Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mogę brać a czego nie

Leki uspokajające w ciązy- jakie?

Polecane posty

Jakie leki uspokajające moge brać w ciązy? Czy nie zaszkodzi mi syropek - wyciąg z melisy?

Gość lilalilaaa
mi farmaceutka w aptece odradzil nawet herbatke z melisy, choc mowilam ze bede pila po troszku. powiedziala, ze w ciazy to najlepiej nic. nie kupilam nic, bo chyba taka kobieta wie co mowi...

Gość lilalilaaa
a po co leki na uspokojenie? stresy? moze sproboj sie wyciszyc w jakis inny sposob.

Radziłabym raczej poćwiczyć joge , pomedytować sobie, etc :).

Leczylam się na nerwice. Potem przestalam bo wszystkie objawy ustąpily, ale teraz znów wrócilo. Bardzo się denerwuje a potem jest mi slabo. Potrafie zrobić awanture z niczego. Wszystkie wnętrzności ściskają się w moim brzuchu, a potem przez kilka godzin nie moge wstac z lozka jestem zmeczona i obolala. Boje się o mojego dzidziusia. Nie chce brac takich silnych leków bo wiem że napewno mu zaszkodza. Myślalam o czyms lagodnym wlasnie o melisie.

Gość jksacrtew
tylko valerin mite

Gość lilalilaaa
sluchaj, idz do specjalisty. pogadaj, niech cos doradzi. leki nie sa dobre dla dziecka, ale nerwy tez nie. ja tez mam troche problemow z nerwami. staram sie wyciszyc, klade sie sama w pokoju i slucham sobie spokojnej muzyki typu Enya (moze nie kazdy lubi, ale uwierz uspokaja). nie musi byc to Enya, sprobuj czegos co i ty lubisz - byle nie byla to muzyka wywolujace zle emocje i podnoszaca cisnienie, najlepiej wlasnie taka spokojna... taka muzykoterapia w czterech snianach. chodzilam kiedys na zajecia grupowe, gdzie kladlismy sie na podlodze i czytali nam rozne rzeczy, ktore my mielismy sobie wyobrazac, typu szum morza itp. mozesz to robic sluchajac takiej muzyki, zamykasz oczy i myslisz o przyjemnych rzeczach. moze to brzmi glupio, ale naprawde swietnie wycisza, uspokaja i relaksuje. no i nie ma ujemnego wplywu na dzidziusia.

Gość olamala
spokojnie możesz napić się melisy. Nie ma przeciwwskazań w ciąży.

Nie moge brac silnych leków bo bylam po nich "oglupiona" a mam male dziecko i musze się nim zajmowac przez caly dzień. Nie moge też się polozyć na godzine sama w pokoju. Jestem w trudnej sytuacji. Pytalam mojego lekarza ale wysyla mnie do specjalisty, a ja wiem jak dzialają na mnie te leki typu relanium itd. Zyje po nich jak za ścianą ze szkla. Niby wszystko robie ale 10 razy wolniej i wszystko jest takie rozmazane.

Gość lilalilaaa
idz do specjalisty, tylko on jest w stanie udzielic Ci wiarygodnej i pewnej odpowiedzi. nie ma co eksperymentowac na wlasna reke, gdy mozna zaszkodzic dzidziusiowi, ktorego ma sie pod sercem. pamietaj, ze lozysko nie blokuje negatywnych substancji, tylko je przepuszcza, niestety :(

Gość kalms
jestes w ciazy czy planujesz byc? teraz sa leki nowej generacji jednak ciaza ogranicza mozliwosc ich stosowania w ciazy tylko valerin mite

Gość mama Lenki
neospasmina w syropie,melisa,valerin forte to możesz na 100%brać w ciąży powodzenia

Gość gość
Na pewno Persen, bo brałam.