Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 135

Stanikomania REWELACJA

Polecane posty

Gość 135

Witajcie dziewczyny , koniecznie zajrzyjcie na stronę www.stanikomania.pl i przeliczcie swój rozmiar stanika. Ja cały czas zmzgałam się z moim 75 A lub 75 B a z nowych wyliczeń wynika że powinnam szukać 65 D !!!!!!!!!!!!! Rewelacja

Gość 135
efekt bez chirurgii

Gość 135
nikt nie mierzy ????????????, jestem ciekawy ile z nas miało złe rozmiary staników

Gość grenik
to ciekawe wyszło mi 70I, a nosze 80b lub d! szaleństwo...

Gość grenik
nie chce" i"! nigdzie nie ma "i" tylko abcdefg!!!!

nie ma co tak skakac z radosci bo sprobuj teraz kupic w sklepie to 65D :D 70C jeszcze mozna kupic ale tez trudno :o

Gość grenik
no właśnie, taki wybór że tylko płakać, wpisałam na allegro 70 i to nie ma wogóle czegoś takiego, a 80 e jeszcze ujdzie ale jak znam życie to rozmiar kończy się jednak na D!

Gość 135
na stronie stanikomanii sa adresy sklepów internetowych z bielizną , dostępne są najróżniejsze rozmiary i tam nie są one " dziwne ". Muszę tam spróbować

tyle, ze przez internet nie zmierzysz biustonosza. nie moge sobie dobrac za bardzo biustonosza bo 70c jest jakby przymale a 70D nie mam gdzie zmierzyc zeby nie bylo za duze :o o 65 to juz w ogole nie powiem bo to trzeba zobaczyc jak bardzo rozciagliwy jest biustonosz.

Gość 135
Rewelacja , masz rację . A może w jakiś markowych sklepach coś się znajdzie, bo skoro podają takie rozmiary to i staniki muszą gdzieś być. Jedno jest pewne, trzeba to sprawdzić bo prawdę mówiąc z tych moich poprzednich rozmiarów nie byłam zadowolona i też musiałam się naprzymierzać zanim coś odpowiedniego znalazłam ale do głowy mi nie przyszło że mogę mieć mniej pod biustem a miseczkę większą.

Gość 135
jak tylko dotrę do jakiegoś sklepu ze stanikami to po prostu zacznę lecieć z rozmiarówką w dół

Gość No bo wiadomo
że rozmiar biustu a rozmiar stanika to dwie różne rzeczy. :)

Kupując przez internet też się mierzy - nawet wygodniej, bo w domu. Możesz pochodzić chwilę w staniku, zobaczyć jak leży pod 10 bluzkami - a jak nie leży to zwyczajnie odesłać. Polskie sklepy dają na odesłanie 10 dni, brytyjskie 28. Staniki, jakie wyliczy wam kalkulator: http://www.bra-fitter.prv.pl/ są do kupienia w sklepach opisanych tu: http://stanikowe-sklepy.blogspot.com/ Oraz stacjonarnie w Krakowie, Warszawie, Poznaniu, Zielonej Górze, chyba Gdyni (ale w Gdyni to do przymierzenia bo drogo horrendalnie). I zgadzam się: Stanikomania to rewelacja :) Lobby Biuściastych też ;)

ja znam swoj rozmiar i akurat nie mialam problemu z jego okresleniem. raczej problem z zakupem. owszem mozna zmierzyc i oddac ale to troche zamieszania a ja lubie cos zobaczyc, zmierzyc, kupic i nosic. Ale fajnie wiedziec, ze jest taka stronka :)

Gość 135
Znalazłam swoje stare staniki które miały rozmiar4 poo biustem 70 i wiecie co były według nowych zasad za duże ....... tylko miseczki były za małe............... więc może coś w tym jest. Ruszam więc na wielkie zakupy bo trzeba to spradzić

Gość 135
miało być SPRAWDZIć

Gość tylko gosc
WOW! ja zawsze nosilam 75B a wyszlo mi ze powinnam nosic : w rozmiarze brytyjskim 65DD a polskim 65F !

Gość stroj kapielowy do best bra
best bra, doradz jaki rozmiar stroju dwuczęsciowego potrzebuję na wymiary 77/95??

Gość raczej mało ciekawa teoria
upupup

Gość 124697
tylko gosc nie ciesz sie bo czasami B moze byc wieksze od D.. tu miseczki nie roznia sie az tak abrdzo.. liczy sie obwod pod biustem i np 80 B jest wieksze od 65D ;P wiec ja bym sie nie cieszyla hehe od A do D miseczki sa bardzo podobne i zalezne od obwodu

Gość myślę sobie że jednak
no tak wychodzi ;) trzeba się po prostu połapać we właściwych dla siebie rozmiarach ;)