Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uuu juz blisko

9 miesiąc ciąży - objawy tuz przed porodem - kolejnosc

Polecane posty

Gość uuu juz blisko

na poczatku wypadł wam czop, pózniej były skurcze a potem odeszły wody płodowe? jaka była kolejność, co czułyscie, ja na dniach moge urodzic, narazie tylko pobolewa w kroczu

Gość poopowiadajcie

Gość załamana1989
Mi czop wypadl dzien przed. Skurcze mialam od 7 miesiaca ale dzien przed poroem strasznie mi sie nasilily bole. a krocz mnie nic nie bolalo. Powodzenia ci zycze

Gość padlinka26
ja w dniu przepowiadanego porodu dostalam boli brzucha myslalm ze przejdzie ze cos mi zaszkodzilo ale powtarzaly sie co kilka minut potem doszly bolesne skurcze i sie okazalo ze sie zaczal porod potem to skurcze coraz silnijesze a wody mi same nie odeszly tylko polozna je przeklula i sie wylala cieplutka woda minal rok a ja nadal to pamietam jakby to bylo wczoraj ja bardzo sie balam ze nie bede wiedziala kiedy sie zacznie a tu wszystko poszla jak burza i milo to wspominam.pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość uuu juz blisko
najgorsze jest to czekanie i zastanawianie się czy owy ból zapoczątkuje poród, czy brzuch nie jest za twardy itp

Mi przy pierwszym porodzie najpierw odeszly w domu wody, polecialo jak z wiadra, no i pozniej juz pogotowie, szpital, wymuszanie skorczy itd, rodzilam ponad 14h. Teraz mam inaczej, juz mam rozwarcie wiec lekarka kazala mi sie oszczedzac, bo mam rozwacie na 1,5 cm, musze donosic co najmniej do 15 marca

Sama tez sie boje, kazdy porod jest inny, czasami boli mnie brzuch ale wiem ze dotrwam do tego 15tego, takie mam przeczucie

Gość uuu juz blisko
ja mam nadzieje ze dotrwam do 20go. 20go mam kolejną wizyte u ginekologa, który od 3go jest na urlopie. tak samo ginekolog siostry - poszedł na urlop w okresie kiedy moge zacząc rodzic. jakby cos sie wczesniej zaczeło to bede musiała szukac kogos innego, bo nie mam skierowania. pewnie przyjmują na porodówkę bez skierowania, ale chce uniknac zbednych problemów

Gość zaraz rodze
hej dziewczynki u mnie zaczal sie 35 tydzien i wiem ze musze wytrzymac jak najdlozej ale strasznie mi juz ciezko , jak na razie nie mam rozwarcia , skurcze mialam od 7 miesiaca , ale raczej ustapily po luteinie , ktorej juz od dwoch tygodni nie biore , nic na razie nie wskazuje zebym miala urodzic wczesniej , ale powiedzcie czy moze to sie zdazyc w kazdej chwili>? boje sie ze zacznie sie w najmniej oczekiwanym momencie pozdrawiam wszystkie mamusie

Gość Młyn
czesc dziewczyny ja jestem już 4 dni po terminie i strasznie boli mnie podbrzusze krocze i krzyże nie raz nawet napnie mi się brzuch i prze mnie az na dół zazwyczaj mam to co 20-30 minut

Gość gość nr 102
Mi nie wypadło nic, ani czop ani wody płodowe. Tydzień po terminie o 14-stej dostałam takich lekkich skurczy jak przy miesiączce, około 19-stej były już regularne i silniejsze, pojechaliśmy do szpitala, 7 godzin później już było po wszystkim :)