Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagódka22

czy trądzik powraca po zakonczeniu leczenia antykoncepcyjego Jak to było u Was??

Polecane posty

witam Własnie zaczełam sie leczyc antykoncepcyjnie ze wzgledu na pco przy którym mam dosc duży i uporczywy tradzik . naczytałam sie duzo o tym jedne dziwczyny sobie chwalą a inne nie wiec prosze o opinie jak to z wami było Bo teraz to już mam metlik w głowie :(( z góry dzieki za odp pozdrawiam

Gość a co to takiego
leczenie antykoncepcyjne?

jagodko!ja bralam przez 3 lata diane 35 i tez mialam nadzieje na wyleczenie tradziku,w sumie to mam bardzo lekki ale zawsze jednak,niestety nie pomogl mi w ogole,jedynie co zrobil to pozwolil mi przytyc 10 kg:) to nie jest tak ze wszystkim tabl püomagaja na tradzik,jednakze z calego serca Ci zycze zeby Ci pomogly ale nie mysl ze tak sie dzieje w 100 % przypadkow

a jakie Ty masz tabletki?ja teraz biore yasmin i jestem bardzo zadowlona,co prawda zdarza mi sie od czasu do czasu jakas krostka ale taki juz moj urok

natik ja dopiero zaczynam brac od 4 dni cyprest i androcur po 1 tabletce dodoatkowo lecze sie jeszcze u deratologa masciami widze poprawe ale tak do konca to nie wiem czego to zasługa.. duzo czytałam i jednym własnie to pomogło a innym nie tylko obawiam sie ze jak skoncze brac 9bo przeciez całe zycie nie bede sie truc) to koszmar wróciii a to bedzie tragediaaaaaaaaaaaaa :( :(:( oby tak było ze wszystko minie bezpowrotnie

cyprest ma taki skład jak diane tylko ze jest innej generacji i podobno nie powoduje tycia w takim stopniu jak diane ale to tez zalezy od organizmu

Gość wert3678
mam ten sam problem.. tylko ze u mnie po novynette bylo jeszcze gorzej :( slyszalam ze regulon jest dobry na cere wie ktos ?

Gość Veratka
Niestety - WRACA i przy okazji takie leczenie ma WIELE SKUTKÓW UBOCZNYCH - NISZCZY WĄTROBĘ. Ja używałam Diane -35 przez 1,5 roku, organizm mam osłabiony, ciągle chorowałam, wątroba pobolewa (musiałam przejść na specjalną dietę), przytyłam znacznie (mimo chudego jedzenia i 2x w tyg. fitness), najgorsze że dopadły mnie poważne doły psychiczne (też jeden z wymienionych możliwych skutków ubocznych - a kto by pomyślał) i jeszcze na koniec jak już lekarze nie chcą po tak długim przyjmowaniu tego mi przepisywać, to powraca, cera znowu mi się popsuła, psychika powoli wraca do siebie. ODRADZAM! Ja przerzucam się na naturalne metody - samo oczyszczenie organizmu z toksyn (ziołami i też Citroseptem) pomogło mi znacznie i pomogło schudnąć, też nie jem tzw. śmieci lub w małych ilościach - ale to było wszystko leczenie od nowa, jestem w trakcie ale widzę znaczną poprawę i o dziwo - cytryna jest faktycznie skuteczna. Być może to też po części bazuje na podleczeniu hormonów, ale generalnie przyjmowanie hormonów to katastrofa dla organizmu i po odstawieniu wraca! Myślałam że to takie demonizowanie, ale zwróćcie uwagę, że zachwyceni piszą ludzie w trakcie leczenia (efekt doraźny jest owszem niezły wizualnie), a mało kto odzywa się na temat długofalowości tego wszystkiego. Z perspektywy czasu jestem na NIE! HORMONOM

Gość sunsilkk
brałam Cilest przez pare lat, w czasie przyjmowaniu leku cera cacy, ostatnio odstawiłam i od pół roku walczę ze swoją skórą, tego nie da sie opisać jak moja twarz, plecy dekolt wyglądają...

Gość wert3678
No to teraz nie wiem juz co robic.. niby kazdy organizm reaguje inaczej.. ;//

Gość joella82
brałam minulet a potem Yasmin, miałam śliczną cere. Teraz drugi rok juz nie biore tabletek i cały czas sie mecze z przetłuszczającą sie cerą. Buuu. A mialam taką sliczną buzie. Ale i tak nie wroce do tego świństwa, bo to nie leczy problemu tylko go chwilowo odsuwa.

Gość powraca i to
ze zdwojona sila. Bralam Novynette i Logest , w trakcie brania bylo ok, po odstawieniu (mijaja juz 2 lata) TRAGEDIA! Fatalna, zanieczyszczona cera.

a barała któras z Was moze cyprest?? nie za ciekawie prezentuje sie przyszłość po tabletkach teraz zastanawiam sie czy nie przerwac.... kurcze moze bedzie choc jeden głos na tak to dalo by mi jakąs nadzieje ...

Gość higfuduyd
brałam ze 3,5 roku a przed barniem pigułek trądzik już był neiwielki - po odstawieneiu wrócił - pół roku był ogromny teraz niewielki ale jednak- mam 27 lat

Gość hijka
ehh...ja bralam 3 miesiace jeannine..bralam na tradzik...w zasadzie bylo super z cera.. przez moja nie uwage ( za pozno wypisana recepta) przerwalam na 2 miesiace..a teraz????? na brodzie bolace wulkany jeden na drugim...na policzkach tez troche...jestem zalamana...:( wrocilam znowu do tabletek ( teraz biore yasmin) mam nadzieje ze cera powroci do porzadku ..ale domyslam sie ze jak bede chciala miec dzieci bede musiala to odstawic i tradzik wroci:(:(.... po co ja lyknelam ta pierwsza tabletke:( moze u Ciebie bedzie inaczej kazdy organizm reaguje w inny sposob.. pozdrawiam.

