Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość legalszmegal

legalny Windows - pytanie

Polecane posty

Gość legalszmegal

Czy wersję OEM Windows można nabyć jako samodzielny program czy możliwe jest zakupienie tego systemu tylko przy nabywaniu komputera? Do tej pory użytkowałem Linuxa ale chciałbym zmienić system operacyjny na Windows. Nie wiem jednak czy mogę kupić wersję OEM posiadając już komputer.

Gość wydaje mi sie ze nie

Gość nie lubie malych
nie wiem co to wersja ome ale kazdy system mozna kupic na plycie

Gość legalszmegal
http://proline.pl/shop.php?id=legalnywindows na tej stronie znalazłem powyższą informację ale nie wiem ile w tym prawdy... "Kup wersję OEM jeśli posiadasz komputer i chcesz by legalnie pracował na platformie Windows. Dodatkowo dzięki nowym warunkom licencji OEM nie musisz już kupować systemu razem z innym podzespołem komputera." ktoś się orientuje ile w tym prawdy?

Gość nie lubie malych
slyszalam ze mozna teraz kupic orginal za nie wiele ponad 200zl jest na plycie wiec chyba do kazdego kompa, ale nie znam sie na kompterach

Gość lalalalalalalalallalaa
Niby powinno się kupować wersję oem z nowym komputerem bądź jednym z komponentów (np. myszka, dysk twardy itd), ale... na stronie Microsoft jest informacja że wyjątkiem jest przypadek, gdy użytkownik końcowy samodzielnie montuje własny komputer. W takim przypadku może on zakupić oprogramowanie OEM niezależnie od sprzętu. Należy jednak pamiętać że wersja OEM jest przypisana do danego komputera i nie może być przenoszona na inne.

Gość legalszmegal
no ale ja mam złożony komputer

kiedys mialem XP ..... kupilem viste i po problemie ....... nie znam sie na wszystkim ale program przypisany do danego komputera ???????????????????? pierwsze slysze :)

Można kupić wersję OEM systemu operacyjnego Windows XP i zainstalować na komputerze już złożonym. Nie wiem jak z Vistą. Natomiast nie można kupować wersji OEM pakietu Office i instalować na złożonym komputerze.

Gość legalszmegal
kurde więc nadal zdania są podzielone...

OEM - wersja programu przypisana do danej maszyny/sprzętu (nie dotyczy to wyłącznie systemów) jeśli masz "składak", to zakup OEM dla tego komputera. ALE nie będziesz mogła instalować tejże wersji do np. nastepnego złożonego kompa :)

Gość legalszmegal
tak to akurat rozumiem ;) ale nie jestem pewien czy mogę kupić dla złożonego już kompa czy tylko zakupując kompa w całości lub częściach

a jak chcesz kupić oem bez sprzętu, do którego bedzie dołączony? ;) chyba że od kogoś, kto już ten oem miał, al ewtedy nie moze go sprzedać

Gość legalszmegal
ciemna masa ze mnie...dalej nie rozumiem czy mogę czy nie :O

legalszmegal - pytam, gdzie chcesz ten oem kupić? OEM jest dołączany do sprzętu, strzelam, monitora, kompa czy czego tam jeszcze. nie dostaniesz w sklepie wersji oem bez urządzenia. natomiast jesli chcesz odkupić od kogoś, to już legal nie bedzie :)

Gość legalszmegal
w sklepie i sęk właśnie w tym, że takie wersje są dostępne...zobacz na linka choćby...

Gość zgegustowanaaaaa
pewnie że mozesz a jaki problem widzisz?

Powtórzę moją odpowiedź: Można kupić wersję OEM systemu operacyjnego Windows XP i zainstalować na komputerze już złożonym. Nie wiem jak z Vistą. Natomiast nie można kupować wersji OEM pakietu Office i instalować na złożonym komputerze. A jeśli jest to niezrozumiałe można zadzwonić do Microsoftu http://www.microsoft.com/poland/oem/licencjonowanieoem/default.aspx

Gość BeataMurd
No ja to kupuję zawsze w klucz system sklep. Bardzo spoko firma, daje zaświadczenia, certyfikaty i masz pewność, że to za co płacisz na pewno jest legalne. No i ceny mają tez spoko :)

Gość GosiaSamosia123
Podobnie jak wyżej, już kilka razy kupowalam w KLUCZ SYSTEM. Bardzo dobry sklep i spoko ceny :)

Gość Kinudisa
Ja też polecam gorąco klucz system sklep - dobre ceny mają i dają gwarancję ze programy są oryginalne !

Gość LuizkaInformatyk
Zorientuj się na kluczsystem-sklep.pl - mają bardzo duży wybór i zdecydowanie konkurencyjne ceny. Ja tam ostatnio kupowałem i jestem zadowolony. Dodają wszystkie potrzebne zaświadczenia o tym, ze wszystko jest legalne.

Gość informatyczkaKrk
MOżna kupić - bo ja kupowałam w kluczsystem-sklep.pl jakiś czas temu - nie pamiętam ile zapłąciłam, ale spoko ceny mają... :)

Gość Anielkaaa123
Ja kupuję i wndowsa i inne potrzebne programy w kluczsystem-sklep.pl Mają bardzo, bardzo dobre ceny i dają gwarancje że te programy są oryginalne, a to mi najbardziej chodzi. ;)

Gość MagdaWuu
Legalny windows można kupić np na kluczsystem-sklep.pl - bardzo dobre ceny mają i dodają certyfikaty zaświadczające o oryginalnosći :)

Gość jolasiaszulbi
jasne, że możesz samego windowsa kupić - ogarnij sobie kluczsystem-sklep.pl mają dobre ceny i duży wybór...

Gość DiankaJurek
Moge ci polecić kluczsystem-sklep.pl - mega dobre ceny iw szystko oryginalne z certyfikatami :)

Gość RenaWiśniowska
jasne, że możesz osobno kupić - np w tym wspominanym kluczsystem-sklep.pl - dobre ceny mają no i co dla mnie ważne, dają gwarancję oryginalności :)