Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsd=

Mam zapchane ucho.

Polecane posty

Gość dsdsd=

Witam. Mam od 2 dni zapchane ucho. Czy macie jakies domowym sposobem odetkac uszy bez wizyty u lekarza ?

kup sobie strzykawkę, le taką duuuuuużą (średnica gdzieś ok. 2,5 cm. Napełnij ja wodą do pełna, podstaw pod ucho jakąś miskę albo stan nad wanną czy umywalką. Wsadź do ucha samą końcówkę strzykawki(ten dziubek który wkłada się w igle) i dość szybko opróżnij strzykawkę. Nieprzyjemne uczucie ale cóż począć. Ja tak miałam opróżniane ucho u lekarza więc możesz spokojnie tak zadziałać. Najlepiej by były gdyby ktoś wstrzyknął Ci ta wodę do ucha;)

Gość dsdsd=
a wode mam wziac zwykła z kranu czy gotowana?

Gość 1111111111111
z tym płukaniem to ostrożnie bo nie wiadomo czy przyczyna zatkania ucha jest woskowina czy coś innego-ja wybrałabym się jednak do lekarza

Gość awril
ja znam prostszy sposob-przechyl glowe i wlej do yego uszka wody utlenionej,takiej zwykłej,z apteki,potrzymaj tak długo az przestanie ci ona tam ''wrzec'' potem przechyl glowe na druga strone i poprostu wylej ,toco ci zostalo w tym uchu.mnie to pomaga,ucho zawsze sie odtyka

Gość madziatttttttttttttttt
dobrym sposobem jest wkroplenie kilka kropli parafiny,do kupienia w aptece ,rozpuszcza woskowine i oddtyka ucho,pewnie masz zapchane woskowiną.

Gość milianna
a ja polecam świece do uszu, domowy sposob na pozbycie się woskowiny z ucha, można kupic w sklepie zielarskim lub pszczelarskim, wkłada sie do ucha i lezac na boku zapala górę świeczku robi się kominek i cała woskowina wciągana jest do środka świeczki polecam bo naprawde odtyka ucho a po zabiegu można zobaczyc że mimo czyszczenia uszu woskowina się zbiera i to ile fuj

Gość rempom
ucho sie zatyka głównie z powodu wydzieliny usznej, mi sie natomiast zapchalo po zaaplikowaniu kropli do ucha Atecortinu. Przeplukanie gruszka lekarska(ciepla przegotowana woda najlepiej) pomogło na szczescie- przepchalo ale boli mnie nadal w srodku najprawdopodobniej zapalenie od zatok. Coz chyba dalej bede stosowal te krople az bol zniknie w razie czego snow przeplucze. A co do szumow usznych to mam tez je od przeszlo 8 lat mam 26. Po tych szumach dostalem zawrotow glowy i zaburzen widzenia..dluga historia, najgorsze jest to ze tomografia nic niewykazala ani badanie sluchu. Jedynie co mi pomoglo to dlugie stosowanie metody leczenia BSM - metoda 5 najlepiej. Jakbym mial oceniac jak bylo kiedys a teraz to : skala 10 mialem na poczatku a teraz 4 po leczeniu BSM-em. Wiem ze duzo ludzi podchodzi do takich metod sceptycznie ale sami wiecie jak na lekarzach mozna sie zawiesc i stracic pol zycia niepoleszajac swojego zdrowia. Co do bioenergo terapeutow - jest duzo oszustow uwaga na to! Do lekarza niestety trzeba isc - chocby po to by badania porobic i wykluczyc powazniejsze choroby z ktorymi BSM - no niesklamie moze sobie nieporadzic,jesli cos juz jest bardzo zaawansowane. Pozdrawiam chorych