Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozwarcie

rozwarcie na 2 palce - pytanie

Polecane posty

Gość rozwarcie

Mam pytanie rozwarcie na dwa palce to ile to centymetrów jestem w 40 tygodniu i lekarka mi powiedziala ze mam takie rozwarcie i szyjka skrocona i przygotowana do porodu, ale mnie zastanwia ile to jest tych cm

Gość okolo 2cm
mysle,ze to jakies 2 cm, ja na 2 palce mialam 2 tyg przed porodem,nie powieksazalo mi sie, dopiero dostalam kroplowke na wywolanie

2 cm tak mi połozna mówiła ja miałm 3 palce i sie meczyłam 10 godzin z kroplówkami zastrzykami a i tak zakonczono cc

sorry ale z tego co piszecie to rozwarcie na 10 cm musialoby oznaczac 10 paców:D czyli 2 dlonie:P

Gość rozwarcie
dzięki za odpowiedz lepsza ta perspektywa ze 4cm mam nadzieje ze juz sie niedlugo zacznie na pojutrze mam termin i chcialabym bardzo juz

nic sie nie martw. Kiedy ja bylam w szpitalu stwierdzono rano ze szybko nie urodze,zero rozwarcia. Urodzilam w ten sam dzien wieczorem:)

Gość DominiczkaA
W szpitalu posługują się dwoma terminami: rozwarcie na 5 palców lub na 10cm.Każdy palec liczony jest jako 2 cm. Jeżeli jest mowa o rozwarci na 2 palce to znaczy ,że jest to inaczej 4 cm.