Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jajo0

zwolnienie lekarskie w Anglii

Polecane posty

pomóżcie mój mąż dostał zwolnienie lekarskie i co dalej? ma na 7 dni-tzn.nie ma wpisanej daty powrotu do pracy-sam ma wpisać.Ile mam czasu na doniesienie zwolnienia do jego pracy i czy to jest płatne? czy jest jakaś ilość dni,np.2 tygodnie,żeby zapłacili? Proszę napiszcie:-)

Gość siiiiiiiiiiiiii
czy płatne to zalezy od polityki firmy, w firmie mojego chlopaka jest płatne 30%, u mnie pierwsze 3 dni sa nieplatne, nastepne płatne 100%. Płatne 100% sa 4 pelne tygodnie na jeden rok podatkowy. Zwolnienie moze dostarczyc wraz z pojawieniem sie w pracy po chorobie, powiadomic wystarczy telefonicznie, nikt nie moze oczekiwac od chorego, ze przywiezie zwolnienie. Ewentualnie mozesz dostarczyc Ty.

Gość mmhh
musi napewno poinformowac pracodwce kiedy wraca, zwolnienie bez daty to zwolnienie tygodniowe, przynajmniej tak jest u nas, jak moze sobie sam date wpisac? kazdy by wpisywal ile chce, chyba logiczne

no takie dostał ,że ma sam wpisać datę do 7 dni.To jest druk SC2 co się samemu wypełnia-jemu wypełnił lekarz-bez żadnych pieczątek i zostawił wolne miejsce-właśnie żeby wpisać datę powrotu do pracy.Właśnie znalazłam formę sc2 na stronie H&R do wydrukowania i też nieco się zszokowałam. Czy przy wypłacie chorobowego ma znaczenie czy to jest ten druk SC2 czy zwolnienie lekarskie z pieczątkami(moja koleżanka właśnie takie dostała)?

czy pobyt w szpitalu jest tak samo płatny?czy jest jakaś różnica?