Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość beata pilne

dodatki na dziecko w anglii kobiety bez pracy

Polecane posty

Gość beata pilne

witam potrzebuje pilnie pomocy!!!moj nazeczony jest miesiac w anglii chce zebym przyjechala do niego i tam zaczelibysmy nowe zycie ale jestem w 5 miesiacu ciazy i czy jak bym tam z nim zamieszkala jako przeciez osoba nie zatrudniona tam tylko zameldowana czy dostaniemy jakies pieniadze przeznaczone na dziecko do pomocy w jego wychowaniu

Gość uhuuhu
nie

Musi mieć stałą prace i NIN, abyście mogli się starać o benefity..Zeby je dostać Ty też musisz miec NIN. Wszystko wymaga czasu,ale faktem jest,ze te dodatki będą Wam przysługiwac. Pozdrawiam.

Gość beata pilne
witaj a nie moge sie starac o Child benefit?albo Statutory Maternity Pay?lub jeszcze czy dostane Sure Start Maternity Grant??pomorzcie bede mogla sie o to starac??

Partnerka powinna mieć NIN,aczkolwiek nie musi,ponieważ po złożeniu dokumentów na benefity-sami ją skierują do Jobcentre na wyrobienie NIN-u. Pozdrawiam

Ale-stała praca,HO i NIN partnera jest wymagane od początku:-)

Gość llllllllllillllllllllllli
child benefit jak dziecko urodzisz oraz child tax credit ale musisz miec wszystkie papiery o ktorych wczesniej byla mowa tyle ci sie bedzie nalezalo mozecie sie jeszcze starac o dodatek do mieszkania i obnizenie taxu za dom.inne rzeczy to owszem ale musisz miec przepracowane przynajmniej pol roku tutaj i pracowac co najmniej przez5 mies w ciazy jakos tak im dluzej tu pracowalas tym wieksze masz prawa realia sa tu inne i poczatki sa ciezkie mam znajoma co na sam child benefit czeka 6 mies!!!!!!!!jesli twoj mezczyzna dobrze zarabia tzn jakies 300-400 f tygodniowo to spokojnie mozna probowac jesli mniej to bedzie wam ciezko

Gość kolan990-
ja tez tu przyjechalam w 7 mies ale moj facet pracowal ponad 4 mies i nalezy nam sie wszystko, a ja nie wyrabuialam zadnych papierow

Gość madziusiek21
witam i jaka podjelas decyzje? odpisz mi na maila moj maz pracuje 2 mies w uk i tez jade z 2 dzieci do niego zarabia ok 900f to malo ale musimy byc razem to najwazniejsze

Gość Yummy_Mummy
Beata pilne, Sure Start Maternity Pay to zasilek macierzynski, jesli nie pracowalas w UK to go nie dostaniesz ... SSMG w zaleznosci od zarobkow, i tego czy otrzymacie Child Tax Credit (conajmiej 548 funtow rocznie). Child Benefit dostaje kazdy wiec o to sie nie macie co martiwc ... zajrzyj na www.mama-goniec.com, albo www.dzieciak.co.uk to znajdziesz wysztkie neizbedne ifnormacje. Na tamtejszych forach duzo tez mam, ktore byly w podobnej stuacji wiec mozesz popytac.

Gość pimpirimpim
yummy mummy ma racje, maternity pay to zasilek macierzynski, mozesz go dostac tylko jak tuatj pracowalas, a tak w ogole to oczywiscie dostaniesz child benefit ale wynosi on ok 20 funtow tygodniowo wiec sie nie spodziewaj ze z benefitow bedziesz tu zyc jak krolowa, wielu polakow powtarza tu takie bujdy a potem takie glupie kobieciny przyjezdzaja tu byc kurami domowymi i mysla ze im jeszcze panstwo sowicie za to zaplaci, o nie!

Gość pimpirimpim
548 funtow rocznie, jasne, a czy to taki majatek? tutaj zeby zyc w miare normalnie trzeba miec zarobki przynajmniej ok tych 15 16 tys rocznie, a glupie polaczki sobie policza ze benefotow dostana kilka tys w sumie (!) i fantazjuja ze za to beda mieszkac w slicznym domku z ogrodkiem i co tydzien wychodzic z jakiegos dobrego marketu z koszem pietrzacym sie od zakupow. jasne beata, przyjezdzaj, tylko nie licz ze bedziesz teraz wielka pania bo dostaniesz benefit jeden czy drugi.

Gość U mnie tylko maz pracuje
Mamy 3 dzieci . Dostalismy dom z ogrodkiem i benefity ale gdybym poszla do pracy duzo bym stracila to co bym zarobila to tyle samo dostaje..a za t mam czas na wszystko i zyje spokojnie.

tylko ze nie wszyscy ludzie to ruzmieja:). i ci napisza jak masz dwie rece do roboty idz...i jes\\cze ze za ich piniedze zyjesz...hahaha. ale saludzie i ludziska.

Gość no nigdzie

Gość U mnie maz tylko
-osa-wiem ale wiesz ...ja sie tym wogole nie przejmuje bo dla nich i tak zawsze bede ta gorsza. to taki typ ludzi ze szkoda na nich zdrowie tracic.dopuki wychowuje dzieci zarabiac nie musze. Jak bede musiala to pojde do pracy :)

Gość magduska
a ja dostaje co tydz na dwojke dzieci 190f maz pracuje dostaje 800-900 nieraz 700 i wiecie co ja tam zyje jak krolowa hahahha

Gość Ja mam4 dzieci
Ale jedno wlasnie skonczylo 16lat . 3 lata jak w raju:)teraz tez nienajgorzej

Gość Paradoksalnie im mniej
Pracujesz tym wiecej dostajesz.

Gość magduska
tak tyle mamy tygodniowo chb working tax i chtb

Gość Cos duzo tego....hmm

Gość lena z wrrington
czesc dziewczyny:) jestem w anglii od roku. na dodatki czekalam 7 miesiecy. calego wyrownania dostalam 8 tys funtow:) oplacalo sie czekac. dostalam rowniez dodatak na mieszkanie 127 f na tydzien:) na poczatku bylo ciezko ale warto sie przemeczyc:) pozdrawiam

Gość lena z wrrington

Gość lena z wrrington

Gość ja też mogę powiedzieć
hej. Ja i mąż jesteśmy już kilka lat w Uk, ciężko pracujemy ale mam już dosyć, jestem zmęczona i wysiadam. Napiszcie ile mam sobie "zrobić" dzieci żeby dostać wystarczająco kasy i też siedzieć na tyłku jak wy?2 wystarczy? ile musi zarabiać mój mąż? na chwile obecną ma ok 1000f ale pracuje dla agencji i może wziąć mniej godzin jeśli trzeba...

Gość urytaswa
lena a z jakiego rejonu UK jestes? bo to roznie placa chyba. a duzo masz dzieci?

Gość jagermaster
mam na oku prace ale zarobie ok 800 f na miesiac, a moj maz zarabia 2000. mamy 4 dzieci . czy jeszcze jakies benefity dostaniemy czy nie bedziemy uz sie kwalifikowac? teraz ja nie pracuje, a dostajemy cos ok chb-57 chyba na 4 dzieci i chtc- cos ok 30 f tyg. jak zarobie 800 + pensja meza 2000 tj 2800 to nie wiem bo chyba do tej kwoty jest limit...