Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola_27

Elektryzujące się włosy

Polecane posty

Gość Ola_27

Czy są może jakieś sposoby na elektryzujące się włosy? Jakieś specjalne kosmetyki?

Gość płukaj rzeczy w Lenorze
w zupełności wystarczy. Włosy się elektryzują od sztucznych rzeczy. Widzę to po mojej kumpeli z pracy. Ona chodzi nie dość, ze w samych "chińskich" sweterkach to jeszcze ich nie płuka w płynach. Ja z tym nie mam problemu od lat a kiedyś też miałam i mnie wkurzało. Naprawdę prosty sposób, spróbuj. A na włosy tylko odżywka.

Gość zig zag
Odzywka na wlosy, a do czesania grzebien drewniany. Trudno taki dostac, ale wartu przerzucic sie z tych elektryzujacych plastikow.

w akcie desperacji kupiłam sobie odżywkę do włosów elektryzujących się z avonu - o dziwo działa :D przy okazji całkiem ładnie pachnie i włosy są po niej miękkie ;) ale podejrzewam, że możesz użyc każdej innej odżywki np. do suchych włosów, która obciąży trochę końcówki... ;)

Gość Ola_27
Mam bawełniane ubrania, ale faktem jest, że piorę je w zwykłym proszku. Może w ogóle lepiej przerzucić się na płyn do prania? One chyba mają w składzie jakiś środek zmiękczający. Niestety, nie mogę zastosowac odżywki do włosów suchych, która je obciąży, bo moje włosy szybko sie przetłuszczają. A ta odzywka z Avonu jest w sprayu? Nie zawsze mam czas, żeby nakładać taka do spłukiwania (zawsze myje włosy rano). Włosy czeszę głównie okrągłą metalową szczotka do modelowania, ale fakt, że plastik też tam jest. W takim razie wybiorę sie do sklepu i kupię drewniany grzebień, bo naprawdę mam dosyć tego elektryzowania, szczególnie, że ma długie włosy. Suszę włosy suszarką - to pewnie też jakoś wpływa?

Gość plukaj rzeczyw Lenorze
ja używam też codziennie suszarki i to nie ma wpływu. Naprawdę zacznij tylko używać płynu do płukania i zobaczysz różnicę. Włosy elektryzują się szczególnie zimą gdy nosimy szaliki, grube swetry i kaptury. Ja uwielbiam klasyczny niebieski Lenor jest super :) rzeczy pieknie pachną i sie nie elektryzują.

Gość Ola_27
Dzięki! Jutro idę do sklepu, żeby kupić Lenora i drewniany grzebień:)

Gość maggie_
Włosy bardzo często elektryzują się, bo są przesuszone. Trzeba więc przede wszystkim zainwestować w dobrą maskę nawilżającą. Oprócz tego warto kupić grzebień z powłoką antystatyczną. Więcej porad można znaleźć tu http://mellea.pl/articles/wlosy-pod-napieciem

Gość askin12
Ja używam odżywek eva natura, np lniana lub bursztynowa i nie mam problemu z elektryzowaniem się włosów.