Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaak to z tym jest

mam pare pytan odnosnie tabletek antykoncepcyjnych.pomozcie

Polecane posty

Gość jaaak to z tym jest

musze je brac zawsze wieczorem z tego co wiem. a co jesli okres dostane np w nocy albo z rana?to wtedy czekac np do tej 19 tak? albo jak dostalane okres wieczorem to tez brac odrazu ta tabletke czy juz czekac do nastepnego dnia? i co z przerwaniem ich brania?podobno nie mozna

Gość jagooo
skad ci sie wzielo ze wieczorem?mozesz wziac o jakiej porze chcesz, bylebys brala regularnie

Gość jagooo
sprecyzuj pytanie o co chodzi z tym przerwaniem brania

Gość jaaak to z tym jest
ginekolog mi tak powiedziala:P z wyraznym zastrzezeniem zebym pamietala ze je trzeba brac wieczorem :P

Gość jagooo
pierwsze slysze o tak absurdalnym poleceniu lekarza...

Gość jaaak to z tym jest
chodzi mi o to,ze jeszcze nigdy nie bralam tabletek i tak sie zastanawiam jak zaczne i beda jakies skutki uboczne..to czy moge je tak po prostu odstwaic? slyszalam ze nie

Gość jagooo
no sluchaj chyba logiczne ze jesli bedziesz sie po nich zle czula albo wystapia jakies inne skutki uboczne, typu krwawienie, bole glowy czy ogolne pogorszenie samopoczucia, to odstawiasz...nie mow mi ze ginekolog ci powiedziala, ze nie mozna

Gość jaaak to z tym jest
nie no to gdzies slyszalam ze musze zaczekac do konca opakowania ale tez cos mi nie pasowalo. no i jeszcze mnie zastanawia...po tych 21dniach dostane okres...a jak bedzie on trwal np 4 dni to tabletki powinnam zaczac brac po tych 4 dniach?czy czekac i po 7 wziasc

Gość jagooo
nie no przerwa zawsze jest 7 dni bez wzgledu czy okres bedziesz miala 4 czy 8 dni...zawsze 7 dni przerwy

Gość plumekna
bierze sie wieczorem aby uniknac skutkow ubocznych.bo ewentualne bole glowy mozna przespac. a okres nie dostaniesz po 21 dniach tylko 21 dzien to bedzie ostania tabletka a okres dostaniesz na 4 dzien :)

Gość plumekna
poza tym u mnie okres podeczas brania tabletek trwa 3 dni wiec jak sie konczy to zawsze wtedy zaczynam nowe opakowanie. jak w zegarku :)

Gość czytać ulotkę ale już
czytać, dziecko jeszcze nie umiesz (jakbyś umiała to ulotkę byś przeczytałą), a za seks się bierzesz???

Gość jaaak to z tym jest
przeczytalam 3 razy :P