Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość korba123

Zaświadczenie lekarskie o możliwości podjęcia studiów

Polecane posty

Gość korba123

proszę o pomoc na czym polega takie badanie co jest badane kiedy moge nie dostac pozwolenia na studiowanei jakie sa kryteria please, pomóżcie, z góry dziekuje

Hej, w sumie dużo zależy od lekarza, bo np. u mnie ograniczylo się to tylko do wypisania tego zaświadczenia, lekarka nawet mnie nie badała. A jak badają, to zazwyczaj osłuchują, w gardło zaglądają... takie rutynowe badanie :) jeśli do tej pory nie miałaś żadnych problemów szkolnych, to i teraz nie powinno być probelmów z otrzymaniem tego zaświadczenia. pozdrawiam

Hej, w sumie dużo zależy od lekarza, bo np. u mnie ograniczylo się to tylko do wypisania tego zaświadczenia, lekarka nawet mnie nie badała. A jak badają, to zazwyczaj osłuchują, w gardło zaglądają... takie rutynowe badanie :) jeśli do tej pory nie miałaś żadnych problemów szkolnych, to i teraz nie powinno być probelmów z otrzymaniem tego zaświadczenia. pozdrawiam

Gość jesli chodzi o badanie
na studia, to uczelnia wystawia skierowanie na badanie i idziesz do lekarza medycyny pracy, rutynowo robi się morfologie plus badania charakterystyczne dla kierunku na który się wybierasz, mogą to być badania w sanepidzie, próby wątrobowe. Ja miałam próby i okulistę.

Gość Ojejku to jeszcze
takie zaświadczenie jest wymagane? No chyba że na AWF czy jakąś techniczną to rozumiem.

Gość jesli chodzi o badanie
oczywiście ze jest wymagane, ja robiłam 2,5 roku temu i mam na trzy lata, ale ludzie ode mnie zroku mieli też na rok lub dwa i uczelnia ich goniła że koniecznie muszą iść do lekarza, a jestem na chemii

Gość Angieee
ja pamiętam, że poprosiłam tylko lekarza pierwszego kontaktu o wypisanie 3 zaświadczeń i bez problemu dostałam, żadnych badan nie było.

Gość ojejku to jeszcze
a to możliwe że na pewnych kierunkach jest wymagane. Ja na swój nie musiałam.

Gość Siuśka
teraz zmieniły sie przepisy i takie zaświadczenie może podpisać lekarz rodzinny...no chyba, że trzeba zrobić różne badania specjalistyczne, to uczelnia kieruje do odpowiednich specjalistów

Gość korba123
a jak to jest na polonistyce, czy tez musze isc do lekarza medycyny pracy, jakie badania sa wtedy wymagane????

Gość Zołzik
mi się wydaje że lekarz medycyny pracy w tym przypadku jest calkowicie zbedny, wystarczy pierwszego kontaktu. Ja tak przynajmniej miałam, nie robiłam żadnych badań, lekarz wypisal mi tylko zaswiadczenie ze nie ma przeciwskazan do podjęcia studiow i tyle.

Gość allis
a czy takie zaswiadczenie trzeba miec juz ze sobą czy w przychodni dostane? Z góry dziekuje za odp, to bardzo wazne dla mnie.

Raczej takie zaświadczenie powinnaś dostać z uczelni... albo trzeba je bedzie wydrukowac ze strony uczelni.

Gość Blaaablla
Moja uczelnia np przyjmuje zaświadczenia tylko od lekarza medycyny pracy. I badania to już zależą od lekarza, bo u niektórych to wyglądało tak, że lekarz ograniczył się do wypisania zaświadczenia, a ja trafiłam do takiego, który ważył, mierzył, badał wzrok, słuch, mocz, krew, próby wątrobowe. Ale wiem też, że na niektórych uczelniach przyjmują zaświadczenia od lekarza pierwszego kontaktu. Powinno być napisane na str internetowej uczelni.

Jeżeli masz skierowanie do lekarza medycyny pracy, to on ci zrobi badania, a jak nie, to lekarz pierwszego kontaktu tez ma takie uprawnienia..

Gość gość
Czy lekarz pierwszego kontaktu może wystawić zaświadczenie że mogę odbywać praktyk studenckich z pedagogiki wczesnoszkolnej ponieważ każda infekcja jest dla mnie zagrożeniem życia?