Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suchutki wlosik

ISTNIEJE SPECYFIK KTORY NAWILZA NA SUCHE,SIANOWATE, ELEKTRYZUJACE SIE WLOSY????

Polecane posty

Gość suchutki wlosik

Szukam jakiegos specyfiku, ktory nawilza wlos. mimo ze stosuje odzywke pantene to i tak wlosy sa w fatalnym stanie, widze tez sie sie rozdwajaja!!! stosuje tez jedwab do wlosow...prosze o rade!!

Gość suchutki wlosik

Gość Zaałamka
Ja też jestem chętna się dowiedzieć

Gość ja ostatnio kupiłam szampon
i odżywkę z dove wzmacniającą i jest świetna. Nawilża włosy i są błyszczące jak nigdy :-) Polecam

Gość makulatura
ja się stosuje denaturat (poczytajcie składy!) w celu nawilzenia to tak bywa..... ja polecam niezawodny sposób babci.....oliwa z oliwek ze spożywczaka, ale ekstra vergine koniecznie + olej rycynowy (uwaga blondyny przycimnia) + żółtko jaja..... te miksture na końcówki na min 3h i będzie ok.....bardziej leniwi biorą majonez :P , ale nie zły jest też zwykły tłusty krem, a bardziej obtrzaskanym w temacie na pewno wpadł też w ręce nierafinowany olej kokosowy.... ps płuczcie włosy dodając odrobinę octu jabłkowego do ostatniego płukania..... połysk gwarantowany, bez skomplikowanych zabiegów i drogich kosmetyków!

Gość do makulatura
A w jakich proporcjach miesza sie te skladniki? Ile jajka, oleju itp?? Olej kokosowy gdzie mozna dostac??

Gość makulatura
oj proporcjach..... ile się "dziabnie", toż to nie kwas :P 1 żłótko, oliwy dośc dużo (bo mam długie włosy), troszkę oleju rycynowego (jest gęsty więc bez przesady :P ) olej kokosowy, u mnie do dostania w jednych duzych delikatesach, w necie mozna kupić tu: http://www.ecospa.pl/kokosowy-swiezego-miazszu-p-9.html lub tu http://mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=120&category_id=16&option=com_virtuemart&Itemid=27 i pewnie jeszcze w innych, o których nie wiem.....

Gość suchutki wlosik
DOVE dla mnie to najgorsza firma jaka moze byc, mam takie uczulenie na produkty tej firmy, ze doslownie zatyka mi sie nos , zaczyna bolec glowa i jest mi niedobrze. a co do oleju kokosowego-mialam ale za bardzo obiaza wlosy..:/ Moje wlosy sa b, cienkie i jest ich malo.

Gość świetna jest placenta
do kupienia na allegro albo (rzadziej) w sklepach fryzjerskich

Wypróbowałam: olej kokosowy (nierafinowany) - podgrzany i nałożony na włosy przed myciem, trzymałam go w folii i ręczniku na głowie, efekt - zerowy oliwa z oliwek, olej rycynowy, żółtko - parę godzin, folia, ręcznik, efekt - zerowy majonez - taaa też w desperacji wypróbowałam, efekt - śmierdzi w trakcie, włosy bardziej sztywne, nic poza tym Jedwab Biosilk Farouk, po myciu i osuszeniu włosów ręcznikiem, efekt - zerowy mnóstwo odżywek, masek, Wax - efekt zwykle zerowy.

Gość makulatura
Ananke>>> a co twoim włosom dolega? moje sposoby są na takie suche i sianowate, bo sama takie mam :P rozjasniam je, są długie.... stąd problem....wszystko rozbija się o dbanie o końcówki.... na przełuszczanie, łupież czy inne moje sposoby nie pomogą :(

Gość L760
gliss kur taki pomarańczowy (total repair) -jest cudowny. Za pierwszym razem nałóż go na pół godziny, potem możesz po kilka minut.

Gość polecam odzywke kallos
placenta mi bardzo pomogla:)

Gość okt
matrix odzywka duza pomaranczowa 60zł swietna

Gość makulatura
ja mam placente, mnie np. pomaga tylko na rozczesywanie.... tzn jak nałoże to włosy łatwo się rozczesują i są takie jakby powleczone, ale jak nie nałoże, efekt znika, stąd mój wniosek, że odżywka nie odzywia trwale, tylko zostawia taki film na włosach.... ale to oczywiście tylko moje wrażenie.....

