Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nocny koszmar

Potworny b贸l kolana w nocy

Polecane posty

Go艣膰 nocny koszmar

Witam, mo偶e kto艣 mia艂 co艣 podobnego i wie co to mo偶e by膰. Od kilku miesi臋cy w nocy budzi mnie potworny b贸l kolana - zawsze boli to samo kolano i w tym samym miejscu(z boku kolana, od wewn臋trznej strony), b贸l jest tak silny, 偶e cz臋sto musz臋 poprosi膰 kogo艣 z domownik贸w 偶eby pom贸g艂 mi porusza膰 kolanem - sama nie jestem w stanie si臋 nawet ruszy膰, co najwa偶niejsze, gdy go rozruszam b贸l przechodzi. Nie s膮 to raczej b贸le wzrostowe bo ten okres mam ju偶 za sob膮, dr臋twienie te偶 chyba raczej nie, bo b贸l jest tak bardzo silny, a przy dr臋twieniu to raczej odczuwa si臋 takie mrowienie (tak mi si臋 przynajmniej wydaje). ostatnio Kto艣 wie co to mog艂oby by膰?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja tez tak mam aa
mi lekarka powiedzia艂a 偶e to przez niezro艣ni臋cie sie rzepki. ja nic z tym nie robi臋, poruszam co jaki艣 czas noga w nocuy i przechodzi. Najgorzej jak jade samochodem bo wtedy nie bardzo jak jest ruszac nog膮 a nie zawsze jest gdzie sie zatrzyma膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 poszukuj wiedzy
呕r贸b sobie USG staw贸w kolanowych tzn . czy nie ma zmian i stanu zapalnego . A p贸ki co za偶ywaj Omega Gold - 3 kaps , Tumerin tabl. 2x1 i Extrakt z Orzecha Czarnego i jaki艣 preparat na regeneracj臋 staw贸w .Polecam te偶 do picia herbatki zio艂owe fix na reumatyzm kt贸re maj膮 w艂a艣ciwo艣ci przeciwzapalne i odtruwaj膮ce wg.przepisu na opakowaniu i przez minimum kilka miesi臋cy .Oczywi艣cie potwierdzam lekarz jest najwa偶niejszy - je偶eli pomaga i nie trzeba poszukiwa膰 wiedzy .Wskazane jest leczenie wszystkich 藕r贸de艂 infekcji w organizmie preparatami naturalnymi lub je偶eli jest taka konieczno艣膰 lekami chemicznymi. Wykluczy膰 przyczyny b贸l贸w kolan umiejscowione poza stawami kolanowymi chyba ,偶e USG wyjdzie 藕le to diagnoza jest prosta ale nie zawsze 艂atwa w leczeniu .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 co cie to
zawsze boli mnie kolano w tym samym miejscu czasem jak prostuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianna pe *
polecam nacieranie ma艣ci膮 ko艅ska przed snem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiechna
Witam.Mam identyczne objawy od 5 miesi臋cy. Ka偶dej nocy budzi mnie 艣widruj膮cy b贸l prawego kolana z boku od wewn臋trznej strony.Po rozruszaniu przechodzi, ale w z wi膮zku z tym wci膮偶 budz臋 si臋 niedospana.W ci膮gu dnia nie odczuwam b贸lu kolana. Tylko te noce. By艂am ju偶 u dw贸ch ortoped贸w, robili mi USG-nic specjalnego nie wykaza艂o,diagnoza-poczatki zwyrodnienia stawu i tyleMia艂am te偶 wstrzykiwany hyalgan, 艂yka艂am r贸偶ne preparaty glukozaminy, kolagenu, chondroityny.Co gorsze jeden ortopeda zaleca艂 mi ruch np.jazd臋 na rowerku rehabilitacyjnym a drugi absolutnie nie.Jeden wpad艂 na pomys艂 zrobienia mi artroskopii-MO呕E co艣 wyka偶e.Sama nie wiem co robi膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do Wiechny . Nie wykluczam ,偶e pomocny mo偶e by膰 bez recepty Lyprinol tabl . aby zredukowa膰 stan zapalny .Niestety nie jest ten lek tani bo pocz膮tkowo dwa opakowania ponad 200 z艂 a nast臋pnie jedno opakowanie miesi臋cznie ponad 100 z艂 - gdy w twoim przypadku zadzia艂a to warto spr贸bowa膰 . Marine Collagen Alter Medica te偶 przydatny w regeneracji staw贸w .Imbir w tabletkach Colfarm pocz膮tkowo 3x1 a nast臋pnie 2x1 ma dzia艂anie przeciwzapalne .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam, mam 15lat i od 6lat mam taki sam bol raz na tydzie艅, zawsze ta sama noga niestety 6lat temu mia艂am wlasnie mocno potuczone to kolano :((( i moj lekarz m贸wi艂 ze moze byc to od tego cz臋sto smaruje kolano LIOTON 1000 i bol przechodzi od 3lat mieszka艅 w Anglii i nie mam dost臋pu do tej ma艣ci. Gdy by艂am u Angielskiego lekarza powiedzia艂 ze nie ma poj臋cia od czego moze to byc :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Podobne objawy
