Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość V-a-n-e-s-s-a

Sucha skóra i zaniedbane plecy.

Polecane posty

Gość V-a-n-e-s-s-a

Witam Kochane mam pytanie, co moze mi pomoc na moja strasznie sucha skore, biorac pod uwage, ze kremy nawilzajace mi nie pomagaja, jak mozna sobie z tym poradzic? Drugie pytanko dotyczy krost na plecach, gorna partia moich plecow wyglada okropnie, strasznie duzo krost, nie wiem czym to jest wywolane, ani czym moge to zniwelowac? POMOCY :)))

na stersznie sucha skore twarzy mi pomogl krem olay nawilzajacy .........serio tez nie dawalam wiary ale mi pomogl. a krosty ...podobno powstaja z potu ......:o

Gość V-a-n-e-s-s-a
wszystko fajnie, tylko ten elocom jest na recepte, wiec mi lekarz moze go nie polecic, a co do plecow slyszalam ze moze to byc wywolane woda, zwlaszcza ze czesto jestem w roznych miejscach a stan twardosci wody tez jest rozny:) uzywalam garniera tego czerwonego, ale to wszystko utrzymuje sie bardzo krotko.

Gość V-a-n-e-s-s-a
hehe:) solarium ;p no tak wszystko bardzo mozliwe.

Gość ja do suchej skóry polecam
krem dermacol,jest tłusty i super odżywia i nawilża skórę,ja go stosuje na noc a na dzień krem z ziaji oliwkowy. Na krostki na plecach spróbuj sudocrem

Gość V-a-n-e-s-s-a
,oze ktos jeszcze ma jakies dobre rady ? :)

Gość nie dermakol tylko dermosan
Pomyliłam nazwę :-)

Gość anusiapc
wiesz ja tez mam ten sam problem z plecami, tradzik i blizny potradzikowe i juz mam tego dosyc... a myslalam o mikrodermabrazji ale nie wiem czy to da jakies rezultaty??

Do GACKOWATA- ktory krem OLAY polecasz? ja uzywam multi-radiance i jest ok-fantastycznie nawilza, ale z checia bym zmienila, bo juz os pol roku go uzywam. Probowalam OLAY prowital-beznadzieja, skora po nim jak naciagnieta.

Gość szalonamorwa
na krosty i blizny na plecach mikrodermabrazja jest swietna

Gość anusiapc
mikrobrazja ale na plecy?? a ile mnie to tak mniej wiecej moze wyniesc?? i czy po pierwszym zabiegu juz troche chociaz zniknom?? jakby tak bylo to bym poszla a jak nie bedzie widac poprawy?

Gość szalonamorwa
po pierwszym zabiegu nie znikna - potrzeba okolo 10-15 zabiegow zeby miec idealnie gladkie plecy, w miedzy czasie przyjmuje sie przepisane przez lekarza rozne leki zeby nie wychodzily nowe zmiany. Cena jednego zabiegu na plecy to 300-400 zł.

Gość anusiapc
dzieki ale to jednak mnie za drogo wyniesie:/ a nie znacie moze jakiegos tamszego sposobu na to?? a ten Elocom naprawde pomaga na takie blizny??

Gość szalonamorwa
moze na blizny sprobuj cepan - chociaz moj dermatolog mowil ze jedynym nieinwazyjnym sposobem na blizny jest mikrodermabrazja

Gość elll
\"szalona morwa\" co Ty gadasz, bzdury dziewczynie pleciesz... idz do kosmetyczki - mikrodermabrazja diamentowa kosztuje ok. 130-150 zł ( zależy od gabinetu i miasta) zależy jakie masz te blizny.. ale mniej więcej 8-10 zabiegów i powinno zejść, a po 2, 3 już widać ładne rezultaty

Gość elll
zapomniałam dodać, że Cepan to można psu o ... budę rozbić poza tym Cepan stosuje się na blizny "wklęsłe"(takie jak np. rozstępy) a nie "gładkie"( po wyciskaniu na przykład) i "wypukłe" ( np. sznity)

Gość elll
przepraszam, pomyliłam się... to nie o Cepan mi chodziło

Gość wtttw
Ja używam kremu, dermokosmetyku-nanobase, działa świetnie , dobrze się wchłania i nawilża nawet dolne warstwy skóry dzięki czemu jest ona jak pupcia niemowlaka

Gość maggie_
Jeśli na plecach występują krostki, trzeba stosować kosmetyki do cery tłustej i trądzikowej, a więc przede wszystkim żele antybakteryjne. Nie należy rozdrapywać krostek! Punktowo można stosować np. Benzacne. Jeśli nic nie pomaga, to trzeba iść do dermatologa. Polecam artykuł http://mellea.pl/articles/gladkie-plecy