Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gusiak123444

staż -do 25 czy 27 roku życia?

Polecane posty

Gość gusiak123444

czy to prawda że, cytuje "mozesz isc na staż jesli jestes w wieku do 25 lat, a w przypadku osób kończących szkoły wyższe, które nie ukończyły 27 lat i nie posiadasz doświadczenia zawodowego", chodzi mi zwlaszcza o mozliwosc odbycia stazu do 27 roku życia? czy to prawda?

NA staż mozesz iść do 25 roku życia. Jesli minęło Ci 25 latek a studiowałaś, to po obronie możesz iść jeszcze przez rok na satż, ale pod warunkiem że nie skończyłaś 27 lat :)

najlepiej iść do urzędu pracy i tam ci wszystko wyjaśnią, jaka jest sytuacja..

Ja mam już skończone 25 lat i jestem teraz na stażu, właśnie po obronie więc wiem co mówię :) Nie trzeba też chodzić do PUP, wystarczy ściagnąć sobie ustawę i tam wszystko pisze.

Gość gusiak123444
to znaczy jezeli ja skonczylam studia w czerwcu zeszlego roku, 2007, a w list 2008 roku koncze 25 lat, to mam czas tylko do listopada? czy jeszcze 2 lata

To znaczy że masz szybko sobie coś kołować ;) Nie jestem pewna jak będzie w Twoim wypadku, ale na wszelki wypadek załatw sobie coś szybko. Policzą Ci albo czas do czerwca albo do listopada. Ale moim zdaniem do listopada masz czas.

Gość pytanieeez
a czy ten staz Trzeba odrobic, zeby potem miec prace??? sorry,,,ale za 400 zl na policji robic nie bede caly rok:/

Nie trzeba. I teraz nie ma 400zł, tylko 750zł brutto, czyli jakieś 650zł netto :) A z tym stażem jest taki bajer że jest go dużo łatwiej zdobyć niż pracę. I zawsze się zdobywa jakieś doswiadczenie zawodowe.

A poza tym stażu raczej nie przyznają od razu na 12 miesięcy tylko np u nas na 3 miesiące i potem ewentualnie mozna go przedłużać, można tez w każdej chwili go przerwac i podjąć normalna pracę :)

Gość pytaniezzz
no, MOWI sie, ze jest podniesione, moja kolezanka dostaje do reki 450 zl(jest na policji) i sie cieszy jak glupia, czas minal, kiedy robilam za osla , za 2,50 jako kelnerka.Na policji (z racji moich studiow) bardziej by mi odpowiadalo, ale ta kasa mnie odstrasza. Szczerze mowiac, to wole sobie to Anglii wyjechac niz za taka kase robic, zeby kazdy z pyskiem nam nie szedl.

Gość pytaniezzz
a staz jednak jest na policji od razu na rok, potrzebuja po prostu sluzacego.wiem ,bo mialam praktyki.Za taka kase to oni tylko by brali:/

Możliwe że ktoś jeszcze teraz bieże te 400zł ale tylko wtedy jeśli zaczął staż jak były stare przepisy, teraz już ci co zaczynają to dostają wg nowej stawki, tylko tym co już byli na stażu jak się zmieniały przepisy nie podwyższyli... Wiem bo moje koleżanki pracują razem ze mną ale dłużej więc biorą po staremu pieniądze a ja już na nowych przepisach mam wypłatę :)