Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zajac

ASO

Polecane posty

Gość zajac

Czy do badania krwi na ASO trzeba być na czczo??

Gość zajac
up

Gość zajac
nikt nie wie? :-(

Gość milianna
trzeba jak przy kazdym badaniu krwi, ASO robi sie tylko dzieciom, a dorosłym OB

Gość zajac
sorki ale mieszasz pojęcia, ASO i OB to zupełnie różne badania (ASO - obecność antygenu paciorkowcowego, OB - szybkość opadania krwinek) i oba robi się zarówno dzieciom jak i dorosłym

Gość milianna
własnie ASO robi sie tylko dzieciom, sama co 3 miesiace mam kontrolne badania pod tym kątem w dzieciństwie spedzilam pare miesiecy w szpitalu bo miałam podwyższone ASO do 400j i okazało się że mam chore nerki i stawy teraz jestem pod kontrolą i od 16 roku życia lekarz powiedział że ASO się już nie robi teraz mam robi OB jak u dorosłych i tak co 3 miesiące chodzę i się kłuję chciałam niedawno zrobic ASO a lekarz powiedział mi że ASO robi się tylko dzieciom ze mam zrobic OB a mam już 35 lat.

Gość milianna
może i się przydaje ale piszę z telefonu komórkowego i cięzko jest pisac z przecinkami zając zadał pytanie o ASO ale nie napisał w jakim kierunku, mi lekarze mówią że ASO wykonuje się u dzieci a OB u dorosłych ale jeśli chodzi o paciorkowce to fakt OB ich nie wykryje, tylko stan zapalny w organizmie

Gość wwwjasieko2.pl

Gość wwwjasieko2.pl
Badanie na Aso nie koniecznie trzeba robic na czczo. Pora dnia nie wplywa na wynik badania. Badanie robi sie u dzieci i dorosłych. Mój rekord to 2700 (lipiec 2008). Obecnie mam 900 (marzec 2009) i caly czas spada. Miliannao zapraszam do szkoly badz mozna powiedziec ze nie uwazalas na lekcjach biologii.

Gość ...:)
mam pytanie może znacie jakieś domowe sposoby by jakos bardziej obniżyc ASO ??? (dodatkowo zażywam ospen)

Gość kulać ze śmiechu tylko pozosta
Bosze jaka kretynka z tej milianna :/ 400 jedynostek to wcale nie wysokie aso, ja mam 1000 i zyje i wszystko bedzie dobrze a OB co zupelnie co innnego, 35 lat i takie brednie pisac

Gość szoczek z szoku
2700 j. to w ogóle możliwe?