Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wierze w małżenstwo

Jaki sens ma małzenstwo?

Polecane posty

Gość nie wierze w małżenstwo

Nie wierze w przysiege malzenska, nie wierze w milosc.... milosc dla mnei to tylko poczatkowe zauroczenie, a pozniej bardzo duze przezwyczajenie..... Wszyscy zdradzaja!!!! jak nie fizycznie to psychicznie ale zdradzaja! Najgorszy bezsens to juz malzenstwo z wpadki! bo w ogole takie rzeczy nie powinny miec miejsca!

Gość złośliwa samica 30

Gość malzenstwo jest bez sensu

Ja wierzę w małżeństwo, wierzę w miłość, nie zdradzam, dotrzymuję przysięgi - to moje prawo. Nie wszyscy zdradzają!!! Mów za siebie.

Gość pytanie zasadnicze
bo ludzie się pobierają bez miłości :o a potem płacz!!!

faktycznie żeby w dzisiejszych czasach stworzyć udane małżeństwo trzeba miec niesamowicie silny charakter, i być nie lada twardzielem. Albo mieć szczęscie po prostu, co by nas zycie na ciężkie próby nie wystawiało...

Gość malzenstwo jest bez sensu
milosc najpierw jest goraca, pozniej chlodna a na koncu boli.. wiec czemu byc z jedna osoba cale zycie?

Gość sny mają wielką moc
jak trafisz na swoją połowę to zmienisz zdanie

Gość bro...da
Podobny dylemat juz sie tu pojawil.To jasne,że zycie nie jest usłane różami i nieraz człowiek ma dosc wszystkiego,ale nie mozna przekreslać instytucji małżeństwa z tego wzgledu,że komus po prostu nie wyszło.Nastały czasy,że ludziom zbyt łatwo przychodzi rozwód.Wystarczy małe nieporozumienie i juz sprawa idzie do sądu.To nie sztuka szybko pozbyc sie problemu,sztuka to z problemem umiec życ i sobie radzić.Ja wierzę,że gdy dwoje ludzi sie naprawdę kocha,to nic nie jest w stanie ich rozdzielić.I nie jest do tego koniecznie potrzebny "papierek"....

Jestem z jedną osobą, bo ją kocham i nie wyobrażam sobie życia z kim innym. Proste i czytelne.

Gość złośliwa samica 30
Nie ma połowek---to mit :)

Gość kobieta jestem
włąsnie tez sie zastanawiam

ułatwia pewnie sprawy majątkowe np.: zapisanie drugiej osobie spadku... trudniej j będzie rodzinie to podważyć wspólne rozliczanie podatkowe dostęp w szpitalu do informacji o stanie zdrowia w sytuacji ekstremalnej ułatwienia w otrzymaniu kredytu na 30 lat powody religijne... znaczy szansa na zbawienie :P potwierdzenie miłości :O więcej pomysłów nie mam :O

Gość hehehehehe123456