Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wedel

Ile kosztuje wkladka mirene,mam kilka pytan...

Polecane posty

ze wzgledu na bardzo obfite miesiaczki (2,5 miesiaca temu urodzilam dziecko) chialabym zalozyc sobie wkladke,wczesniej bralam dlugo tabletki,teraz jestem po 30 i slyszalam,ze wkladkajest najlepszym dla mnie rozwiazaniem;) 1,Ile kosztuje Mirene,czy jest na recepte,czy moge sama kupic?(moze kupuje sie u gina w gabinecie? 2.Czy bolesne jest zaladanie,na ile lat sie sprawdza? 3.Czy zaklada sie ja w czasie okresu?

Gość to nie ten dzial
idz na antykoncepcje tam jest caly topic o mirenie

Gość ok mirena
ok 1000zł razem z załozeniem.ochrona 5 lat.zakladasz w czasie miesiaczki

Gość Allegrowiczka pełną gębą
I nie poleca sie wkładki kobiecie która planuje jeszcze potomstwo.wiec jeżeli chcesz mieć jeszcze dzieci to skozystaj z innej antykoncepcji.Dodam ,że jest to koszt ok 1000zł i jest mało bolesne.

Gość ok mirena
do allergowiczki kto ci to powiedzial?:-oglupoty i tyle

Gość allegrowiczka pełną gębą
Kto?Lekarz,i wyobraż sobie że czytam o tym i o tamtym.Wkładek domacicznych nie powinno sie zakładac kobietą które planuja jeszcze dzieci.Poczytaj,porozmawiaj z lekarzem. Widzisz,akurat Mirena ma bardzo duzo hormonu i dlatego przez większość lekarzy jest polecana kobietą po 35rż........... a dlaczego zakładaja?Bo zarabiaja na tym.Jest tak duzy wybór wkładek na rynku,że naprawde możesz wybrać cos innego.

Ja mam wkladke mirene od pazdziernika.Mieszkam we Francji i nic za to nie placilam,wiec lekarz nie zarobil na mnie, polecal i powiedzial,ze jesli bede chciala miec dzieci to nie ma problemu (czytalam wypowiedzi kobiet,ktore po wyjeciu tej wkladki normalnie zachodzily w ciaze).Zalozenie nic nie bolalo.Jedynym minusm sa plamienia i krwawienie,ale mam nadzieje,ze juz koniec.Poza tym wszystko jest ok,zadnych skutkow ubocznych.

Gość ale każda...
Pamietajcie ,ze kazda spirala działa wczesnoporonnie!!!!!! Mirena również-weźcie to pod uwagę!!!!! Jeśli oczywiscie traktujemy ,ze jest ciaża od samego zapłodnienia.

następna mądra :O Wez se kobito poczytaj o dzialaniu HORMONALNEJ wkładki a potem pisz takie bzdury. Zenua :O

Gość milianna
moja siostra miała założoną wkładkę i mimo to zaszła w ciąże całe szczęscie że się w porę zorientowała i udało się utrzymac zarodek, ale teraz nie chce słyszec o żadnych wkładkach, to fakt, ginekolodzy coraz częściej żeby zarobic zakłądają wkładki nawet nastoletnim dziewczynom, ale czy nowej generacji wkładki można zakłądac kobietom które planują dzieci?

Gość milianna
..ale każda... to sprawa indywidualna każdej kobiety i nic Ci do tego, przestań słuchac ojca dyrektora i jego wywodów na temat planowania rodziny, żyjemy w wolnym cywilizowanym kraju

Gość tak sprawa....
to sprawa indywidualna-ale warto o tym wiedziec.i wtedy wybierac

mam pytanie,czy koniecznie trzeba zakladac wkladke podaczas miesiaczki?:O ja mam bardzo obfite krwawienia (dlatego chce zakladac) i troche mnie to krepuje-wszystko chyba u gina zakrwawie:D:)

Gość gość
maria moja pani ginekolog uwaza ze im wieksze krwawienie tym lepiej jak zakladalam moja druga wkladke to zastanawiala sie czy moze mi zalozyc bo za malo krwawilam ale zalozyla i bylo super teraz bede zakladala t rzecia i wcale sie nie martwie a mam juz 48 lat zycze powodzenia nie ma sie czego bac poszukajcie lekaza ktury zaklada na kase chory h wtedy placisz za sama wkladke ktura kosztuje 600 zl mnie tyle to kosztuje

Gość gość
Witam, Mam wkładkę Mirene od 4 lat. Założyłam ją 3 m-ce po urodzeniu pierwszego dziecka i nie podczas okresu tylko po okresie. Lekarz, który mi zakładał ją odbierał poród dziecka cały czas opiekuje się mną pod względem dzieci planowania i płodności. Kiedy założył mi Mirenę (po okresie NIE w trakcie) powiedział, że kiedy dostanę pierwszy okres od założenia to PO okresie mam zgłosić się żeby zrobić usg ponieważ może być tak, że źle założona wkładka podczas okresu może "coś " tam się stać tzn można zajśc w ciążę. Po 1 -wszym okresie od założenia poszłam na uzg wszystko było i jest do dnia dzisiejszego ok. Jeśli będę chciała dzieci to bez problemu można wyjąć wkładkę i po krwawieniu po wyjęciu można starać się o dziecko. Nie zarobił na mnie lekarz nic bo za mirenę w aptece zapłaciłam ok 500-560 zł a za założenie nic nie wziął nadmieniam za poród też nie bo rodziłam normalnie w szpitalu na NFZ nie chodziłam do lekarza prywatnie też na NFZ. Uważam, że łykanie antykoncepcji jest gorsze od mireny. Prócz plamień nic nie mam. pozdrawiam

Gość gość
Ja jestem w ósmym miesìącu cìąźy z aszłam w ciàźe z dobrze załoźoną spiralą nie polecam i tego stresu jak juź się zajdzie teź nie polecam bo jest walka o c iąźe leźałam na podrzymaniu i brałam hormony na podtrzymanie plamiłam trzy miesiące lęk stres .