Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 21_lat

potrzebny lekarz!!!

Polecane posty

Gość ratowniczka
idz do lekarza bo w przyszlosci takie skoki cisnienia w przyszlosci moga przysporzyc ci duzych klopotow. powiem tylko ze slyszalam o zawale serca u 13 ltka juz...szok! nie ma zartow do lekarza rodzinnego zmierzy cisnienie zrobi ekg albo inaczej podejdz do przychodni do gabinetu zabiegowego i popros o zmierzenie cisnienia nikt ci nie odmowi!

tylko w sumie jak to jest, bo ja jzu kiedys poszlam do lekarki, i mowie ze mam takie niskei cisnienie. powiedzialam jej jak to wygladalo w ciagu 7 dni, a ona do mnie ze kto mi takich bzdur nagadal, ze ja moge takie cisnienie miec, nic mi sie nie stanie . no to sie zawinelam i wyszlam. ona tak jakby niekompetentna , wiejska lekarka

Gość 21_lat
welkie dzieki:) a wiesz moze czym jest spowodowany ten bol w klatce piersiowej? jak mnie zaboli to mysle ze juz po mnie tak strasznie to mnie boli kilka minyt a nawet kilkadziesiat czasami

hmm pare lat temu w lato umylam włosy i potem poszlam na balkon. Wiatr troche wiał, ale ogółem było dosyc ciepło. A jak juz wyszlam z balkonu to potem pod wieczór ledwo mogłam leżeć:O nie wiem czy to akurat od tego było. Ale było źle:O

Gość llljjsi
przeciez co innego niska wartos a co innego taka amplituda! od kiedy cie boli w tej klatce piersieowej?

Gość 21_lat
no juz dobre ze 3 lata. boje sie wlasnie bo moj tata zmarl na raka pluc, czy ja tez jestem w jakims sensie zagrozona?

Gość 21_lat
prosze, odpowiedzcie mi

Gość llljjsi
jesli chodzi o ciesnienie to to jest wynika fatalnny z ktorym trzeba natychmiast do lekarza jelsi aparat jest dobry ale jesli nie wyglada na to ze doprowadzilas sie do nerwicy z powodu leku nie wyklucza to ze cos sie dzieje TY MUSISZ TO WYKLUCZYC zrob badania, zglos sie do lekkarza -echo, ekg i badania krwi- wtedy bedziesz wiedziala ze nie masz raka i rzuc palenie dla wlasnego spokoju jestes klebkiem niepotrzebnych nerwow

Gość llljjsi
ja ci powiem co zrob glos sie teraz na izbe przyjec do szpitala. zrobia ci badania i wypuszcza. 30 minut i bedziesz uspokojona. jesli to odlozysz do jutra to znowu bedziesz odwlekac i sie wykonczysz nie mowiac juz o tym, ze rzeczywiscie moze byc jakis problem rozsadne jest takie cisnienie natychmiast skonsultowac nawet jesli mialoby sie okazac ze to byl blad aparatu

Gość 21_lat
to po badaniu krwi dowiem sie czy nie mam raka?

Gość llljjsi
tak. jesli zrobisz OB -opad nie powinien przekroczyc zdaje sie 8 u kobiet . przy nowotworach jest 100 czekasz jeden dzien na badania i masz spokoj przeciez ty sie z nerwow doprowadzisz do zawalu. to juz lepiej 1 dzien nerwowo niz calez yzcie jak juz raz zrobisz abadania to przy nastepnych tak sie nie boisz

Gość 21_lat
a mozesz mi kochana powiediec tak po kolei co mam zrobic bo juz sie bogubilam z tych nerw. bede wdzieczna

Gość llljjsi
dopoki nie masz badan w rece nikt ci nie powie czy to z nerwow czy choroba ale choroby trzeba leczyc jak sie nie zbadasz to nie unikniesz smierci ktorej tak sie boisz. ja mysle ze nic ci nie jest ale jesli sie nie zbadasz to sie wykonczysz idz za ciosem i zglossie teraz lub najpozniej jutro rano do rodzinnego jestes sama w domu? czy dzieje sie cos naglego czego wczesniej nie bylo?

Gość zajac
Idź sobie teraz zmierz ciśnienie i nam podaj aktualne !

Gość 21_lat
chcialabym porozmawiac z psychologiem, z psychiatra, ale jakos nie mam kiedy sie tym zajac. chcialabym w ogole z kims obcym porozmawiac. napisz prosze te badania ktore mam po kolei wykonac i gdzie.

Gość llljjsi
jesli dzieje sie cos naglego a jestes sama w domu to zadzwon na pogotowie wyjasnij ze takie stwierdzilas cisnienie a jesli cuzjeszsie na silach niech ktos cie podwiezie do szpitala na izbe przyjec to jest o tyle dobre ze zrobia ci ekg i porzadnie zmierza cisnienie i abslotunie nie powinni cie odeslac jesli powiesz o bolu w klatcce i ciemno przed oczami jesli dzieje sie to co czesto sie dzialo to jutro rano idz do lekarza i wyjasnij ze masz takie problemy ZABIERZ SWOJ APARAT -wtedy beda mogli porownac wyniki ze swoim. powiedz ze tata zmarl na raka i prosisz o skierowanie na morfologie z rozmazem i OB, na rentgena pluc. oraz skierowanie do kardiologa bo masz ciemno przed oczami, bol w klatce i takie cisnienie

Gość llljjsi
sluchaj moja droga jesliw yniki beda dobre to wez sobie idz na koncert, poskacz i pokrzycz i obiecaj sobie ze konczysz z nerwami

Gość 21_lat
dziekuje ci bardzo. jutro pojde na izbe przyjec i zrobie co trzeba. chociaz sie boje. pozdrawiam cie serdecznie.

Gość llljjsi
zrozum mozesz sie dwoic i troic, robic wszystkie badania swiata a wpasc pod samochod i umrzec. umrzesz i tak wiec wyluzuj twoj tata umarl za wczesnie i taka reakcja jest normalna ale rodzice umieraja przed dziecmi i nie moga one bac sie ze umra na to samo bo zycie nie jest takie proste ze w rodzinie wszyscy umieraja na to samo

Gość llljjsi
jutro idz do rodzinnego izbe przyjec tylko w naglych wypadkach dostaniesz skierowania jak pojdziesz jutro wczesnie rano to moze laboratoriu bedzie jeszcze czynne a jesli nie to do badan krwi nastepnego dnia rano. kolejnego dnia rano masz wyniki. jesli OB bedzie niskie to ci wyklucza setki chorob ale popros o skierowanie do kardiologa i na rentegena . masz wystarczajace uzasadnienie ALE OBIECAJ MI JEDNO. JESLI WYNIKI BEDA DOBRE WYCIAGNIESZ Z TEGO WNIOSKI I PRZESTANIESZ SIE PRZEJMOWAC????

Gość 21_lat
obiecuje. dziekuje ci.

Gość llljjsi
trzymaj sie kochana. naprawde jestes dzielna ze radzisz sobie jakos ze smiercia taty. ale tez jestes glupia bo mozesz jeszcze 20 lat byc zdrowa i caly czas sie zamartwiac. z takim nastawieniem nie ma roznicy czys zdrowa czy chora BEDZIE DOBRZE POD WARUNKIEM ZE OBIECASZ SOBIE ZACZAC NOWE ZYCIE BEZ NERWOW

Gość 21_lat
dzieki kochana.