Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia3276542754

czy na grzybice pochwy konieczny jest antybiotyk?!

Polecane posty

Gość kasia3276542754

prosze o info .. czy konieczny jest antybiotyk .. czy wystarczą np jakies masci ..

Gość agatkaagatkaka
dolączam się do pytania

Na grzybicę masz leki przeciwgrzybicze. Antybiotyk tylko by Ci grzybicę nasilił.

W aptece kup bez recepty Clotrimazolum smaruj delikatnie ,najlepiej po każdym podmyciu.Pozdro !

ja proponuję też dobry płyn do higieny intymnej, najlepiej Lactacyd Femina, albo Lubex.

Gość kasia3276542754
a jakie globulki na grzybice sa najlepsze ..... wszedzie piszą co innego .. wiec nie wiem .. jakich uzywalyscie??

Istnieją przecież antybiotyki przeciwgrzybicze :o Na przykład flukonazol czy inna amfoterycyna B. Chociaż ta ostatnią to grzybicy pochwy sie nie leczy .

Gość kasia3276542754
fluconazol mozna kupic bez recepty .. wiec to tez antybiotyk?? ... nie jestem zorientowana .. ;[ ....

W zasadzie to jest lek z grupy diazoli, jedni to zaliczają do antybiotyków inni nie :o W jednych podręcznikach miałam to w osobnej grupie w innych w rozdziale o antybiotykach . W sumie działa hamująco na błony komórkowej grzybów, wiec na takiej zasadzie jak antybiotyk. A czy jest konieczny tego typu lek, to może powinien ocenić lekarz?

Gość kasia3276542754
masz racje .. ale do mojego ginekologa czeka sie ponad dwa tyg, na wizyte ;[ .. takze poki co nie mam innego wyjscia ...................

Kurcze Ty sama nie wiesz czego chcesz ! Kup sobie czoki dopochwowe ,zolowe ,robione na nagietku,w każdej aptece je dostaniesz bez recepty.A w miedzy czasie załatw sobie ginekologa !koniecznie ! Do tego kup sobie tą maśc o której pytałam i już nie cuduj tylko bież się do roboty!pozdro!

bez recepty jest floragyn - to po prostu kwas mlekowy - mi pomaga

Jest tyle możliwości ,a ty nadal nie jesteś zdecydowana !Już dawno powinnaś coś z tego stosować!!!!!!!!!!!!!!

Widzisz, antybiotyki nie działają na wszystkie grzyby, a stosowane doustnie nie są obojętne dla organizmu. Poza tym w razie, gdyby trzeba było zrobić posiew mogą utrudnić sprawę. Kup po prostu coś łagodzącego objawy, jakiś preparat z kwasem mlekowym i jak najszybciej możesz idź do lekarza.

Gość zosia102102
przeciez jest tu juz jeden wielki topik dotyczacy grzybicy pochwy....wiedzialyyscie, ze antybiotyk jest be, leki antygrybiczne be, ze jak sie ma grzybice pochwy to takze ogolnoustrojowa i przewodu pokarmowego i ze sie stosuje diete i leczy ziołami!!!!!!!!