Mam podobne objawy. Makabryczny b贸l z boku 艣widruj膮cy do 艣rodka kolana. W nocy, ale tylko wtedy gdy 艣pi臋 z wyprostowan膮 nog膮. Mam wra偶enie jakby mi to kolano si臋 rozchodzi艂o, jakby wi膮zania pu艣ci艂y a ko艣ci si臋 rozchodzi艂y. Musz臋 wtedy podnie艣 je obiema r臋kami, co nie jest proste bo b贸l si臋 nasila i po paru ruchach b贸l przechodzi. W dzie艅 nie mam podobnych objaw贸w, tylko w nocy. Stan taki mam od 5 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mam to samo!!!! Jak dobrze, 偶e znalaz艂am ten wpis... Nie wiem czy czu艂am gorszy b贸l kiedykolwiek, a jestem po dw贸ch porodach. Dzi艣 mia艂am ten b贸l, swidrujacy, nagly, odcinaj膮cy ko艅czyne. Dopiero trzeci raz to mi si臋 zdarzy艂o, nie mog臋 ruszy膰 noga:(!!! Bior臋 chrzastke rekina ale dopiero od niedawna, by艂am u reumatologa, ale nic nie stwierdzono.... Nie wiem co robi膰, gdy偶 mieszkam w Uk i tu raczej mi nie pomog膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Radzilabym wybrac sie do ortopedy, do jakiejs poradni, bo te kolana i ich choroby sa bardzo zdradliwe. Moge polecic Ci to miejsce do leczenia www.medis.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spr贸buj sobie zrobi膰 badanie na kwas moczowy.Mo偶e si臋 okaza膰,偶e to nie 偶adne zwyrodnienie ani reumatyzm tylko dna moczanowa. W艂a艣nie tak boli kolano lub inny staw i najbardziej w nocy.Wtedy trzeba zastosowa膰 diet臋 i to ostr膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Garnielia0
Jak co艣 to w Krakowie maj膮 najta艅szy rezonans w ca艂ym wojew贸dztwie http://www.rehabilitacje.org/ Ja rejestrowa艂am si臋 przez t膮 stron臋 na rezonans kolana i szybko posz艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sowicka_elka
Ja tam nie pr贸bowa艂abym domowych sposob贸w tylko od razu posz艂abym do lekarza a potem na rehabilitacj臋. Ja spad艂am ze schod贸w to nie oby艂o si臋 bez rehabilitacji, Chodzi艂am na ul. Piwn膮 w Krakowie do gabinetu co nale偶y do grupy G&R i naprawd臋 polecam. Nie czeka艂am w kolejce, rehabilitacja by艂a prowadzona przez do艣wiadczonego rehabilitanta, nie testowali na mnie ale wiedzieli co robi膰. Bol min膮艂 raz na zawsze (mam nadziej臋).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z kontuzj膮 kolana najlepiej uda膰 si臋 do ortopedy. Je偶eli jeste艣cie z Wroc艂awia lub okolic to mog臋 wam poleci膰 www.lekarzortopedawroclaw.pl Tam otrzyma艂am pomoc, przy mojej kontuzji kolana i wr贸ci艂am do pe艂ni zdrowia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 AlinaHalina
Id藕 do lekarza! Nie ma na co czeka膰 i si臋 m臋czy膰! Jak jeste艣 z Wroc艂awia lub okolic, to polecam specjalist贸w st膮d http://www.vratislavia-medica.pl/ Sama si臋 tu lecz臋 i jestem bardzo zadowolona z opieki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mysins
Te偶 uwa偶am, 偶e nie ma co czeka膰 tylko i艣膰 do lekarza. Mi te偶 dokucza艂 mega b贸l kolana po upadku z roweru. By艂am u lekarza, dosta艂am ma艣ci i posz艂am na zabiegi do rehabilitanta. Po serii zabieg贸w poczu艂am ulg臋. Chodzi艂am do Krakowa do gabinetu na Piwnej z grupy G&R

