Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 21_lat

potrzebny lekarz!!!

Polecane posty

Gość 21_lat

dziewczyny mam niedocisnienie - 102/26. Od czego to sie wzielo? Co mam robic?

Gość kup se nowy cisnieniomierz

Gość 21_lat
ale smieszne. pytam powaznie

Gość kup se nowy cisnieniomierz
a ja mowie powaznie i napij sie kawy

Gość to k..... do lekarza
a nie na forum się pytać!!!! Jakbyś tyle miała to byś słowa na forum nie napisała bo byś lezała nieprzytomna

a ja mam 80/50 i czuje sie wysmienicie. to twoje to jakies dziwne, wrecz niemozliwe :/

Gość 21_lat
czuje sie tak sobie bo mi serduch wali caly czas jak oszalale. kawy dzis pilam 3 i nic nie pomoglo a po lekarzach nie lubi chodzic

oj ja tez mialam 70/40 ludzie sie wystraszyli ze ja zaraz padne.a mi tak troszke spac sie chcialo 💤 czas sie wybrac do lekarza,. ty tez idz !

Gość 21_lat
powaznie mowie i martwie sie bardzo. jak wstaje to mi sie czarno robi przed oczami i musze szybko sie o cos oprzec albo usiasc bo sie przewróce.

Gość sparklingfrost
jakim aparatem mierzysz cisnienie?

Hipotonia, to poniżej 100 skurczowe i poniżej 60 skurczowe, owszem, ale takie wskazanie, jak podajesz, przynajmniej dla mnie jest niemożliwe.

Gość 21_lat
nie, nie mialam zadnych badan robionych. nawet jak bym chciala to sie boje isc zeby czegos nie wykryli. wiecie jak to jest. pojdziesz z jednym a oni wam cos innego powiezdza. normalnie teraz siedze i czuje jak mi puls przyspiesza caly czas. czuje ze mnie fala goraca uderza.

Gość ratowniczka
roznica miedzy skurczowym a rozkurczowym musi wynosic od 30 do 50 mm/hg jesli mierzysz aparatem elektronicznym to wymien baterie albo wyrzuc aparat bo jest bezuzyteczny nie oddaje w pelni prawidlowego cisnienia aparat zegarowy jest najlepszy i takim powinien ci ktos zmierzyc cisnienie. ponadto przy cisnieniu ponizej 40 ustaja czynnosci zyciowe praca nerek itp wiec jest to zupelnie nie mozliwe... a ty czujesz sie dobrze jestem ratownikiem medycznym

Gość 21_lat
mierzylam aparatem firmy BRAUN. mam tak od dawna. z jakiego moze to byc powodu?

boisz sie isc zeby Ci czasem czegos nie wykryli?:O troche dojrzalosci by sie przydalo:O co to w ogóle za głupie gadanie:O

Gość to może być z powodu
takiego żeś głupia :D

"ponadto przy cisnieniu ponizej 40 ustaja czynnosci zyciowe praca nerek itp" :O widze ze bylam blisko i to nawet bardzo:O

Gość 21_lat
mam nadzieje ze ten aparat jest niedobry i tylko niepotrzebnie sie martwie. chcialam dodac ze pale papierosy, moze to od tego tak mi serducho wali szybko?

Gość ratowniczka
jestem pewna ze z aparatem jest cos nie tak a nie z toba! niemozliwe jest to jeszcze raz powtarzam:) nie powinnas sie zamartwiac a pojsc do lekarza...nadocisnienie moze powodowac udary mozgu...w jakim jestes wieku?

Gość ratowniczka
tachycardia spowodowana jest stanem emocjonalnym stresem wysoka goraczka chorobami serca bolami w kaltce piersiowej zmniejszonej powierzchni oddechowej pluc...podaj objawy... czarna oliwka: z jakiego powodu mialas takie niskie cisnienie co sie stalo?

Gość 21_lat
mam 21 lat

Gość ratowniczka
jestes mloda osoba...powiedz jakie masz objawy co sie dzieje dodatkowo... p.s przepraszam za bledy ale staram sie szybko pisac:)

Gość 21_lat
dodam ze mam czesto wlasnie bardzo silne bóle w klatce piersiowej i tez sie tym martwie:(