Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomarszczona

CO NA ZMARSZCZKI MIMICZNE U DWUDZIESTOPAROLATKI?

Polecane posty

Gość pomarszczona

Mam prawie 25 lat i dwie widoczne zmarszczki - jedna pionowa miedzy brwiami, druga pozioma w gornej czesci czola. Nie wiem czy w tym wieku to normalne :o Staram sie odpowiednio nawilzac skore, ale walcze od lat z tradzikiem, a jak wiadomo te wszystkie specyfiki mocno wysuszaja... Czy sa jakies kosmetyki, zabiegi, ktore usuna te zmarszczki? Procz botoksu, bo na to jestem chyba za mloda :o Blagam poradzcie cos!!

Gość Marlenca
Kup sobie jakis krem przeciwzmarszczkowy i stosuj tylko na partie twarzy ze zmarszczkami. Nie sugeruj sie tym, ze te kremy sa przeznaczone dla kobiet powyzej 30, 40 czy 50 roku zycia. Licza sie potrzeby twojej skory, a nie metryka. Jezeli ma zmarszczki, to traktuj ja kremem przeciwzmarszczkowym, jezeli sucha - nawilzajacym itd.

Gość frfrfrfr
przestan sie marszczyc w tych miejscah i nawilaj, zniknie po kilku miesicach. ja tak zrobilam

Gość tojotka
Licza sie potrzeby twojej skory, a nie metryka. Jasneee, niech uzywa kremu dla 40latek, a jak bedzie miala 40lat, to sie pomarszczy zupelnie, bo kremow dla 60latek juz chyba nie ma:D

Gość pomarszczona
Nie moge sie nie marszczyc, taka mam mimike... Jak podnosze brwi, zeby nie miec tej pionowej kreski, to poglebia mi sie z kolei ta pozioma na czole. Jak opuszczam czolo - ta miedzy brwiami sie ukazuje. Nic tylko sobie w leb strzelic :o Nawilzac nawilzam, ale to za malo daje, potrzebuje chyba czegos mocniejszego. A moze mikrodermabrazja albo cos podobnego??

Gość Mikrodermabrazja owszem
Wiem, ze jest swietna z bielendy... Zestaw do mikrodermabrazji. Napisane jest,ze wskazane dla osob po 35 roku zycia, ale rowniez dla ludzi po 20tym roku zycia, ktorzy chca poprawic stan swojej cery. Ja probowalam - ale mi zalezalo na likwodowaniu blizn. Uzylam, a mam 23 lata. Efekty - nie powalajace ( nic nie dziala cudow, po jednej kuracji), ale zadowalajace :) Moze wyprobuj. Cena miedzy 40-50 zl. Zalezy gdzie. Ja kupilam w drogerii internetowej inermis.

Są kremy przeciwzmarszczkowe dla 25latek. Te dla 40 czy 50 będą za mocne:) Niektórych zmarszczek chyba nie da się uniknąć, bo miałybyśmy bezemocjonalną twarz. Ja od uśmiechania się mam na policzku i też jest widoczna

Gość a propos kremów
już dawno obalono mity że nalezy sie sugerowac metryką, każda kosmetyczka to powie każdy ma inną skórę twarzy bo inny tryb życia prowadzi wiadomo że jesli spojrzec na dwie rózne dwudziestolatki to będą miały inne cery: ta ktora nie pali, nie nadużywa alkoholu, nie opala sie w solarium i je dużo owoców i warzyw będzie wyglądac młodziej niż ta która tak o siebie nei dba dobry krem jest Revitalift Loreala, stosowałam go na czoło gdy pojawiały sie na nim linie, dodatkowo starałam sie nie unosic brwi i nie marszczyc czoła, nie mam już zmarszczek poziomych na czole, jedynie tą lwią między brwiami, ale to dlatego że ściągam brwi gdy jestem zła, czuję ból, denerwuję się lub jest mi zimno.... nie polecam kremów z pseudobotoksem, raczej nie spełniają swojej roli, stosuj też przynajmniej raz w tygodniu maseczki nawilżające i liftingujące, dobrze wygładza oliwa z oliwe, silnie odmładza i zapobiega starzeniu, zawiera kwasy Omega i witaminy A i E z polskich firm Ziaja ma całą serię oliwkową: kremy do twarzy, rąk, balsamy i nowośc: masło do ciała, kremy do twarzy występują w tłustej jak i tej lżejszej formule dostosowanej do cery mieszanej dobrym środkiem antyzmarszczowyj jest też olej z awokado lub maseczki z tego owocu, awokado kupisz w prawie każdym warzywniaku za około 3 zł, jeden owoc wystarczy i na sałatkę i na maseczkę, obie bardzo zdrowe, awokado można także stosowac pod oczy

Gość a propos kremów
acha, co do kremów które faktycznie nie nadają sie do młodej cery to te z fitohormonami roślinnymi: soją, koniczyną itp