Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zebra z klasą

oficjalne zaręczyny - prywatna uroczystość czy szopka dla rodziny?

Polecane posty

Niech każdy zrobi tak jak uważa....Zaręczyny są tradycją..a zgodnie z tradycją prosi się rodziców dziewczyny o rękę.Nie każdy jednak tak robi-wydaje mi się że atkie coś już powoli wygasa.Ja zaręczyłam się pijąc szampana w łóżku i rodzicom swoim zakomunikowałam tylko ze się zaręczyłam.Moj narzeczony nie prosił o moją rękę bo mamy dziecko(nie pytał sie o zdanie mojej mamy-robiąc je-więc o to czy może ze mną sie ożenić tez nie pytał:)

Gość taka prawda
Mój mąż oświadczył się MI i nie chciałam, żeby latał do moich rodziców z pytaniem o zgodę. To była tylko nasza decyzja i byliśmy sam na sam.

Gość prywatnie....
Mi sie oswiadczyl zupelnie prywatnie i tak tez mi to odpowiada, to jest tylko nasza decyzja! Rodzinie powiedzielismy dopiero po jakims miesiacu:-P:-) i bylo nam z tym super:-) Narzeczony wprawdzie pozniej przyniosl kwiaty mojej Mamie (Mam troche sugerowala), ale tylko tyle bez jakiegos wielkiego halo, po prostu powiadomilismy najblizszych:-)

Gość costamcośtam
Ja zawsze myślałam, że to będzie taka skromna kolacja lub obiad poczas którego oficjalnie powiemy naszym rodzicom, że chcemy się pobrać i możemy ewentualnie porozmawiać jak chcemy by wyglądal nasz ślub, kiedy, gdzie itd...

Gość posith
a ja się zaręczylem w poprzedni weekend, a w ten weekend jedziemy powiedziec przyszłym teściom.. dla tescia wodka, a dla tesciowej kwiaty :D

u mnie było i tak, i tak - najpierw mój partner oświadczył mi się, kiedy byliśmy we dwoje ( baaardzo romantycznie), potem była wspólna kolacja z rodzicami, z kwiatami od mojego faceta dla przyszłej teściowej i \"łiskaczem\" dla taty (naprawdę fajny wieczór) :)

Gość gfdsafg
ja bym chciala, zeby tylko mi sie oswidczyl i zeby nie bylo przy tym moich rodzicow ani calej rodziny. nie wiem wlasnie po co robic taka szopke. no chyba, ze facet sam by chcial :o ale smieszy mnie to jak niektorzy tak sie tym podniecają i cala rodzine zapraszaja :o mi by troszke glupio bylo, wolalabym jednak wyznanie milosci i pierscionek zareczynowy sam na sam :) bardziej romantycznie

gfdsafg --> kolacje z rodzicami można zorganizować później, w innym terminie. Chodzi po prostu o miłe spotkanie obu stron. U mnie tak było, rodzice mieli okazję się lepiej poznać. Było całkiem fajnie

Gość malinka 23
U mnie zaręczyny były wielką niespodzianką dla mnie:) Często myślałam jak będą wyglądać, ale w głębi serca zawsze chciałam aby były tylko nasze bez świadków, a nie robione specjalnie dla rodziny, bo taka jest tradycja i inaczej nie wypada. Jestem skromną osobą i nie lubię robić szumu wokół siebie, a zaręczyny przy suto zastawionym stole z całą rodziną przy boku to dla mnie krępujące i trochę sztuczne. Nasze zaręczyny były bardzo romantyczne i jedyne w swoim rodzaju, obawiam się że przy rodzicach ciężko byłoby stworzyć taki wyjątkowy nastrój. Mimo to i tak mój chłopak spytał o zdanie moich rodziców w tajemnicy przede mną:) Moim zdaniem każdy wybiera sposób dobry dla siebie a nie wbrew sobie.

Gość malinka 23
U mnie zaręczyny były wielką niespodzianką dla mnie:) Często myślałam jak będą wyglądać, ale w głębi serca zawsze chciałam aby były tylko nasze bez świadków, a nie robione specjalnie dla rodziny, bo taka jest tradycja i inaczej nie wypada. Jestem skromną osobą i nie lubię robić szumu wokół siebie, a zaręczyny przy suto zastawionym stole z całą rodziną przy boku to dla mnie krępujące i trochę sztuczne. Nasze zaręczyny były bardzo romantyczne i jedyne w swoim rodzaju, obawiam się że przy rodzicach ciężko byłoby stworzyć taki wyjątkowy nastrój. Mimo to i tak mój chłopak spytał o zdanie moich rodziców w tajemnicy przede mną:) Moim zdaniem każdy wybiera sposób dobry dla siebie a nie wbrew sobie.

Nasze zaręczyny były tradycyjne, z kwiatami dla teściowej, z żartobliwym pytaniem o moją rękę i wręczaniem mi pierścionka:))) w obecnośći najbliższej naszej rodziny:) wszystkim udzielił się nastrój, impreza była świetna i do rana:)))