Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiczka223

Testy ciążowe, czy dają pewność?

Polecane posty

Gość Asiczka223

Witam Was serdecznie :) Ponad 2 miesiące temu przerwałam branie tabletek YASMIN, ponieważ brałam je prawie 2 lata. Pierwszy okres miałam +/- w normalnym terminie, natomiast drugi spóźnia mi się już ponad tydzień. Miałam co prawda jednodniowe leciutkie plamienie, ale okresem tego bym nie nazwała. Wpadki raczej być nie powinno, gdyż stosowałam antykoncepcję mechaniczną. Zrobiłam już 2 testy ciążowe, róznych producentów, kupione w różnych aptekach i wynik jest negatywny. Czekam właśnie na wizytę u mojej ginekolog, aż wróci ze zwolnienia i cały czas jeste zestresowana tym oraz innymi problemami. Poza tym właśnie rzucam palenie. Czy to możliwe, że okres tak się rozlegulowuje w przerwie czy mogę być w ciąży?

Co masz na myśli mówiąc negatywny? Dla każdego znaczy to co innego xD

Gość milianna
jeśli oba testy wyszły negatywne a były robione po dniu spodziewanej miesiączki nie masz się czego obawiac nie powinnas byc w ciąży, testy dają 98% pewności jeśli wykonało się je po terminie spodziewanego okresu, pewnie nerwy i ta wciąż zmieniająca się pogoda zrobiły swoje ;)

Gość Asiczka223
Negatywny czyli, że nie jestem w ciąży :) Czy to, że nie robiłam tesów rano, ale kilka dni i ponad tydzień po dniu spodziewanej miesiączki ma znaczenie?

kiedy byłam w ciąży z córką 2 testy pokazały negatywnie.dopiero wizyta u ginekologa potwierdziła ciaże.

Gość Asiczka223
A kiedy je robiłaś? Tzn., jak długo po spodziewanej miesiączce? Ja z jednej strony się boję... Z drugiej wiem, że się zabezpieczałam, no i dodatkowo na pewno jestem trochę rozregulowana po 2 miesiącach przerwy od tabletek antykoncepcyjnych. Poza tym mnóstwo stresu... Jak ginekolog stwierdza ciążę? Robi się jakieś badania laboratoryjne czy tak jak bada zazwyczaj na badaniu kontrolnym?