Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoszłaoszustka

kłamiecie w cv?

Polecane posty

Gość niedoszłaoszustka

no własnie. kłamiecie czy piszecie prawde? Bede sie starac o prace (własnie pisze cv), nie zadne specjalistyczne stanowisko, ot zwykłe szeregowe. Tylko ze jestem po szkole i niewiele moge napisać w rubryce "doswiadczenie", zwłaszcza ze wiekszośc to była praca na czaro. myslicie że to sprawdzają?

Gość Jeśli pracowalas na czarno
to wpisz (oczywiście nie pisze, ze na czarno;) w końcu za to powinien sie wstydzić twój były pracodawca, ktory tak cie zatrudniał a nie Ty.

Gość Klamalam w cv
jakbym nie sklamala to by mnie nie przyjeli...

Gość niedoszłaoszustka
no i mam w cv zaznaczyc "praca w tzw. szarej strefie :) "?

Gość Klamalam w cv
Znaczy ja inny problem mialam... Zatailam moje wyksztalcenie. Znaczy literki przed nazwiskiem ;)

Gość niedoszłaoszustka
a jak to jest z praca na umowe zlecenie? Bo pracowalam na magazynie, na umowe zlecenie, umowa była podpisywana co miesiac a ja tam pracowałam prawie 2 lata. oczywiscie pogubiłam (wywalilłam) większosc z tych umów (wtedy sie o tym nie myslalo). sprawdza to ze rzeywiscie tam pracowalam i to tyle czasu?

Gość niedoszłaoszustka
jak to zataiłas? chyba dopisałas? :)

Gość Klamalam w cv
zatailam wlasnie. Bo mam dr, a wiedzialam, ze w tej firmie z dr sie nie dostane. Wiec zatailam.

Gość ja piszę prawdę
bo jak zaczną wypytywać dokłanie albo prawdzać czy tam pracowałam i co robiłam nie chcę wyjść na idiotkę:P

Gość niedoszłaoszustka
jak sprawdza to sie mówi trudno. ale jesli czefgos nie sciemnie to mnie chyba na bank nie przyjma. zreszta ja nie bede kłamac tylko naginać prawde :P

Gość Apikxel
ja napisałem "Przegrałem życie" w rubryce OSIĄGNIĘCIA, co było zgodne z prawdą pracodawca nieźle się uśmiał, sądząc że to udany żart i przyjął mnie :-)

Gość jak ściemnicie
to pamiętajcie, że przy przyjmowaniu już do pracy trzeba będzie przynieść świadectwo orginalne i kopie oraz świadectwa pracy z poprzednich miejsc pracy i kserokopie, orginały oczywiście zwracają, i jak ktos kłamał to jest lipa

Gość jak ściemnicie
mówie o świadectwach ukończenia szkół oczywiście

Gość Klamalam w cv
Ja klamalam ale sie nie wydalo, bo po prostu nie pokazalam dyplomu :) Dodatkowo nic nie dopisywalam, tylko milczalam na temat doktoratu ;)

Gość niedoszłaoszustka
no dobra ale jak oni spawdza jak pracowałam na umowe zlecenie? Umowy pogubiałam/wywalilam a naprawde tam pracowałam. to skad mam wziąć papier ze tak rzeczywiście było?

Gość jak ściemnicie
przecież rządają , świadectw ukończenia szkół, świadectw z poprzednich prac, kopii dowodu, badań lekarskich więć jak nie pokazałaś jak rządają tego na piśmie? i masz im to dostarczyc wszystko jak się przyjmujesz

Gość jak ściemnicie
niedoszłaoszustka> idź tam gdzie pracowałaś pewnie mają to w komputerze i wytawią Ci zaświadczenie, bo jeśli ta firma do ktorej teraz startujesz będzie to sprawdzać i zadzwoni tam gdzie pracowałaś to oni udzielą informacji o Twojej pracy, tak niektórzy robią,ze sprawdzają więc inne zakłady pracy mają dane pracowników , którzy już tam nie pracują

Gość niedoszłaoszustka
na razie jeszcze nikt nic ode mnie nie rzadał. dopiero pisze cv. w tych firmach gdzie byłam zatrudniona na umowe zlecenie/na czarno nigdy nic nie chcieli, poza pokazaniem legitymacji studenckiej żeby mnie mogli zatrudnić (tam gdzie robiłam na czarno nawet dowodu nie patrzyli, szef chyba tylko wiedział jak ma na imie i numer telefonu)

Gość jak ściemnicie
klamalam w cv > czy ja ma rozumieć,ż e Ty starałaś się o stanowisko niższymi wymaganiami niż Twoje wykształcenie i poprostu nie pokazałaś dyplomu dr? bo to jest różnica

Gość niedoszłaoszustka
a jak tak to ok. tylko zastanawiam sie czy pisac o pracy na czarno? Ale chyba napisze, tylko jak podczas rozmowy zapytaja to powiem uczuciwie że to było na czarno a jak nie beda nic pytać to tez nic nie powiem

Gość jak ściemnicie
niedoszłaoszustka> a teraz starasz się o pracę na czarno czy legal?

Gość niedoszłaoszustka
legalna. nie mam zamiaru juz nic robic na czarno bo teraz widze jakie sa z tym probelmy

Gość Klamalam w cv
jak ściemnicie---> Staralam sie o stanowisko z nizszymi wymaganiami. A wiedzialam z tajnych zrodel, ze z doktoratem sie nie dostane na 100%. Wiec zatailam ;)

Gość jak ściemnicie
niedoszłaoszustka> jak masz możliwość to postaraj się o te zaświadczenia z poprzedniej pracy. Ja też nigdy nie byłam zarejestrowana, pracowałam na własną rękę, podnajmowałam stanowiska w salonach, jeździłam do klientek, a Ty co robiłaś?

Gość jak ściemnicie
kłamałam w cv- takie kłamstwo to nie kłamstwo ;-) każdy by tak wolał, na ogoł ludzie maja braki w wykszt. a Ty je ukryłaś - to ciekawe ;-) i praca musi być naprawde fajna

Gość tez klamczucha
ej, a doradzicie mi w sprawie podypolmowki? Bo chyba tez powinnam ukryc, ze ja mam...

Gość Klamalam w cv
ciakawa nie jest ale lepiej platna niz ta, w ktorej dr by mi sie przydal ;) A klamstwo to klamstwo - nie wazne w ktora strone :D Poza tym teraz wyksztalcenie nie ma znaczenia - najwazniejsze jest doswiadczenie i rozne uprawnienia ;)

Gość jak ściemnicie
no właśnie, kursy i umiejętności

Gość gość
ja nie piszę wieku w cv, pomijam jeden kierunek studiów i zmieniam datę jednej pracy.