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dominikania
A mo偶e zr贸b rezonans tego kolana, bo tak b臋dziesz robi膰 tysi膮ce bada艅 i w og贸le, a rezonans jest najdok艂adniejszy, wi臋c jak co艣 si臋 tam dzieje to na pewno wyjdzie. Ja znalaz艂am jaki艣 czas temu, 偶e robi膮 rezonans za Zachodniej 7 w Krakowie i jak por贸wnywa艂am ceny to tam mieli najtaniej, a i bez kolejek podobno. www.praktyka.info.pl tam jest numer do nich i chyba online te偶 mo偶na si臋 zapisa膰, ewentualnie zadzwo艅 i si臋 dopytaj co i jak.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiem co wam dolega. Macie ucisk na nerw w odcinku l臋d藕wiowym. Dobry ale powtarzam dobry kr臋glarz ( Gliwice ) ustawi i po problemie. Ci lekarze s膮 od leczenia i to robi膮 , a dobry kr臋glarz usuwa skutek i tak by艂o w moim przypadku. A do tego co dziennie rano po nocy odpowiednie 膰wiczenia i tak 偶yj臋 bez operacji na kr臋gos艂up 10 lat i co ciekawe normalnie pracuj臋 ( bez 艣rodk贸w przeciw b贸lowych !!!!Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zam贸wi艂am sobie par臋 miesi臋cy temu te Flex-y i ca艂y czas dzia艂aj膮 tak samo dobrze. Nic mi si臋 nie rwie trzymaj膮 temperatur臋 w 偶elu bardzo d艂ugo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Sylwester4233

Koniecznie musisz uda膰 si臋 do lekarza ortopedy. Nie wiem sk膮d jeste艣, ale je艣li ze stolicy to polecam przychodni臋 Rex Medica Sport. Od razu na miejscu wykonaj膮 pe艂na diagnostyk臋. Lekarz p贸藕niej zdecyduje co dalej. Jak co艣 to maj膮 te偶 u siebie rehabilitacj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Kregasz mo偶e zniszczy膰 kr臋gos艂up.

Ja bym to 膰wiczy艂a jakkolwiek aby by艂 ruch.Najgorsze jest siedzenie,brak ruchu.Do tego 偶elatyna rozpuszczona w wodzie-艂y偶eczka na szklank臋 wrz膮cej wody-codziennie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Armiana

Zawsze tego typu dolegliwo艣ci trzeba konsultowa膰 z lekarzem i fizjoterapeut膮. Przecie偶 ten b贸l nie bierze si臋 znik膮d. W Krakowie warto p贸j艣膰 do OpenMedical, 艣wietni fachowcy, z naprawd臋 rewelacyjnym podej艣ciem do pacjent贸w. Ja swoich problem贸w z kolanami pozby艂am si臋 w艂a艣nie dzi臋ki nim 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 valerija

Tak naprawd臋 wystarczy raz sobie co艣 zrobi膰 z kolanem i ono co jaki艣 czas b臋dzie si臋 odzywa膰 :/ te偶mam ten problem, ale pomaga mi w tym doktor z cinis med

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
Dnia 5.07.2018 o 12:28, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

Wiem co wam dolega. Macie ucisk na nerw w odcinku l臋d藕wiowym. Dobry ale powtarzam dobry kr臋glarz ( Gliwice ) ustawi i po problemie. Ci lekarze s膮 od leczenia i to robi膮 , a dobry kr臋glarz usuwa skutek i tak by艂o w moim przypadku. A do tego co dziennie rano po nocy odpowiednie 膰wiczenia i tak 偶yj臋 bez operacji na kr臋gos艂up 10 lat i co ciekawe normalnie pracuj臋 ( bez 艣rodk贸w przeciw b贸lowych !!!!Pozdrawiam.

Mog臋 si臋 zgodzi膰 z teoria ucisku na nerw poniewa偶 dopad艂 mnie ten b贸l kolana w艂a艣nie w ci膮偶y kiedy zda偶y艂o mi si臋 spa膰 na dmuchanym niewygodnym materacu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kas

Mam to samo ... bol kolana w nocy od wewn.strony najgorzej jak sie noga nagrzeje pod koldra.

