Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megaszok

Na pocieszenie

Polecane posty

Gość megaszok

niedawno napisałam tu topik,któego nie moge znależc , o seksistowskiej reklamie w tv pewnej telefonii komórkowej . Byłam zbulwersowana jej treścia tzn stosunkiem owej firmy do kobiet i czynienia z nas nieprzystosowanych do zycia sierot... oto ona http://www.mobilking.pl/reklamy-telewizyjne.html Zarówno ja , jak i inne kobiety z forum wysłałysmy maile "radosne" do owej firmy , co my o nich myslimy. A w dodatku wysłałam maila do Centrum Praw Kobiet, żeby sie tym gównem zajęli. Siedzę dzis rano w pracy , piję kawę , czytam Gazetę Wyborczą i czytam , co następuje :" całkiem niedawno operator nowej telefonii komórkowej.... , zaprezentował spot, którego emisji po protestach srodowisk kobiecych zakazała KRRiT. No i uwierzyłam w ludzi!!!!!!!! A jednak mamy wpływ na świat, byle w kupie, bo w tym nasza siła. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, Tych , którzy nazywali mnie pierdolnięta feministką też. Bycie pierdolnietym , a bycie szanującym swoja godośc człowiekiem , to wielka różnica :))

Gość Ej chyba masz kompleksy
Mnie tam ta reklama nie rusza. Znam swoja wartość i jedynie mnie śmieszy jak faeci podniecają się takim czymś :D

właśnie przed chwilą widziałam tę reklamę w TV, dla mnie jest również seksitowska

Gość megaszok
włsnie nie mam i pracuje w meskim zawodzie, dlatego tak mnie to wkurzyło

Gość mnie tez denerwowala ta
"reklama" meskiej glupoty...

Gość snikersy
mi nie przeszkadz. przewrażliwiona feministka jesteś...i niedowartościowana. niedługo zaczniesz się czepiać, że faceci mówią laska a nie kobieta i takie tam...paranoja-trochę dystansu do samego siebie...naprawdę nie masz co robic, skoro piszesz jakieś maile do krrit i innych organizacji....spożytkuj ten czas na leżance u terapeuty umacniając poczucie własnej wartości szlahcianko

wasze zachowanie swiadczy tylko o waszych kompleksach... jest masa reklam osmieszajacych facetów i nikt szumu o to nie robi...

Gość snikersy
dokładnie tak

Gość megaszok
snikersy- a ty spozytkuj swój czas na nauke . KRRiT , to Krajowa Rada Radia i Telewizji, nie jest ORGANIZACJĄ tylko organem państwowym odpowiedzialnym m.in za kontrolę mediów i treści w nich emitowanych( czy nie są bezprawne), to tylko jedna z jej funkcji. Skup sie również , na rozumieniu treści czytanych. Nie napisałam maila do KRRiT. Co do feminizmu; Feministka , to nie jest baba paląca staniki i nienawidzaca mężczyzn. Dorobek feminizmu jest powszechny i tak wrósł w zycie , że nikt tego nie traktuje jako coś "wywalczonego" np. prawa wyborcze kobiet, praca dla kobiet, uczelnie dla kobiet, a nawet SPODNIE! dobre ? Tak dla porównania możemy drogie panie głosować ledwie od 90 lat! AAaaaa ... i lubię mężczyzn , a nawet kocham

a ja sie ciesze tak samo jak autorka topiku pokazali głupie cizie w reklamie i sie faceci cieszą o zgrozo

nie taka zła ta reklama reklamy rzadko mnie bulwersują bo jakos tak nie potrafie poświęcić im należytej uwagi ale jak juz miałbym wskazac na ubliżające kobietom, to byłyby te, w których kobieta jest sprowadzona do roli praczki i czyścicielki kibla a jej jedyną troską sa drobnoustroje

Gość snikersy
megaszok-nie wiedziałam że to dla ciebie takie ważne...organizacja nie organizacja-napisałam z biegu -chyba nie chodzi o dowody w sprawie, co? akurat dla mnie to wszystko jedno. uczyłam się dość długo, nadal się uczę i czasem uczę też innych ludzi, jak mnie zaproszą na wykład...może chcesz podyskutować o prawie karnym i zamienimy się rolami-zobaczymy ile ty wiesz... a w moim poście chodziło mi raczej o całokształt twoich poczynań, a nie nazwy instytucji...chyba to najważniejsze.

