie.Powoduje on rozwarcie szyjki macicy.Nie masz sie co na zapas martwic bol da sie wytrzymac i uwierz mi porod jest bolesniejszy:)

Gość poczytaj tu ...
masaz przeważnie sie wykonuje w chwili skurczu wiec jest ogromne wrażenie ,ze jest bolesny ... ja nie miałam takiego masazu ,urodziłam sama ...ale może szkoda,ze nie miałam ?

Gość to już w kwietniu
CHCE JUZ URODZIĆ BO NIE WYTRZYMAM TEJ NIEPEWNOSCI I STRACHU!:(:(:(!!!

mi robilki kilkakrotnie by przyspieszyc poród i zadnych efektów nie dało po 10 h porodu po lekach i masażach musili mi zrobic cesarke bo nadomira z tego wszytkiego mały żle sie ułożył i nie było sznas musieli ratowac mnie i jego

Gość gość
do autorki topikuja bede rodzic w lipcu, ale moje zdanie jest takie... jak juz porod sie zacznie to na pewno adrenalina jest taka, ze bedzie mi wszystko jedno czy to masaz czy nie, bede chciala urodzic, a zamartwianie sie teraz, czy bedzie bolalo czy nie... czy ja wiem... to chyba nie jest dobre... bedzie bolalo, ale przezyjemy;);)

Ja też nie wiem, czy jest sens nakręcania się. Każda z nas jest inna i różnie odczuwa. Po co denerwować sie na zapas. Może akurat nikt ci go nie będzie robił.

Gość ajojuj
up up

Gość oburzony tym co sie dzieje
konowały - na masaż można sie nie zgodzić. Mąż który na to pozwala to dupa. jak się nie rozwiera to cesarka i koniec - a nie jakieś średniowieczne metody. normalnie skur.....ny i koniowały!!!

Gość klllerrrr
Ja nie wiem kobiety wy sie martwicie masazem ? Przeciez macie urodzic dziecko? Tym sie nie martwicie, ze was rozerwie? Dziecko jest jednak troche wieksze od reki.

Gość maaaasaż
na masaż kobieta musi wyrazic zgodę a nikt je o to nie pyta i nie daje jakiejkolwiek altrnatywy .a w krajach ,,bardziej cywilizowanych od lat sie tego nie wykonuje :( .

Gość rubia3
nie ma nic gorszego samo rodzenie jest przyjemniejsze....