Gość joella82
to bardzo typowe, że jak sie bierze tabletki to wszystko sie reguluje, ładna cera niebolace miesiaczki itp. Niestety po odstawieniu bardzo czesto ma sie duzo gorszą sytuacje niz przed ich stosowaniem .Okropna chemia z tych tabletek! Sama jestem niestety przykrym przykladem. Moja cera bardzo sie zmienila:( Natomiast moja przyjaciolka wyjałowila sobie organizm i ciagle łapie grzybice, mimo że juz kilka m-cy nie bierze tabletek

Gość hijka
czy jak teraz biore yasmin to moja cera powroci do normalnosci???:( moja cera jest straszna:(

hjkjajaj pewnie powróci ale jak odstawisz to będzie koszmar (ale to tylko moja opinia) ja jednyak ryzykuje i wcinam codziennie te tabletki a z kazda koleją zastanawiam sie czy dobrze robie........

Gość a ja w czasie
brania tabletek tradzik miałam jak zawsze natomiast po odstawieniu (musiałam) buzia taka że bez żadnego make upu chodziłam no ale mija już 3 miesiące od odstawienia i ta ZARAZA CHOLERNA wraca:(

Gość hej hej
ja bralam najpier diane bylo super, ale zmienilam na regulon i tak przez jakies dobre dwa lata bylam na regulonie, ale zmienilam na nowszej generacji cyprest, nie koniecznie mi pomagala, terz mialam 1 miesieczna przerwe, biorę syndi 35 ale mam obawy bo wyleczylam obie tradzik teraz u dermatologa antybiotykami, masciami i obawiam sie tych powrotow... jutro bede u dermatologa i pogadam jak to jest i moze ze mna hyc...

hej hej mówisz ze cyprest ci nie za bardzo pomagał czy ogólnie anty bo nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam. ja własnie wcinam cyprest i czasami mi sie wydaje ze jest lepiej a czasami ze gorzej Tylko w sumie dopiero 10 tabletek zjadlam... chyba za szybko oczekuje efektów... a ja w czasie ... mówisz ze dopiero zakonczeniu leczenia Ci znikło?? Najgorzej ze too wracaaaaaaaaa :( wrrrrrr

haj hej przy cyprescie mialas duzy apetyt ? bo ja nie mam zadnych skutków ubocznych nic a nic ale apetyt mam w wesji mega. moze oragnizm sie musi przyzwyczaic i to sie zmieni .... mam nadzieje..

Brałam yasmin przez 4 miesiące,odstawiłam na 60 dni i potem znowu wróciłam do tabletek.Obecnie nie biorę,ale skóra przetłuszcza się i jest skłonna do wyprysków,chociaż mniej niż przed rozpoczęciem stosowania antykoncepcji.

Bralam Diane-35 dwa lata, potem Jeannine i Cilest. Zadne nie pomoglo na tradzik i na lojotok. Za to po odstawieniu... Masakra!! Miesiac po odstawieniu anty w ogole zaczelam coraz mniej przypominac czlowieka. Potem w szpitalu zdiagnozowano mi PCOs. Przepisano mi Syndi-35 oraz (na co naciskalam ze zgledu na tradzik) Izotek (kto przezywa ciezki tradzik ten wie co to za lek...). Nie wiem do kiedy kaza mi jesc to Syndi (ale chyba az do planow zajscia w ciaze... ;/) a Izotek biore od lipca i coz wiadomo ze on pomaga i to bardzo. Boje sie co to bedzie jak skoncze...

Gość sunniva05
Przez ostatnie dwa lata bralam yasmin...nigdy wczesniej nie mialam problemow z tradzikiem czy przetluszczajaca sie cera (mam 24 lata). Juz pol roku nie biore tabletek a moja cera to koszmar...pryszcze sa wszedzie...czolo,broda,szyja i plecy najgorsze...zaden krem nie pomaga na przetluszczanie sie cery co z pryszczami wyglada okropnie...jestem w trakcie uzywania kremu z kwasami mam nadzieje ze pomoze

Gość brałam diane i cilest
diane kilka lat, cilest tylko jako przerwę w dianie. jendo i drugie gówno warte :/

Gość a ja brałam
diane-35 cztery lata temu, w zasadzie na pco. Miałam wtedy straszny trądzik, ropne krosty. Po pół roku skończyłam brać, bo ginekolog stwierdził, że już wystarczy, a dłuższe branie zaszkodzi mojej wątrobie. Trądzik znacznie się zredukował, zostały tylko drobne niedoskonałości, zapchane pory i blizny po krostach ale ropne krosty do tej pory nie powróciły. Nie wiem tylko na ile to była zasługa diane, bo równocześnie leczyłam się u dermatologa różnymi maściami (zanim zaczęłam brać leczyłam się u dermatologa jakieś 8-9 miesięcy, bez widocznych rezultatów). Trądzik zniknął, ale za to pojawiły się pajączki na łydkach. Więc się trzeba naprawdę dobrze zastanowić, bo hormony to jednak hormony.

Gość gość
U mnie wrócił. Brałam Diane 35 od dermatologa, a potem używałam różnych tabletek anty od ginekologa. Trądzik mam z przerwami na lepsze funkcjonowanie cery od 13 r.ż, do dzisiaj, a dziś mam 30.