Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poziomka..

dla osób mających konto w pko bp

Polecane posty

Gość clarry79
Witam, Mam konto studenckie od października i regularne co miesiąc wpłaty z tytułu przyznania mi kredytu studenckiego (600 zł) Przez kilka miesięcy bank nie zabierał mi ani pieniędzy (chyba ze za prowadzenie konta, ale to kilka zł) Mam inny problem. Ostatnio na koncie środków dostępnych miałam 211,73 zł. Budzę się, wchodzę na konto internetowe i nagle owe 211,73 zł środków dostępnych powiększa się o kwotę 280 zł i mam 491,73 zł środków dostępnych. Zszokowana wchodze w historię rachunku a tam ŻADNEJ adontacji odnośnie przelewów na które czekałam... Nic. Wypłaciłam owe 280 zł i miałam 211,73 zł w środkach dostępnych i w saldzie. Wypłaciłam je bo myślałam, że są moje za pracę jaką wykonałam dorywczo. Okazało się, że tak jak mówiłam bank wpieprzył mi kwote z debetu (na siłe, bez mojej zgody) na środki dostepne ;/ A potem z każdą kolejną transakcją saldo zaczęło maleć i spadać na - Nie mogę ani pójść na zakupy, ani nie wiem już ile mam na koncie. Na chwile obecną mam 221 zł, a saldo wynosi -16,08 czy coś takiego. Może mi ktoś powiedzieć dlaczego bank bez pozwolenia użytkownika wpieprza mu kasę z debetu do środków dostępnych? Jakim prawem!? To zgodne z prawem??? Jeszcze jedno, niech mi ktoś wytłumaczy jak mam wpłacić pieniądze tak, aby one nie były w moich środkach dostępnych, tylko zaksięgowane na saldzie, żeby to feralne saldo było na +. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam!

Gość nie wiem co cię tak dziwi
Debet, który możesz ale nie musisz wykorzystać, jest "dostępnymi środkami". Nie zawsze tak jest: w niektórych bankach, przy niektórych rodzajach kont o debet trzeba się dopiero postarać. Tobie dali debet, bo pewnie uważają, że to jakieś ułatwienie (jedne banki mają np. darmową usługę powiadomień SMS, darmowe karty, a Ty masz widocznie debet). Z debetu nie musisz korzystać, jeśli wystarczą Ci te środki, które sama zgromadziłaś na koncie, ale jeśli z jakichś powodów potrzebujesz nico więcej, możesz skorzystać z debetu (ktory naturalnie trzeba potem spłacić).

Gość kakkaka
To jest jakiś cyrk. dziś wypłaciłam 500 zł. Wcześniej miałam 2000 - saldo rachunku, a wolne środki - 2800. Po wypłaceniu tych 500 złotych pomniejszyły mi się wolne środki, a nie saldo rachunku (ono się nie zmieniło nadal jest 2000). Mówicie, że saldo rachunku to moje pieniądze a pieniądze z debetem to wolne środki! To o co tu chodzi. Tak, kolejna z brakiem rozumienia tej kwestji. Tak skromnie powiem help!

Gość zozozozozo
witam posiadam konto w PKO BP i dziś gdy sprawdzam konto w bankomacie patrze i biorę wydruk i mam tak... > saldo rachunku 149.00 dost. środki - 5058.30 > i jest pytanie.. co to za 5000 na minusie ???!!!!! dlaczego tak mam i skąd się to wzięło ???? i co to oznacza ???? bardzo proszę o pomoc pozdrawiam

Gość gość
masz w kolejce transakcji za 5 tysięcy które jeszcze nie weszły na saldo. Za chwilę, za parę dni zobaczysz minus 5 tys także na saldzie

Gość gość
Moze masz zajecie egzekucyjne na rachunku?

Gość gość
Witam mam konto w PKO SA byłam w bankomacie i wzięłam wydruk dostępne środki mam 1900zl dzisiaj poszlam do bankomatu żeby wyplacic pieniazki ale nie mogłam ich wypłacić pisało podaj miejsza kwotę to wpisała 1000zl też nie mogłam poszlam do drugiego bankomatu i taką samą sytuację miałam zadzwonilam do biura obsługi klienta i pani powiedziala że ona na rachunku nie widzi żadnej kwoty jestem załamana ktoś był w takiej sytuacji