Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xSxAnGeLxSx

Pomocy ! ! ! Spóźnia mi sie okres

Polecane posty

Witam ! ! ! Mam problem :( Jestem dziewicą mam 16 lat. Leżałam z chłopakiem na łóżku i uprawialiśmy petting w pewnym czasie chłopak dotknął mnie w czułe miejsce swoim członkiem. Nic się nie wydarzyło, ale od 2 dni spóźnia mi się okres czy jest możliwość, że jestem w ciąży? ( jestem dziewicą ) Proszę o pomoc, bo sie niecierpliwie, nie wiem co mam robić ;( Pomocy ! ! !

Gość Wydzielina preejakula
Czy płyn wydzielający się z penisa przed stosunkiem może zapładniać? Przykro mi, ale nie mogę na to pytanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi, skoro nawet zdania specjalistów są w tej materii podzielone... Zasadniczo płyn wydobywający się przed właściwym wytryskiem jest tylko płynem z prostaty, który wprawdzie spełnia bardzo ważną rolę, ale TEORETYCZNIE nie powinien zawierać plemników. Pojawiająca się tuż przed wytryskiem właściwym (który raczej łatwo poznać) wydzielina gruczołu krokowego (prostaty) jest rzadkim, lekko opalizującym płynem. W jego podstawowym składzie są przede wszystkim białka, enzymy i kropelki tłuszczu. Płyn ten spełnia bardzo ważną rolę w zapłodnieniu, ponieważ przyczynia się w sposób zdecydowany do ożywienia plemników, zapewniając im większą ruchliwość i jednocześnie rozrzedzając płyn wytryskowy. Ale właściwie nie istnieje zagrożenie ciążą, jeśli ten płyn dostanie się tam gdzie nie powinien (albo raczej – jak chciałaby natura – tam, gdzie powinien). Jeśli nie stosujecie żadnych zabezpieczeń, należy wykazać się odrobina czujności i uważać, aby nie tylko nasienie, ale również ten płyn przedejakulacyjny nie dostał się w okolice intymne. On też może zawierać plemniki. Może zostały od poprzedniego razu, a może to protoplaści MacGyvera? W każdym bądź razie – lepiej nie ryzykować, zakładając na przykład prezerwatywę za późno o ten „jeden most”... Ale jest jeszcze inna sprawa, znacznie poważniejsza. Bo ciąża nie jest chorobą, ale... W wydzielinie przedejakulacyjnej, która wydostaje się z członka przed wytryskiem nasienia może się znajdować wirus HIV i wraz z nią może nastąpić przeniesienie wirusa. To jeszcze jeden argument na to, aby prezerwatywy używać raczej wcześniej, niż później...

Gość kajsa
spokojnie jeżeli mnie doszło do wytrysku w okolicy pochwy to nie masz czym się denerwować w twoim wieku to często stres szkoła i inne problemy a dwa dni to nie problem

Mam nadzieje, że to nie będzie niechciana ciąża :( Do wytrysku nie doszło. A jeżeli by doszło, a jestem dziewicą to mogłabym zajść w ciążę? Jestem cos mało obeznana w te sprawy i dlatego tak pytam i wg. Dziękuję za odpowiedź uspokoiłam się troszki, ale zobaczymy jak długo nie będę miała okresu. Pierwszy raz kiedy chce mieć okres :)

Mam nadzieje, że to nie będzie niechciana ciąża :( Do wytrysku nie doszło. A jeżeli by doszło, a jestem dziewicą to mogłabym zajść w ciążę? Jestem cos mało obeznana w te sprawy i dlatego tak pytam i wg. Dziękuję za odpowiedź uspokoiłam się troszki, ale zobaczymy jak długo nie będę miała okresu. Pierwszy raz kiedy chce mieć okres :)

Gość Emyu
i po co jestes jeszcze dziewica? biesz sie do roboty a nie jakies pettingi pod koldra uprawiacie

Uff... dziękuje za wasze wypowiedzi dziś z rana dostałam okres. Jest wszystko dobrzez i już się nie martwię.