Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

haha

pomozcie.problem z kompem

Polecane posty

mam problem....wlaczylam rano komputer i wyskoczylo mi ze jest jakis blad z windowsem i mam uruchomic CHKDSK ale ja nie wiem gdzie to jest wogole..a i nie mam zadnych ikonek zeby sie do czegos dostac musze przez menadzer zadan:( pomozcie

Gość Alt...
a masz pasek zadań u dołu ekranu tzn..start ,godzina ,głośność ,czy tylko same tło Windows .

Gość Alt...
Miałem nie dawno podobne zdarzenie z tym że nie było żadnego komunikatu, po prostu przy włączeniu komputera nic nie było oprócz czystego ekranu .Jeśli masz najnowsza Internet Eksplorer 7 istnieje pewne prawdopodobieństwo że to on jest tego przyczyną ... podobno wystarczy w menedżerze zadań wyłączyć explorer.exe (zakończ proces w zakładce PROCESY) i uruchomić go na nowo za pomocą "Nowe Zadanie" (zakładka APLIKACJE),ale tej metody nie próbowałem ,spróbuj może sie uda . U siebie problem rozwiązałem robiąc nakładkę xp na xp tym sposobem ; http://www.searchengines.pl/lofiversion/index.php/t97401.html

wydaje mi sie ze czytam tekst po chinsku :P upss...zobaczymy

Gość a który to windows
?

nie ma takiego czegos jak expoler exe.....

Gość a który to windows
no co to za windows???? 95 czy 98 czy 2000 ...... może to XP ?? no jak ci pomóc jak nie piszesz?

nie wiem:(...moze napisze do kogos z gg podajcie

Gość Alt...
Jeśli nie ma tego procesu to widocznie jest inna przyczyna trudno mi coś wyrokować ,zawsze możesz jeszcze się ratować nakładką XP na XP ,link masz u góry jak to zrobić u mnie zadziałało ,i tak niewiele ryzykujesz bo komputer teraz nie nadaje się do użytku .Jeśli się obawiasz sama zrobić możesz poprosić kogoś znajomego .:D Ewentualnie może ktoś jeszcze doradzi inny sposób naprawy na forum sam byłbym ciekaw ,tymczasem muszę już iść .

Gość spróbuj tak
Spróbuj tak Mój komputer pośród innych zobaczysz ikonę dysku C, kliknij ją prawym przyciskem myszy Właściwości ----->> zakładka Narzędzia

Gość spróbuj tak
i w Narzędziach opcja Sprawdzanie błędów kliknij sprawdź nic tam nie kombinuj, zostaw ustawienia tak jak są domyślnie

niestety przez menadzer sie nie dostane do dysku C przez moj komouter

Gość spróbuj tak
jeśli nie ma zaznaczeń to zaznacz: automatycznie napraw błędy systemu plików

podaj mi gg....pliska bo musze zaraz wychodzic to sie odezwe i powiesz mi

Gość spróbuj tak
no ale w ogóle możesz osiągnąć stan, w którym dysk C będziesz widzieć? nie otwarty, tylko ikonę dysku C ?

Gość spróbuj tak
przykro mi ale jestem starej daty i nie podaję w ten sposób zadnych swoich namiarów :-O może ktoś znajomy ci pomoże :-)

szkoda:( a jak ja ci podam?no kurde nie pokazuje sie ta ikona

Gość spróbuj tak
jak Start widzisz to jeszcze z Pomoc i obsługa techniczna (możesz zrobić przywracanie systemu sprzed tego problemu) Wybierz zadanie Przywracanie Systemu Przywróc mój komputer do wcześniejszego stanu tam ci się kalendarz pokaze, wybierzesz jakiś Punk kontrolny Systemu, z taką datą gdy nie było jeszcze tych kłopotów jeśli w międzyczasie instalowałaś jakieś nowe programy to podczas tej operacji możesz je utracić Operacja przywracania systemu jest odwracalna.