Gość ja mam ten kallos
i powiem ci ze jak stosujesz to jest nawet ok jak nie zastosujesz to włosy jak były

Gość Joasia_ja
Ja tez mam problem z baaaaardzo suchyni wlosami. Kupilam GLISKUR i jest swietny! normalnie czuc jka wlosy staja sie delikatne. no mowie wam polecam bo az jestem, w szoku. Tyle co ja szamponow uzylam... Naprawde polecam

Uzywam Kallos Al Latte i słuzy mi bardzo dobrze. Włosy są nawilżone i błyszczące. Tylko zapach troche zbyt intensywny aczkolwiek przyjemny.

Dolega im przesuszenie. Mam długie włosy i od ramion w dół są przesuszone, łatwo robią się sianowate, łamią się. Na razie zatrzymałam się na odżywce Pantene restoratives, czy jak tam się ona zwie. Z wypróbowanych sklepowych jest najlepsza, co nie znaczy, że dobra. Mam za sobą parę prób z kosmetykami profesjonalnymi - jak dla mnie porażka, szkoda pieniędzy. Za odżywkę L\'Oreal Professionell Absolut Repair, małe opakowanie, dałam 36 zł i nie widziałam specjalnej różnicy w stosunku do odżywki za dychę. Szampon z tej serii był trochę lepszy i pewnie do niego wrócę, ale bez odżywki, droga, niewydajna i nie działa.

Gość Joasia_ja
niewiem czyt to dobrze czy nie ale mnie pomaga, otoz 3mam odzywke ne wlosach na maxa dlugo i pozniej splukuje, na moje wlosy dziala, sa mieciutkie, a tez manm okropnie suche;/

Gość suchutki wlosik
zaczelam sie zastanawiac nad ta kallos odzywka, ale widze, to to tez jakis pic na wode, skoro nie stosowana daje efekt, ktorego nie chcemy....(a raczej nie daje w ogole efektu). Moje wlosy sa suche, nie ma "wilgotnosci" w nich. Nie wiem co robic, calkiem brak mi pomyslu.a ta stronke z Wizazu zaraz przejrze..

Ja kupie ta mleczna Kallosa i wyprobuje; na allegro kosztuje 13,50 + przesylka, za te cene mozna zaryzykowac. Co do Gliss Kura - przy kilku pierwszych uzyciach widac roznice (oczywiscie nie jest idealnie) - wlosy sie lepiej rozczesuja i sa troche gladsze. Niestety po jakims czasie ten efekt zanika. Mialam zarowno szampon jak i odzywke, uzywam tez tej w sprayu, jedwabnej. Zadna rewelacja. Stosowalam tez Wax, Rene Furterer, Cosmetici di Dora, Pantene Pro V, Alfaparf, L'oreal .. i wiele innych :) Wax pomogl mi troche na poczatku, wtedy nie pracowalam, mialam czas na godzinne sesje z recznikiem na glowie, pewnie to duzo dalo. Teraz nie mam na to czasu. L'oreal Absolut Repair uzywam do dzisiaj (kupilam duza butle na allegro i konca nie widac, mimo ze nie oszczedzam) - raz daje super efekty, a raz nie (nie wiem od czego to zalezy). Reasumujac - nic mi nie pomoglo, a dodam, ze mam dlugie geste wlosy, nie farbuje ich, mimo to sie pusza, czasem elektryzuja, koncowki sa rozdwojone i co najgorsze - dookola calej glowy rosna mi krotkie sterczace, jakby polamane wloski :o

Te krótkie sterczące włoski to od waxa. On powoduje wyrastanie nowych włosów. Tez tak mam, ale sie ciesze bo dużo mi wypadło i przydałyby się nowe ;)

Gość jaaaaaaanka
przylaczam sie do grona pan o suchych wlosach:)

Lady - ja nie stosuje Waxa juz chyba 2 lata.. Wiec to na pewno nie od tego. I wcale sie nie ciesze z tych wloskow, bo generalnie mam grube wlosy, nie potrzebuje tych antenek dookola :P Ktos zna jakis sposob na nie?