Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rajderkax

SIEMIE LNIANE - wchodzcie

Polecane posty

Gość rajderkax

Topicow o siemieniu lnianym nigdy za duzo:D Mozecie napisac w jakiej formie je spozywacie i na co ono Wam pomaga? I od razu pytanie. Czy jesli zalewam niezmielone ziarenka goraca woda i je polykam(bez rozgryzania), to jak one dzialaja?

ja kupuje już zmielone siemie zalewam wodą i gotowe.nie lubię konsystencji siemia z gotowanych ziarenek bo jest strasznie ciągnące.do siemia dodaje też czasami trochę soku np.malinowego lepiej smakuje

Gość rajderkax
Czyli pijesz taka wode z latajacymi fafrochami?

Gość rajderkax
I na co Ci to pomaga?

Gość rada.................
pamietaj ze milone siemie...jest.wliczane do limitu kalorii a to cale, z ziarenkami ktore musisz chwilke pogotowac-nie-bo jest w calosci wydalane z organizmu

Gość rada.................
na perystaltyke jelit...siemie dziala jak peeling na jelito grube ulatwia wyproznianie, pomaga osobom z zaparciami

kalori nie liczę ale dzięki za radę.ja miałam problemy z żołądkiem ciągle jakieś bóle a po zjedzeniu czegokolwiek brzuch rósł mi przynajmniej do rozmiaru trzeciego miesiąca ciąży.teraz jest zdecydowanie lepiej

Gość rajderkax
Czyli, aby organizm wchlonal skladniki odzywcze, to trzeba spozywac mielone siemie, a jak chce przeczyscic jelita, to spozywac cale ziarenka?