Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość achakacha

plastyka pochwy

Polecane posty

Gość achakacha

Urodzilam dziecko, peklo mi krocze.Zeszyli mnie w miare dobrze ale mam szeroka,rozciagnieta pochwe.Lekarka zasugerowala plastyke.Czy ktoras sobie zrobila?Warto?

ty no dzięki ,kurde każde z nas może to spotkać ...teraz to będę sie bała porodu:( a jak w temacie ,nic nie wiem na ten temat..

Gość achakacha
Nie boj sie.Na moje nieszczescie rodzilam za granica i tu nie nacinaja krocza.W Polsce pewnie Cie natna i nie bedziesz miala takich problemow.Czy komus jeszcze znajoma jest tematyka operacji plastycznej pochwy po porodzie???

Mnie też to czeka:o Dowidziałam sie jakiś czas temu, ze mam obniżoną przednią ścianę macicy i ze w przyszłości macica będzie uciskać pęcherz:o Wszystko przez to ze nie zrobili cesarki, a juz z USG wynikało ze płód ma około 4,5kg:o Położne wraz z lekarką namówiły na poród siłami natury, mimo że termin cięcia z moim ginem miałam umówiony dosłownie dwa dni późnij:o Ja głupia posłuchałam, zamiast dzwonić po mojego lekarza i poddać sie cesarce:o Dla pierworódki urodzenie dziecka ponad 4 kilowego często wiąże się z komplikacjami. Tak było niestety w mim przypadku. Czekam wiec jeszcze, bo problem mój nie jest jeszcze uciążliwy. W planach mam jeszcze jedno dziecko i zaraz po tym idę na operację:o

No pamiętam Grzywa jaka byłaś dzielna :-) Pamiętam, jakby to było wczoraj :-)

Gość cokelive
dziewczyny, ale to chyba nie regula, że jak nie cięta to rozciagnięta? ja rodzilam 5 tygodni temu drugie dziecko. polozna byla dumna z siebie, że'' uratowala mi krocze''(tak mowila), bo obylo się bez ciecia. I co? będę teraz za szeroka????!!!!! Cwicze miesnie kegla, ale czy to wystarczy?

Gość jest pięknie
no pewnie ze warto po pierwsze znów wysoka pochwa po drugie wąskie wejście do pochwy i poprawa doznań seksualnych dla obojga partnerów- nawet się nie zastanawiaj ja dlugo nie myślalam i już jestem po nie sluchaj opini typu nie daj się okaleczyć bo to bzdury warto to zrobić

Gość Chumbawumba
Nacięcie krocza nie zapobiega rozluźnieniu pochwy po porodzie i pogorszeniu się jakości współżycia seksualnego Nacięcie krocza wykonywane jest w momencie, gdy tkanki krocza są maksymalnie rozciągnięte przez wyłaniającą się główkę. Aby zmniejszyć ich rozciągnięcie, zabieg ten musiałby być wykonywany dużo wcześniej, gdy główka znajduje się wyżej w kanale rodnym. Nacięcie osłabia mięśnie i utrudnia ich powrót do stanu przed porodem. W badaniu szwedzkich naukowców siła mięsni krocza (przed, oraz po porodzie) została oceniona poprzez mierzenie możliwości utrzymania w pochwie globulek o różnej wadze w pozycji wertykalnej przez jedną minutę. Próba składała się z 87 kobiet – pierworódek, z których 16 urodziło przez cesarskie cięcie zaplanowane. W grupie porodów „drogami natury” 30% kobiet miało nacięte krocze, 36% - pęknięcia, 34% - krocze bez żadnych obrażeń. Pęknięcie III stopnia wystąpiło u 2 kobiet z „grupy z nacięciem”, i u 1 kobiety z „grupy pęknięć”. W porównaniu z grupami z pęknięciem i bez obrażeń, w grupie z nacięciem krocza siła mięśni była najsłabsza (średnie zmniejszenie siły mięśni 30.0 +/- 11,8%). W grupie pęknięć (średnie zmniejszenie siły mięśni 18,9 +/- 9,1%) rezultat był podobny do tego, jaki zanotowano w grupie bez obrażeń (średnie zmniejszenie 19,2 +/- 10,28%). Grupa cesarskich cięć (średnie zmniejszenie 0) osiągnęła najlepszy rezultat w porównaniu ze wszystkimi podgrupami ( Rockner, Jonasson, Olund 1991).

Gość ululka
MOI KOCHANI JA TEZ MAM PROBLEM TEN SAM CO WY MOJE PIERWSZE DZIECKO KTORE URODZIŁAM WAZYŁO 4,200 KG A DR 3,950 MAM 33LATA MOJA POCHWA ROSCIAGNEŁA SIE BARDZO , JESTE ZDESPEROWANA ,WSTYT MI PRZED MEZEM I OD JAKIEGOS CZASU NIE UPRAWIAM SEXU BO NIC NIE CZUJE A NI PARTNER MNIE NIE CZUJE .DLAMNIE JEST TO TRAGEDIA TEZ BYM CHCIAŁA ZROBIC SOBIE TA PLASTYKE POCHWY NA NFZ W WARSZAWIE BO TU MIESZKAM ALE STRASZNIE SIE BOJE ISC NA TA OPERACJE TEGO USYPIANIA I WOGOLE ,NIGDY NIE MIAŁAM ZADNEJ OPERACJI ,ANI NAWET ZABIEGO .BŁAGAM WAS KOBIETY O POMOC ABY KTÓRAZ Z PAN KTORA MIAŁA WYKONYWANA PLASTYKE KROCZA POMOGŁA MI UPORAC SIE ZE STRACHEM ,ABYM MOGŁA PODDAC SIE TEJ OPERACJI W SPOKOJU BEDE BARDZO WDZIECZNA JESLI PANI KTORA SIE ZDECYDUJE MI ODPIASC ODPISAŁA MI NA MOJEGO EMAILA Z GORY PANIA DZIEKUJE I GORACO WSZYSTKIE POZDAWIAM ULA