Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna.w.s

gynalgin i nystatyna-jednocześnie

Polecane posty

Gość anna.w.s

Witam. Pani doktor przepisala mi jednocześnie dwa specyfiki(stan zapalny), przy czym mam je aplikować razem, jakos nie mogę sobie tego wyobrazić, czy to jest możliwe??? Po za tym za kilka dni zaczynam miesiączkę, czy powinnam je odstawić, czy brać dalej???

Gość wikitra
a zaczelas juz??? jak nie to poczekaj i zacznij brac po okresie a po drugie rzeczywiscie dziwne ja bym brala najpierw jedno a potem drugie

Gość anna.w.s
jeszcze nie zaczełam okres powinien mi sie zaczac teoretycznie za 7 dni, ale mam nieregularny cykl... wiec dokladnie niewiem. pani doktor kazala mi oba przyjmowac w ciagu godziny kazdego dnia... troche to dziwne, no i niewiem czy nie powinnam brac czegos by odbudowac flore bakteryjna

Gość hejka_hejka
dopóki stosujesz te specyfiki nie ma sensu brać jednocześnie probiotyków... dopiero jak skończysz te leki najlepiej bierz je tuż przed położeniem się spać żeby Ci nie wypłynęły a ile masz tych tabletek na sztuki? często dziewczyny piszą że im się troszkę okres opóźnia po takich lekach, mi też się opóźnił dwa dni, może się wyrobisz... niby nie powinno się brać w czasie miesiączki bo wypływa, ale jeśli zostanie Ci np. jedna tabletka to ja bym wzięła od razu a nie po okresie, zależy.... możesz mi powiedzieć na co je dostałaś? na stan zapalny pochwy czy szyjki? można wiedzieć jaką masz grupę cyto? pozdrawiam

Gość hejka_hejka
myślę że lekarz wie co robi, zrób jak Ci kazał, nystatyna jest na grzyby a gynalgin na bakterie, pierwotniaki i działa bakteriostatycznie, poprostu łącząc dwa leki lekarz chce uzyskać większe spektrum działania

Gość hejka_hejka
*pomyłka gynalgin działa grzybostatycznie nie bakteriostatycznie

Gość anna.w.s
nie miałam robionej cytologii, mam sie zgłosić po okresie, niedawno zaczełam współżyć i to moja pierwsza wizyta od tego czasu... mam 10 tabletek, co wieczór jedna, jeśli będe mieć miesiączkę punktualnie to zostanie 4. a probiotyki są na recepte?? Mogłabyś polecić jakiś dobry środek (w miarę niedrogi)

Gość hejka_hejka
Ja bym brała... Dziewczyny często mówią że im się opóźnia lekko @ od tych dragów. Mi też się przesunął. Jeśli okres zacznie Ci się plamieniem to podczas tego plamienia też jeszcze weź jak już będziesz miała końcówkę tych tabletek, chyba że wycelujesz gdzieś bliżej w "połowę" tabletek to wtedy dokończ po okresie. W szpitalu na przykład dziewczynom każą brać globulki pomimo okresu, być może dlatego że one więcej leżą i im to nie wyaltuje, nie wiem. Bierz na noc. Probiotyków na razie nie bierz, szkoda kasy, jak skończysz tabletki to wtedy zacznij. Dziewczyny polecają lacibios femina, ale to drogie dziadostwo 25pln za 10 tabl. Spytaj o Lacto Lady to są pałeczki kw. mlekowego plus żurawina 30 tabl za jakieś 15 pln (bierze się dwie dziennie)

Gość anna.w.s
ostatnie pytanie, jak to aplikować żeby nie wypłyneło, dwie jednocześnie, czy w odstepie, np godzinka?? Z góry dzieki za odpowiedz

Gość hejka_hejka
dwie na raz, najbardziej głęboko jak Ci się tylko uda i już nie wstawaj