Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana1989

Pomóżcie Jak wyglada zabieg wypalanie nadżerki??

Polecane posty

Gość załamana1989

Dzisiaj bylam na wizycie u ginekologapo porodzie i pani ginkolog powiedziala mi ze bedzie mi wypalala nadżerke. Strasznie sie boje bo nigdy nie mialam takiego zabiegu. Wiec chcialabym zeby mi ktos pomogl jak ten zabieg wyglada i czy to boli. BO NA SAMA MYSL TO MI CIARKI PRZECHODZA!!!

cześć Ja nie miałam takiego zabiegu ale wiem że mam nadżerkę. Ostatnio gina pytałam o jej usunięcie i powiedział mi że teraz lekarze odchodzą od wypalania nadżerek i że lepiej jest ją zostawić w spokoju i nie ruszać. Szczególnie jeśli planuje się mieć jeszcze dzieci. Więc może dowiedz się czy naprawdę ten zabieg w twoim przypadku jest niezbędny.

Ja mialam wypalana nadzerke. lekarz robi to cieklym azotem to nie boli ale ja zemdlalam przy tym zabiegu. Pamietaj zebys kogos wziela ze soba do gina bo mozesz sie zle czuc

nieleczona nadrzerka moze prowadzic do raka wiec lepirj to leczyc sa rozne metody wymrazanie wypalanie najlepiej skonsultowac metode z lekarzem moja przyjaciolka miala nie leczona nadrzerke ktora ze stanu 2 weszla w 3 czyli przedrakowy ja mialam wypalanke po pierwssze to nie boli lezysz na fotelu ginek. pod tylkiem masz metalowa deseczke i lekarka jakims urzadzeniem po prostu dotyka zmian w srodku jest troche dymu ale jest to spowodowane wlasnie tym wypalaniem z tego co wiem za pomoca pradu nieraz na operacjach w telewizji widac ze podczas np naciecia jest,dymek, ale bolu nie czujesz proponuje jak najszybciej to wyleczyc pozdrawiam

Gość załamana1989
po tym mozna nie miec juz wiecj dzieci?? A co sie stanie jak naprzyklad tego nie pojde wypalic jak poprzednia kolezanka??

Gość ciotka Krycha
no ale jest kilka metod leczenia, nie ? jedna z nich to po prostu lekarstwami

Ja mam nadżerke już pare lat i lekarka mówiła żeby jej nie ruszać.Miałam ją już przed ciążą. Co jakiś czas chodzę na wizyte kontrolną i ginekolog mi mówiła że sie troszkę zmniejszyła. P.S. byłam u różnych gin i każdy mi mówił żeby nie ruszać oprócz jednej baby ginekolog która mnie nastraszyła że z tego będzi raz itp i odrazu powiedziała że mi wypali... i podała cenę więc wiadomo o co chodziło. Po tej wizycie odrazu byłam u innej ginekolog i powiedziała że jest malutka prawie jej juz nie ma.

Gość lepsze jest....
odmrazanie albo przy malej nadzerce pomoga tez same leki, ale nieleczona nadzerka moze prowadzic do raka, u lekarza z nfz odmrazanie jest za darmo

Gość lepsze jest....
zabieg jest prosty, prawie bezbolesny i krotki

Gość gosc11223344
nie odmrazanie tylko wymrazanie,zamrazanie cieklym azotem lub wypalanie pradem elektrycznym....pozostaja tez leki ...O kazdej z metod decyduje lekarz.

Gość gość
nie ruszac, tez tak slyszalam. przynajmiej dopoki sie chce jeszcze dzieci.

Gość gość
21c6rkvJwO5kK8ocFEBrnrpZ