Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bartosz

czym sie różni dziewczyna od narzeczonej

Polecane posty

Gość Bartosz

bo mi wczoraj dziewczyna powiedziała że chce być narzeczoną :( o co jej chodzi ? 🖐️

Gość Bartosz
oświadczył ? to o to chodzi ? to by powiedziała że chce być moją zoną ? ja zawsze myslałem że narzeczona i dziewczyna to to samo

Gość no zalezy
jestem kobieta i dziewczyna swojego chlopaka od prawie 6 lat, tez chce byc narzeczona, wydaje mi sie, że (przynajmniej ja tak to czuje) narzeczona to dziewczyna owszem ale taka juz na poważnie. Od narzeczeństwa do małżeństwa to juz chyba tylko krok. Chociaz istnieje jeszcze cos takiego jak "zareczeni" niekoniecznie narzeczeni, sama nie wiem, wiem ze chce byc i narzeczoną ale narzeczoną zaręczoną. :P nakrecilam cos... ;)

Gość Bartosz
to w końcu o co biega ?

"oświadczył ? to o to chodzi ? to by powiedziała że chce być moją zoną ?" tak, właśnie o to chodzi :D

Gość Bartosz
kazdy z was gada inaczej :/

Gość lil jak mozna byc
narzeczona, nie będąc zaręczoną? ? Oświadczasz się dziewczynie, wtedy jesteście zaręczeni (zaręczony, zaręczona). Ty jesteś jej narzeczonym, ona Twoja narzeczoną.

Gość narzeczona to
kobieta, ktorej oswiadczyl sie mezczyzna i ona te oswiadczyny przyjela (= zareczenie sie), to przyszla zona dziewczyna, to partnerka w zwiazku, sytuacja zupelnie nieformalna

"Oczywiście można sie jeszcze rozmyślić ale nie wolno już próbować innych " taaaaa i moze jeszcze NIE WOLNO zerwac zareczyn ? ;)

Gość wielki zief

Gość .......................+++++..
:D jesli trzeba ci to az tak dokladnie tlumaczyc to na bank sie nie nadajesz do tego by to zrobic wiec i tak sie nie przejmuj :D

Gość Zuzzzka
Pierścionkiem. :p

" jestem kobieta i dziewczyna swojego chlopaka od prawie 6 lat, tez chce byc narzeczona" po 6 latach, to sie laske zmnienia na nową a nie oświadcza :P