Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prawa pracownika

Prawo pracownika

Polecane posty

Gość Prawa pracownika

Czy w UK mozna zwolnic pracownika pracującego od 4 miesiecy na umowe (pełny etat) tylko dlatego że nie spodobał sie przełożonemu? Jakie prawa przysługują takiej osobie, gdzie moge to sprawdzic?

Gość A jaki masz okres probny
zazwyczaj okres probny to 6 miesiecy, podczas ktorych moze sie zdazyc ze osoba nie wykazuje sie tak jak zajmowana pozycja wymaga. Wtedy firma ma prawo cie zwolnic. Ale jesli twojemu przelozonemu nie podoba sie twoj wyglad lub akcent, wtedy radze udac sie do dzialu HR i opisac sytuacje.

Gość vice32
prawo tutaj nie jest dla pracownika tylko dla pracodawcy, nie masz szans, i owszem moga cie zwolnic.

Gość d.......
z tego co ja wiem to nie jest latwo wywalic kogos z pracy,bo trzeba miec potwierdzone dowody- typu np.pisemna skarga od klienta czy cos takiego, i poza tym to najczesciej dostaje sie upomnienie, niekoniecznie tylko jedno,zalezy od tego co kto zrobil i jakie konsekwencje. o wiele latwiej jest jak ktos jest na okresie probnym (jak dlugo zalezy od firmy). nie wiem jaki problem ma twoj przelozony,ale jkak juz ktos napisal wyzej -HR.