Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość --77--

Co jest bardziej szkodliwe wódka czy piwo?

Polecane posty

Gość --77--

Gość żaden porządny człowiek
nie będzie sobie gęby paprał jednym czy dwoma kieliszkami :-0 a twój lekarz to już na pewno :-P 0,7l na dwóch to taki standard :classic_cool:

jeszcze bardziej szkodliwa jest puszka po piwie,metale zawarte w tej puszce przechodzą do piwa,a potem stopniowo odkładają się w trzustce i wątrobie..powodując po klkunastu latach niewydolność...dlatego pijmy w szklanych butelkach

tak na marginesie to bardziej smakuje mi kieliszek dobrej spirytusowej nalewki niż litr piwa :)

ale mowicie o czystej wodce bo jak tak to wole piwo, normalnie nie moge wodki przelknac bleee a moj ulubieniec to whisky JD

Gość pani mgrrrrr
pisałam prace mgr na temat wplywu alkoholu etylowego na watrobe szczura hehe i sptwersdzam ,ze wódka jest bardziej szkodliwa od piwa :)

Gość piwo jest bardziej
szkodliwe na kształt sylwetki

Gość taki sobie amator alkocholu
ja sam nie wiem ale chyba wódka i tym podobne ale to i alko .

Gość jokier
Szkodliwość zależy od wielu tematów - przede wszystkim od jakości alkoholu, o jakim mówimy. Macie wódki za grosze i macie kilka razy droższe wódki premumium. Chyba logiczne, że zasady produkcji i jakość są totalnie inne. Spróbujcie sobie w krótkim odstępie np. Krajowej i Gutt Pure Vodka. Inny smak, inny zapach, inny drugi dzień. Taka prawda.

Gość gość
z umiarem jedno i drugie nie szkodzi. piję gnieowsze od lat, a przy większej okazji to lubelską i trzymam się zdrowo.