Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monika Beznika

przykład chrzestnej - szlag mnie zaraz trafi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Ku przestrodze, wybór chrzestnych, ja byłam chyba zbyt młoda, zeby dokonac dobrego wyboru i oto jakimi tekstami częstuje mnie chrzestna mojego dziecka na gadu - gadu (nadmienię, ze chodzi o spotkanie w kościele, które ma sie odbyć dziś: chrzestny nawet nie jest proszony bo nie mamy z nim kontaktu). No to cytuję: mam nadzieje ze szybko minie to spotkanie w kosciele mam nadzieje ze nie padne bo mi sie zawsze w kosciele robi niedobrze nic mi sie juz nie che nie chce mi sie tam jechac a ja tez bede musiala chodzic na te wszystkie spotkania? ja nie moge Kurwa mać chodzi o jedną godzinę z życia. Czy to az tak wiele?????? Przykro mi, ze on tak do tego podchodzi :( No cóż, nastepnym razem - jesli będzie - wybiorę lepiej.

Gość
Zajebioza to już chyba wole chrzestnych mojej starszej córki... oni mają wszystko w dupie i nawet sie nie odezwą. Oszczędzają mi nerwów :O

Gość a kto wam tych chrzestnych
wybrał?

no bez bicia sie przyznaję, ze ja sama wybrałam i niestety wybór był nietrafiony, wiem to nie od dziś, ale ta dzisiejsza rozmowa na gadu gadu to taki przysłowiowy \"gwóźdź do trumny\" :O :(

Rozumiem Cie doskonale. Tylko, ze u mnie jest chyba troszku gorzej. Niestety nie ma wyboru do chrzestnej, bo moj maz ma tylko ta jedna siostre, a pasuje, zeby ona szla od jego strony. Tylko tutaj chodzi o to, ze nie to, ze sie jej czegos nie chce... Tylko to jaka ona jest osoba... Zaklamana, dwulicowa i do tego korwi sie z zonatym facetem!!! I do tego widze, ze ona to lubi, bo to juz trzeci! Przy pierwszym to rozwalilaby rodzine. Przy drugim jak sie jego zona dowiedziala to kazala wrocic do PL. (Jestesmy w Ilandii) A teraz trzeci, jak narazie to ciagnie sie to juz od pazdziernika. Tylk, ze oni wygladaja jak dobre malzenstwo. On u as spi, kapie sie i je. Nawet do pracy jedzie prosto od nas i z pracy do nas. Tylko to jest darmozjadztwo. Bo on za nic nie placi, a mieszkania tutaj sa bardzo drogie... A ja poprostu moge nazwac (chociaz to moja szwagierka) korwa!!! Przymrozylabym na to oko, gdyby nie pewna rzecz, o ktorej sie dowiedzialam... Taka szwagierka, a jeszcze mnie obgadywala i chciala sklocic mezem!!! Szkoda, ze takie malpy sa na tym swiecie!!! I dziwic sie, ze przez takie gowniary malzenstwa sie rozpadaja!!!

Gość
Niunia sorry ale ja bym pomimo tego że jest siostrą męża nie wzieła jej na chrzestną ;) Dziwi mnie sam fakt że jeszcze nie pogadaliście z nią o tym ;)

:o no to klasa :( współczuję wam dziewczyny :( my zamierzamy się prosić dość młodych osobników - 19 i 18 lat. I ... ja się jeszcze nad tym wyborem zastanowię ;) Przykre jest to, że rodzice chrzestni traktują swoja rolę nie całkiem serio. Osobiście tak rozmyślałam przy doborze rodziców, żeby byli z dzieckiem związani w jakis sposób - i nie mam tu na myśli pokrewieństwa. Sama jestem matka chrzestną dwóch 18tek :) które są mi bliskie jak siostry :) I rolę drugiego rodzica, wypełniam wzorowo ... no bo kurcze, ktoś mi zaufał i nie bez powodu mnie poprosił. Mam nadzieję, że my też dokonamy prawidłowego wyboru.

nic nie wypada,nic na sile! moj maz tez ma jedna siostre ale nie byla ani swadkiem u nas ani nie bedzie chrzestna naszego dziecka. Biore KOLEZANKE I KOLEGE.i wali mnie to co powiedza w rodzinie. sama jestes sobie winna ;( ale moze da sie jeszczse to zmienic? powiedz ze nie chcesz jej zmuszac do tego okropnego siedzenie w kosciele..

Gość kwa-kwa
niunia... --> no to czemu z nia nie pogadacie i nie uzgodnicie jakiejs wplaty za mieszkanie u was tego goscia?!! masakra!

aaaa i nie kierujemy się przy doborze chrzestnych - moja strona / twoja strona :) pewnie rodzinki będą nie pocieszone - ale to dla dobra naszego dziecka a nie - dla oka czy tam dla rodziny :)

Tak, czasu jeszcze mamy... I to sporo! Ja nie wiem jak z nia pogadac o tym co ona robi i powiedziec jej, ze nie chce takigo przykladu dla swojego dziecka. Ale ona nie wiedzi w swoim zachowaniu nic zlego! A o tym placeniu to ja jej i nawet jemu powiedzialam, ale nie tyle za mieszkanie, ale chociaz do pradu i do gazu sie drzucic! To sie rozesmiali! A jak mielismy wolny pokoj dwuosobowy to mowilismy z mezem, zeby sie wprowadzil i niech oni maja ta dwojke, to nas wysmiali!!! A tak w ogole to nie prosilismy jej tak w prost, czy zostanie chrzestna, tylko byly taki przygadania. A na sie juz wczula w ta role i wszystkim powiedziala!

Gość taka tam i juz
A co to wogóle za spotkanie? Jednorazowe czy jakis cykl?

Gość kwa-kwa
niunia --> kurwa! wywalilabym taka za drzwi! niech sama placi za wszystko na swoim!

rodzice i dzieci mają takie spotkania cyklicznie, chrzestni po raz pierwszy, myslę, ze przez te 2 miesiące które pozostały do komunii kilka jeszcze tych spotkań bedzie ale maksymalnie godzina tygodniowo, to naprawdę nie ejst tak wiele komunia dla niej pewnie sprowadza się do kupienia wypasionego prezentu i wszamania obiadu

kwa-kwa Myslisz, ze ja bym jej nie wyalila??? Szlak mnie trafia juz jej zachowanie... Ale jakos musze to przecierpiec... Teraz ciezko znalezc kogos na mieszkanie, jeszcze jak jest dziecko. A u nas na mieszaniu jest dwojka. Bo mamy pare tez z dzieckiem! Mieszkanie mamy do wrzesnia, to o ile nie zjedziemy do PL na stale, to ja juz mezowi powiedzialam, ze nie chce z nia mieszkac. I znajdziemy sobie mniejsze mieszkanie z ta druga para. Ona mi do szczescia nie jest potrzebna!

Gość kwa-kwa
niunia --> no i popieram! gdzie jestescie w tej irlandii? w jakiej czesci, miescie? (przepraszam autorke za odbieganie od tematu!)

Gość kwa-kwa
och, szkoda... moglybysmy sie spotkac, ale ja w Droghedzie, troche daleko... powodzenia!

no tak to jest z chrzestnymi.....wybór nie zawsze trafiony, ale może jeszcze masz szansę zmienić, co? to Cię pocieszę....na brata męża, a chrzestnego mojej córki...córka mówi pan...bo go w ogóle nie widzi..dobre, nie???

Monika Beznika - a kiedy macie ten chrzest???ja na twoim miejscu poszukalabym kogos bardziej powazniejszego i dojrzalego.Bycie chrzestna to odpowiedzialna funkcja ma zastapic dziecku matke w razie czego...Na twoim miejscu olalabym kogos kto tak do tego podchodzi!:(

Gość Wyjezdzaja za granice
rzna z siebie wielkie damy, a mieszkaja grom wie z kim, bo mieszkania drogie zeby samemu wynajmowac... heh... Ja tam zostalam w Polsce choc mialam mozliwosc wyjechania i tutaj jest mi lepiej. Nikt nie siedzi mi na glowie.

mantodea - my już się do komunii szykujemy (w sumie nie napisałam tego jasno w pierwszym poscie) :) adgyby taki numer ćwiczyła przed chrztem to bym od razu z niej zrezygnowała kiedyś taka nie była

Gość a ja mam dylemat
straszny :( Jestem chrzestną do dwójki dzieci mojego brata - dziewczynka 3 lata, chłopczyk 2 miesięczny. Mam 24 lata, mój chłopak mieszka 200 km ode mnie... Planujemy wspólną przyszłość, ślub, itd... :(:(:( A mnie tak strasznie przykro :(:(:( Dzieciaczki są moimi oczkami w głowie, kocham je ponad życie, spędzam z nimi każdą wolną chwile, dwa razy w tygodniu po pracy pędze do nich, a do tego dochodzą czasem weekendy no i... mam się przenieść do miejscowości mojego chłopaka :( Jestem rozbita... Kocham go. Bardzo. Ale dzieci też kocham :( Jestem z nimi bardzo związana :( Czuje się jakbym miała zostawić swoje własne dzieci... Co robić? :(

Monika Beznika - aaa no to faktycznie co innego.No wdeplas w szambo z chrzestna:(Ulzyj sobie i wygarnij po komunii co o jej zachowaniu myslisz;)

Gość kwa-kwa
wypraszam sobie! nie rzne z siebie wielkiej damy! ja osobiscie mieszkam tylko z moja rodzina (maz i syn) w dosc duzym mieszkaniu - salon, kuchnia, 2 lazienki, 2 sypialnie owszem jest tu bardzo drogo, ale jakos dajemy rade, zyjemy zupelnie normalnie, nie martwie sie o jutro i udaje nam sie oszczedzac :-) ciesze sie z tego, co mam i na razie nie zamierzam wracac do kraju, choc moze kiedys to sie odmieni ale sa tu tez rodziny, ktore przyjechaly tylko na jakis czas, by sie dorobic, spalacic kredyty w Polsce, odlozyc na mieszkanie itp. - wtedy wskazane jest, by kombinowac z mieszkaniem, bo mozna wiecej kasy odlozyc! zycie naprawde jest tu bardzo drogie i - prosze - niech nie wypowiadaja sie na ten temat osoby, ktore nie znaja sytuacji!

Gość ser spleśniały
A nie wydaje ci sie, że przesadzasz ? Nie każdy ma takie podejście do komunii i w ogóle do uroczystosci koscielnych. Pamietam jak miałam komunię - dla mnie to było jakieś tam duchowe przeżycie, ale dla mojej mamy takie sobie - zadbała o to, zeby odbyło się przyjecie komunijne, żebym miała sukienke i te wszystkie bajery, ale nie dostawała orgazmów na temat spotkań w kosciele przedkomunijnych. Inne mamy sie prały po pyskach, której córeczka bedzie mówiła wierszyk, moja mama sie spytała, czy chcę cos mówić, powiedziałam, ze nie chcę i był spokój. Dla jednego to nie wiadomo co, dla innego jakiś tam etap do przejscia. Nie wymagaj od chrzestnej, zeby w radoscia , uduchowiona latała co tydzień do koscioła. Chyba jest jakąś bliską osobą, więc wypowiada sie szczerze. Aż tak cie to boli ? A po co w ogóle chrzestni na tych spotkaniach ?

Gość hahahaa ci rodzice!!! wybór
często TYLKO DLA KASY KASY KASY POD PRZYKRYWKĄ UDUCHOWIENIA! wybieracie sobie chrzestnych by jak najwięcej złowić kasy,w drugiej kolejności dobry chrześcijanin i najlepiej DWIE OSOBY BY NIE BYŁY MAŁŻEŃSTWEM BO TO MNIEJ KASY NIŻ JAK DWIE OBCE! tyle z obserwacji wielu rodziców dzisiaj i nie ubierajcie tego w cudowne słowa uduchowienia bo śmiać się chce -psychologiczny mechanizm i tak nie pomoże,z czasem wychodzi ,że te łapanki na chrzestnych miały głównie motyw materialny,inny motyw to promil

Gość buhahahahhaha
Nie pisz o wszystkich na swoim przykladzie. Niektórzy zarabiają wystarczająco duzo, aby nie musieć sępic po innych. :D