Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takiproblem

moje włosy. przeczytajcie

Polecane posty

Gość takiproblem

mam ogromny problem z przetłuszczającymi się włosami. teraz mam 20 lat a zaczęło sie gdzieś jak miałam 12 kiedy umyje włosy wieczorem, rano są juz bardzo tłuste. próbuję wiec myć co rano ale nie awsze mogę, czesto tez zdarza się, ze nie mogę umyc włosów codziennie, gdy np gdzies wyjezdzam, w góry. próbowałam przetłuscic włosy i przetrzymac po kilka dni, ale skonczyło sie na uwagach nauczycielki, obnizonym zachowaniu i w koncu wezwaniu rodziców, ze córka to brudas :/ postanowiłam je więc przetrzymac w czasie przerw swiatecznych lub wakacji, ale to nic nie pomogło. stosowałam juz chyba wszystkie domowe sztuczki.. srodki hormonalne tez nie pomogły juz nie wiem co mam robic:/ gdy nie umyję włosów to one wyglądaja jak posmarowane masłem, pokazują się przeswity i widac mi skóre głowy, nie wyglada to za ciekawie:/ moze ktos z was cos moze polecic..? tyle ze szampony stosowałam juz chyba wszystkie i nie pomogło. domowe sposoby też...

Jakie domowe sposoby wypróbowałas? A byłaś u lekarza? Spróbuj może tego: w occie jabłkowym zagotować liście brzozy, pokrzywy i skrzypu polnego. Conajmniej na godzinę przed myciem wetrzec w skóre głowy. Można to długo przechowywać.

idz do lekarza jakiegos... nie wiem... moze dermatologa ?? mi tez sie przetłuszczają ale nie aż tak bardzo. myję co drugi dzień i wtedy wygladaja caly czas ładnie. zmień moze troche fryzurke, zeby była "lżejsza" i ja zauwazylam ze jak podniose włosy troche do góry na szczotce lub lokowkosuszarce zeby byly bardziej puszyste, to dluzej utrzymuja swiezosc. mozesz sprobowac ;)

Gość takiproblem
mam juz :lzejszą: fryzurkę. niestety czesto wyjezdzam w góry na długo, i np umyc glowe moge raz na 3 dni. ostatni weekend spedziłam w namiocie w górach, w takich warunkach tez oczywiscie zadne płukanki nie wchodzą w gre..:( a chciałabym choc wyglądac estetycznie.. dziwne, ze z twarzą nie mam takich problemów, a skóra głowy przetłuszcza się strasznie:/ u lekarza byłam, to powiedział ze dojrzewanie i tyle.. środki hormonalne tez brałam a nie pomogły..

Zeby "uratować" fryzurę w podróży przetrzyj skórę głowy wacikiem nasączonym jakimś płynem na pryszcze (do tłustej skóry) .

Gość takiproblem
jak tylko warunki pozwolą to spróbuję, ciezar sprzętu staram się ograniczyc co do grama zeby nie isc codziennie 40 km z 20 kg na plecach;) ale spróbuję tego sposobu:)

moja koleżanka używa jakiegos srodka odświezającego włosy (przetłuszczone), w rossmanie mi kiedys pokazywała, kosztował ok. 15 zł ale nazwy nie pamiętam wydaje mi się jednak, że takie środki niszczą bardzo włosy

Gość jak jedziesz w góry
i juz ci sie przetluszcza to wiąż w kitke :P nie bedzie tak widac ;)

Gość zrob trwala
ja mialam tak jak ty a teraz moge myc do 4-5 dni, ale to drastyczna metoda wiec ostrzegam

Gość takiproblem
no właśnie wiązę. w konski ogon;) ale wtedy nawet bardziej widac łyse placki, bo moje włosy są posklejane w strąki juz po 1 dniu :(

Spróbuj płukać włosy wywarem z szałwii po myciu. Mi to pomogło bardzo. Myłam włosy codziennie, a po takiej płukance 2-3 razy w tygodniu. Kup w aptece lub sklepie zielarskim szałwię w saszetkach, zalej gorącą wodą w garnku i wystudź. Po umyciu włosów spłucz a nawet zanurz na chwilę głowę w tym wywarze. Nie spłukuj potem wodą. Szałwia ma m.in. działanie bakteriobójcze.

Próbowałaś już Seboradin niger z czarną rzodkwią? Oprócz szamponu możesz zastosować jeszcze lotion i balsam. Mi zdecydowanie pomógł, ale nie zagwarantuję, że u Ciebie też zadziała.

Gość jest taki szampon
na sucho w sprayu. Wiadomo, ze na dlugo nie wystarczy ale dzien, czy dwa mozna sie posilkowac ;) Moja kolezanka czasami takiego uzywala, tez jej sie wlosy przetluszczaly mocno :)

Gość olllllllka
przeczekać:) Po okresie dojrzewania włosy będa ok;) jako dziecko myłam włosy raz na 3 dni,w okresaie dojrzewania 2 razyy dziennie,teraz raz na 2 dni.