Kejtusia 0 Napisano Marzec 7, 2008 Witam. Mam taki problem. Otóż mam 20 lat i nieregularne cykle miesiaczkowe. Ostatnio mialam 30 dniowy cykl.Miesiaczke przyszla 27 lutego a skonczyla sie 3 marca. 5 marca Kochalam sie z moim narzeczonym z prezerwatywami plemnikobójczymi ale niestety prezerwatywa zsunela sie.Na szczescie nie doszło do końca czyli chłopak nie zakonczyl we mnie ale mimo wszystko Strasznie spanikowalam bo to nie najlepszy okres mojego zycia na dziecko. Dziś tj. 7 marca zauwazylam na majtkach lekko brązowe upławy jak czasem przed miesiączką i czasem odczuwam lekkie klucie w lewej części brzucha. Czy to moze byc oznaka ciąży? I po ilu dniach mam zrobic test ciążowy aby wykazał najbardziej prawdopodobny wynik? Z gory dziekuje za odpowiedz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kejtusia 0 Napisano Marzec 7, 2008 Prosze doradzcie mi cos bo naprawde strasznie panikuje ;/ a do lekarza narazie jeszcze nie chce isc,bo szczerze mowiac nigdy jeszcze nie bylam u ginekologa i stresuje sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaajjaa... Napisano Marzec 7, 2008 to raczej nie jest oznaka ciąży, masz pewnie coś z hormonami, najlepiej idź do lekarza, test można zrobić po 7 dniach, ale może być niewiarygodny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaajjaa... Napisano Marzec 7, 2008 jest to moim zdaniem pozostałość po ostatniej miesiączce, ja przeważnie też tak, także się nie martw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kejtusia 0 Napisano Marzec 7, 2008 Dodam jeszcze ze wczesniejszy cykl trwal 25 dni i jakis tydzien przed okresem mialam straszne bole tez w lewej czesci brzucha jakby jajnik (czasem tak bolalo ze nie moglam podniesc nogi do gory) i strasznie czesto chodzilam siku i ze stolcem. Czy to moze byc jakas choroba albo jakis guzek ;/ ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kejtusia 0 Napisano Marzec 7, 2008 No wlasnie stresuje sie bo nigdy nie mialam tak ze kilka dni po miesiaczce jeszcze jakies pozostalosci byly. i to nie jest duzo tylko na papierze lekko brazowe jak sie podcieram. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaajjaa... Napisano Marzec 7, 2008 takie objawy są normalne, mi również często dokucza ból z prawej lub lewej strony, i objawy które ty opisujesz, czasami mi niedobrze, że głowy nie mogę podnieść z łóżka, jestem starsza z 9 lat od Ciebie, ale mój organizm jeszcze się nie przystosował, żeby zawsze było ok, lekarz mówi że po pierwszym dziecku się sporo zmieni, także raczej na pewno nie jesteś w ciąży, moim zdaniem to niemożliwe, ale dla pewności lekarz lub test. kiedyś miałam podobną sytuację do Twojej, też się bałam, że mogę być w ciąży, ale u lekarze wyszło że mam zapalenie jajników... jak się tak człowiek boi to ze strachu wszystko wyolbrzymia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kaajjaa... Napisano Marzec 7, 2008 może i miałaś, ale nie zwracałaś uwagi, ja np: jak w czasie okresu jestem więcej w ruchu, to potem nie mam czegoś takiego, ale jak leżę więcej czy siedzę to potem czasami są takie historie, może jak się więcej ruszam to więcej wylatuje tego ze mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kejtusia 0 Napisano Marzec 7, 2008 Dzieki Kaajjaa uff podbudowalas mnie bo naprawde nie wiem co ze mna jest. Musze sie zebrac na odwage i wreszcie isc do lekarza ginekologa bo można zwariować ze strachu ;/ Czytalam tez ze takie uplawy mogą byc objawami ciazy poza macicznej i juz wogole sie zdenerwowałam. Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kajaaa... Napisano Marzec 7, 2008 to nie takie proste zajść w ciążę, poza tym po 2-3 dniach NIC nie widać, i chyba nie da się nawet określić tak czy nie, wypisz sobie u lekarza postinor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kitttka Napisano Marzec 7, 2008 ja jestem w takiej samej sytuacji jak ty.. podaj mi t woje gadu jak mozesz.. ja tez nie wiem co robic;( kuzwa.. nie wiem co oznacza ten brazowy sluz.. boje sie isc do lekarza ... i slow 'jestes w ciazy.':( :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moni109 Napisano Kwiecień 14, 2008 A pozniej dotykal mnie w okolicach pochywy i okres mi sie spoznia 4 dni prosze o odpowiedz.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość moni109 Napisano Kwiecień 14, 2008 Odpiszcie mi prosze czekam !!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kejtusia 0 Napisano Kwiecień 15, 2008 Moni hmm nie jestem super doświadczona w tych sprawach ale z tego co wiem to niby niepłodny jest drugi dzień po miesiączce wiec dla pewnosci zrobiłabym test ciążowy a potem ewentualna wizyta u ginekologa. A co do mojego problemu to od tego czasu mialam dwie miesiaczki z tym ze pierwszy cykl trwal 24 dni a drugi tylko 20 O.o nigdy nie mialam tak zeby mieć miesiączke w tak krotkim odstepie czasu a czytalam,że w sporadycznych przypadkach będąc w ciązy mozna mieć miesiączke nawet do trzeciego miesiąca. Testu nie robilam- co będzie to będzie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość majoja Napisano Marzec 6, 2011 pomocy mam brazowe opławy obrzmiałe piersi okres miałam dwa tygodnie temu bolał mnie brzuch pare dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KlauDDynka69 0 Napisano Marzec 6, 2011 majoja zrób test wyjdzie negatywny to idź do ginekologa. Może to być za równo ciąża jak i nadżerka czy problemy hormonalne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 31, 2015 Jak coś zaczyna się dziać, to warto profilaktycznie wziąć probiotyk dla kobiet. Ja zawsze wtedy biorę lacibios femina doustny, który skutecznie przywraca równowagę florze bakteryjnej pochwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 31, 2015 Jak coś zaczyna się dziać, to warto profilaktycznie wziąć probiotyk dla kobiet. Ja zawsze wtedy biorę lacibios femina doustny, który skutecznie przywraca równowagę florze bakteryjnej pochwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach