Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Angela wawa26

Lloyds TSB

Polecane posty

Gość Angela wawa26

Czy da się w Lloyds TSB zlikwidować konto będąc w polsce?

Gość aaaaasssssiiiiaaaa
podobno mozna to zrobic przez telefon, ale po co? przeciez prowadzenie konta jest bezplatne wiec po co likwidowac? pojedziesz znowu za granice i konto juz bedziesz miala. ja tak zrobilam:)

Gość aaaaasssssiiiiaaaa
hmmm to zalezy jakie masz konto ( olil dobrze pamietam sa srebrne i czarne karty). a jedna z nich na pewno jest platna, racja. ja mam na szczescie ta darmowa opcje:)

fakt-za srebrne płacisz pierwsze 3 miesiące po 2 f-później po 7,99f A classic jest bezpłatne cały czas. Pozdrawiam

Gość Angela wawa26
Tak konto mam Silver za które płace.

Gość Angela wawa26
I ciekawi mnie jeszcze to jak ma wyglądać listowna prośba o likwidacje konta

Tu masz telefon na polską infolinię-może coś podpowiedzą 00 800 55 69 55 69

Gość taz
lub nr (+44)8456030748

Gość 330ml
Zlikwiduj, jesli masz platne(standardowo daja platne- mozesz poprosic o przejscie na darmowe, bo placisz za jakies pierdoly typu ubezpieczenie podrozne). Znajoma nie zlikwidowala konta zostawiajac na nim pare groszy, rachunek zostal zablokowany(znowu ochrona czy cos- poniewaz nie kozystala z niego przez kilka miesiecy). Oplaty byly ciagle naliczane, zrobil sie debet kilkofuntowy, od tego kary, odsetki...w efekcie po 3 miesiacach debet wynosi 6 stow. Co ciekawsze jej maz po pierwszym liscie chcial wplacic nalezne w tym czasie 50f- nie mogl, bo konto zablokowane. Teraz splacaja debet i szukaja prawnika.

Gość piotrek303
Mi sie udalo zlikwidowac konto z polski. Mialem 100 funtow na debecie, niestety musialem wplacic te 100 funtow na konto. Nastepnie wyslalem list do lloydsta z prosba o zamkniecie konta, dolaczylem kopię dowodu osobistego, i po kilku dniach otrzymalem list ze konto zostalo zamkniete. Powodzonka ;)

Gość Krzysiek21asd
Piotrek, w jakim banku wplaciles pieniadze na konto Lloydsa?

Gość miałam
ja miałam w Lloyds debetowe konto płatne 7,99 F, wzięłam odpowiedni druk,zglosiłam w banku zamknięcie konta z Polski w wybranym przezemnie terminie, po pól roku wysłałam podpisany druk z aktualna datą,kopie dowodu osobiesego i przecieta na 6 kartę, ot wszystko

Gość miałam
a w międzyczasie wydruki przychodziły na adres do polski więc wiedziałam że nie wchodzę w debet, uważam Lloyds za dobry bank,jesli jeszcze kiedys się wybiorę do W.Bryt to wybiore napewno ten bank

Gość caSter
ja zlikwidowalem konto bedac w Polsce mialem na koncie adres z Anglii wiec musialem najpierw wyslac list z potwierdzeniem zmiany adresu nastepnie wplacilem wszelkie zaleglosci i zamknelem konto

Gość milka2007
Prowadzenie konta nie jest bezpłatne. Ja też tak myślałam i wróciłam do Polski nie zamykając go. Teraz dowiedziałam się,że przez ten cały czas były mi naliczane pieniądze za prowadzenie konta i mam dość dużą sumkę na minusie.

Gość alma2008
milka2007, moj znajomy mial identyczna sytuacje jak ty, wlasnie pomagam mu zalatwic wszystke formalnosci zwiazane z zamknieciem konta. Po pierwsze musisz wyslac list do oddzialu banku w ktorym otwieralas konto z wyjasnieniami ze musialas wyjechac do Polski i nie zdarzylas zamknac konta, prosisz wiec o zamkniecie konta , dolacz kopie swojego dowodu i to by bylo na tyle. Niestety sprawa zwiazana z debetem...mozesz sie ubiegac o anulowanie tego dlugu jesli zdarzylo Ci sie to piwerszy raz. Napisz ze nie zamierzasz juz wracac do UK i prosisz o anulowanie dlugu ze wzgledu na to iz nie posiadasz w polsce srodkow na splate tego zadluzenia. Tak wlasnie doradzil mi pracownik banku, wiec mysle ze powinno pomoc. Ja caly czas czekam na odpowiedz z banku co do sprawy mojego znajomego, zajmuje to okolo 4 tygodni wiec na dniach powinni juz odpisac. Powodzenia

Gość Magdah
Hej miałam konto w Lloydsie, pierwsze 2 lub 3 miesiace a pozniej płatne 7,99 Ł wyjechałam z Anglii i zostawiłam otwarte konto aby wpłynął mi na nie zwrot podatku. Próbowałam zamknac konto telefonicznie ale powiedziano mi ze musze stawic sie osobiscie(bez sensu ale ok) mineło 1,5 roku wystraszyłam sie ze naliczone zostana mi odsetki karne + opłata za prowadzenie konta7.99 x18 miesiecy, pojechałam do Anglii okazało sie ze konto z ewentualnym długiem zostało zamkniete. Tak wiec zrobilam sobie przymusowa wycieczke :-/ ale przynajmniej jestem juz spokojna.

Gość A.J.
A mój problem rozwiązał się sam. miałam konto w Lloyds jak pracowałam w Anglii. Musiałam wrócić do kraju i okazało się, że miałam raz ovedraft na jakies 14p. Potem od tego zabrali mi jakieś 15 funtów no a potem dług rósł. Miałam to wyjaśnić i spłacić, ale jakoś tak zapomniałam Po trzech latach sobie uświadomiłam,że pewnie dług urósł mi już do niebotycznej wielkości kilku tysi i zaczęłam się porządnie bać, ze będę miała problemy jak wrócę kiedyś do WB. zadzwoniłam dzisiaj na polską infolinię. nie mogłam spr ile mam długu bo zablokowali mi konto internetowe. Bardzo miła pani na ifolinii poinformowała mnie o możliwościach pisania podania o anulowanie długu i zamknięcie konta z Polski ale podała mi też numer do oddziału Lloyds... zadzwoniłam do nich, a tam babeczka powiedziała,że moje konto zostało zamknięte bo nie było długo używane, i że jeśli będę chciała kiedyś u nich znowu otworzyć konto, to muszę tylko zapłacić w oddziale jakieś 50 funtów i to wszystko. czyli z niebotycznego dla mnie długu przez zwłokę muszę tylko wnieść tą opłatę i już. może to też dlatego, że bank nie miał mojego polskiego adresu i dali sobie spokój...Także dla mnie bomba. bez odsetek i problemów...

Gość ewka2204
Hej a ją zamknęłam konto przed wyjazdem a po powrocie do Polski okazało się że nadal mam konto oszczędnościowe na które przelano mi wypłatę pomyłkowo no i nie mam karty bo została zniszczona jak zamykałam konto i teraz nie mam dostępu do swoich pieniędzy co robić??

Gość flaczku
Hej, krótka historia odnośnie mojego problemu: Trzy lata temu wróciłem do PL i nie zamknąłem płatnego konta SIlver w Lloyds - podejrzewam, że w efekcie pobierania opłat za prowadzenie konta powstał debet. Wyjeżdzając zostawiłem na koncie kilka funtów z myślą, ze będę z niego korzystał w PL. Konto od ponad trzech lat jest nieużywane. Czy mogłby mi ktoś powiedzieć co z takim kontem sie dzieje - czy bank sam zamknął to konto? Usługę internet banking mam nieaktywną, więc nie mam możliwości sprawdzenia stanu. Jak duże zadłużenie moze byc na koncie Silver? Proszę o odpowiedź i ewentualną poradę co robić teraz. Dziekuję

Gość ashby
mam taka sama sytuacje, czy ktos moglby odpowiedziec?

Gość motorek
czy ktoś wie jak założyć konto internrtowe w lloyds? za pomoc dziekuje

Gość misashi
LUDZIE!!! Prosze powiedzcie mi jak wy wszyscy wyjezdzacie z Anglii i zostawiacie sprawy bankowe nieuregulowane, wiedzac, ze sa pobierane miesieczne oplaty??? JAK??? RADA: Przed wyjazdem idziemy do najblizszej placowki banku i albo zamykamy konto natychmiastowo lub prosimy o zmane adresu na Polski czy jakikolwiek inny, jesli konto jest platne to zmieniamy na Classic (darmowe) i ewentualna rejestracja do Internet Banking umozliwia nam monitorowanie tego co dzieje sie na rachunku. Wszystko wydaje sie oczywiste... Ale DLACZEGO nie wybieracie sie do banku celem ZAPYTANIA przed wyjazdem??? A na pytanie pana, ktory pyta co robic z rzekomym dlugiem - CZYTAC to co bylo walkowane od poczatku postu czyl ZADZWONIC NA POLSKA INFOLINIE!!! Nie ma tu zadnej filozofii!!!

Gość damek26
mam wiekszy problem i nie wiem jak z niego wybrnac otoz ja terz nie zmaknalem konta prawdopodobnie zostalo zablokowane a na dodatek mial wplynac mi zwrot podatku na to konto i utknal gdzies miedzy revenue a bankiem i co teraz??;/ prosze o pomoc

Gość mizaj_2
22:13 odp . misashi , Przed przyjazdem do kraju byłem w oddziale banku gdzie zadałem im pytanie o możliwość płacenia kartą i wypłacaniu z niej. Uprzejma pani pobrała moje ID. Poszperała w kompie i stwierdziła że już to mogę robić. Efekt, jestem w kraju 5.05.2011 powinny być nowe środki na koncie i co? Próbowałem pobrać moje many i mam różne komunikaty a pieniędzy żadnych, i mam kłopot. Po powrocie zrobię awanturę, napiszę skargę i zlikwiduje konto. TEN BANK NIE JEST PRZYJAZNY KLIJENTOWI. PS. Może ktoś wie jak wybrnąć z tej pułapki?

Gość speeder
mam podobny problem co kolega wyzej, wrocilem do polski, nie zamykałem konta, bo miala wplynac na niego jeszcze jedna wyplata za tydzien, i pieniadze za holliday'a (konto mam bezplatne), prubowalem wyplacic tą kase we wszystkich bankomatach, ale sie nie da. Bylem nawet zapytac w jakims innym angielskim banku, to powiedzieli mi ze przed wyjazdem trzeba zglosic w placówce ze bedzie sie chcialo korzystac z karty poza granicami kraju... dziwne!!!

Gość gtuhjgjhkhjk
nie dziwne bo darmo konto w lloyds nie zawsze upowania do wyplaty gotowki w bankomacie innego kraju

Gość hs
ja jestem w polsce na urlopie macierzyńskim od 9 miesięcy... mam konto debetowe płatne i bez problemu wybieram i przelewam pieniądze w polsce. Teraz stwierdziłam że już nie wracam do UK. Przed wyjazdem oczywiście nie zgłaszałam zmiany adresu wiec czy teraz wystarczy taki list do nich i kopia dowodu? Dodam że chłopak pytał o to z 10 miesięcy temu i stwierdzili że muszę być osobiście w oddziale. Może gdyby się nie dało to jest możliwa opcja pełnomocnistwa? Czy ktoś coś wie na ten temat?