Gość megaszok
o prawie karnym ? świetnie , bo ja z branży. A skoro ty snikersy prawo studiujesz , to to, czy cos jest oraganizacja , czy konstytucyjnym organem państwowym , to wielka róznica, co wie student 1 roku prawa!!! i jeszcze egzamin z tego zdać musi Konstytucja( co oczywiście snikersy wie) gwarantuje że : nikt nie może być dyskryminowany z jakiegokolwiek powodu! A poza tym snikersy , ja nie wiem, czy ty sie na prawnika nadajesz skoro wrzucasz komus , od szlachcianek ( samo h pewnie przez przypadek)i to w formie , mającej charakter obrażenia.

Gość snikersy
ja nie studiuję. jestem sędzią od wielu lat-wykładam też na uczelni

Gość snikersy
a ty dalej swoje. napisałam, że nie chodziło mi o konkretne organy , organizacje, tylko o sens tematu. przeczytałam pobieżnie, ale sens twojej wypowiedzi zrozumiałam i chyba o to chodzi, nie? znam konstytucję. nie uważam, aby ta reklama uwłaczała kobietom. trochę dystansu-tak miało byc zgryźliwie, bo uważam, że do przewrażliwionych ludzi delikatnie się nie da. błąd miałam poprawić, ale zgubiłam temat

Gość snikersy
grunt, to umieć śmiać się z samego siebie. w reklamie chodzi o to, zeby była zauważona-im się udało.

Gość megaszok
taaa.... sędzią ? weź bo sie zleje! i tak mówisz do podsądnych" szlachciako", bo poglądy ci sie nie podobają? To jesli jestes , to weź sie może do roboty, bo sekretariat pewnie ledwo dyszy , a sedzia na kefaterii. Też jestem prawnikiem -11 lat. Zaden sędzia nigdy by nie pomylił KRRiT z organizacją. To jest kompromitacja. I jeszcze na uczelni wykładasz? ha h a ha . Ulotki?

snikersy, to ze ty myslisz ta reklama nie uwłaczała kobietom to nie znaczy ze tak mmusi byc, są takie co akceptuja to sa takie co nie, nieznam sie na prawie i nie mam zamiaru z wami o tym dyskutowac, co nie znaczy ze nie wiem co czuje widzac takie reklamy, jakoś nie widze bysmy my sie wysmiewali z facetow. Faceci maja zrabane poczucie humoru :/

Gość Ej chyba masz kompleksy
Reklama jest niezła i na pewno osiągnęła zamierzony cel, czyli zainteresowanie i dyskusje na jej temat. Nie ważne czy Ciebie denerwuje czy nie (to jest celem reklamy) tylko to, że piszesz o niej nawet tutaj. Dzięki temu więcej osób będzie chciała ją zobaczyć i firma na pewno jest zadowolona. Co do mojego zdania, ja uwielbiam reklamy, które w ironiczny sposób pokazują facetów ale potrafię też śmiać się, gdy inne w ten sposób pokazują kobiety. Zresztą każda reklama jest przerysowaną formą przekazu i jeżli, któras z kobiet obraża się widząc tą oznacza, ze odbiera ją osobiście, czyli ma kompleksy. A Ty megaszok trzymaj trochę poziom dyskusji "taaa.... sędzią ? weź bo sie zleje!", bo po takim tekści myślę, że masz 18 lat i wykształcenie zawodowe...