Mam w domu lekarza ktory twierdzi ze to z przeciazenia...( noszenie Dzieci)聽

ale moze jednak warto wybrac sie do ortopedy..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Adaa

DOMOWE SPOSOBY na b贸l kolan =>>聽聽domowe-sposoby.com/choroba/bol-kolana

Udost臋pnij ten post

Witam.Oto moja historia . Mo偶e komu艣 sie przyda

Rok temu znalaz艂em ten w膮tek gdy spotka艂a mnie identyczna dolegliwo艣膰. Nag艂y b贸l kolana w nocy z natychmiastowym wybudzeniem,tak jakby kto艣 wbija艂 mi 艣rubokr臋t pod rzepk臋 Po zmianie pozycji po ok 15 sekundach b贸l ustawa艂 ca艂kowicie. i tak prawie ka偶dej nocy, czasami po kilka razy. Ostry przeszywaj膮cy b贸l w prawym kolanie pod rzepk膮. Podejrzenie uszkodzenia 艂膮kotki. Zrobi艂em rezonans kolana-wynik bez istotnych zmian .Badanie manualne przez fizjoterapeut臋 r贸wnie偶 raczej wykluczy艂o 艂膮kotk臋 (cho膰 nie na 100%) Poniewa偶 wykonanie kilku przeprost贸w przed snem zmniejsza艂o cz臋stotliwo艣膰 nocnych epizod贸w b贸lu powsta艂o podejrzenie 偶e to mo偶e od kr臋gos艂upa. Rezonans kr臋gos艂upa nie potwierdzi艂 tego podejrzenia. Wynik w normie. .Oczywi艣cie w mi臋dzyczasie odwiedzam kilka gabinet贸w fizjoterapeut贸w i pada kilka teorii na temat mo偶liwych przyczyn. Rozci膮gamy i masujemy mi臋艣nie baz rezultatu.Podobno nietypowy objaw. Mog臋 biega膰, schodzi膰 po schodach ,聽 robi膰 przysiady wszystko bez 偶adnego b贸lu. Nic nie trzeszczy w kolanie ani nie ma stanu zapalnego.Czasami w ci膮gu dnia pojawiaj膮 sie kr贸tkie imulsowe k艂ucia po wewn臋trznej stronie rzepki. Nast臋pne podejrzenie; konflikt udowo-rzepkowy lub boczne przyparcie rzepki. Wykonuje 膰wiczenia zalecane przy takiej dolegliwo艣ci. Nast臋puje cz臋艣ciowa poprawa . Specjalista sportowy od kolana zaleca 膰wiczenia wzmacniaj膮ce mi臋艣nie po艣ladkowe kt贸re podobno s膮 za s艂abe oraz 膰wiczenia rozlu藕niaj膮ce mi臋sie艅 czterog艂owy uda.M贸wi ; nie pomo偶e to sorry ale zapraszam na zastrzyki do kolana. 膯wiczenia wzmacniaj膮ce po艣ladek niestety nasilaj膮 dolegliwo艣膰 a seria masa偶y rozlu藕niaj膮cych mi臋sie艅 uda nie przynosi znacz膮cej poprawy. Nadal prawie co noc budzi mnie nag艂y聽 b贸l , Zauwazam ze gdy w nocy przekr臋c臋 sie na brzuch i opr臋 na prawym udzie jest znacznie lapiej szczeg贸lnie gdy pod艂o偶臋 pod udo zwini臋ty r臋cznik . Jest nowy trop .Mo偶e akupresura. Internet. Punkty spustowe b贸lu. Znajduje wszystkie punkty spustowe b贸lu na poszczeg贸lnych mi臋艣niach uda . Po tygodniu dociskania bolesne punkty prawie znikaj膮. jest poprawa. Dok艂adam rolowanie twardym rolerem i聽 to dopiero przynosi ca艂kowit膮 popraw臋. Wydaje sie to takie proste i prawie oczywiste. wystarczy艂o zrobi膰 dobre rolowanie mi臋艣nia. Trzeba by艂o tylko wiedzie膰 rok wczesniej聽馃榾 . Nie s膮dz臋 aby by艂a to jaka艣 uniwersalna terapia na wi臋kszo艣膰 dolegliwo艣ci. Wydaje mi sie 偶e warto spr贸bowa膰. Kto艣 moze zapytac ; czy nie zauwa偶y艂em 偶e mam napi臋ty miesie艅? Absolutnie nie. Odwiedzi艂em w ciagu tego roku kilku masa偶yst贸w i terapeut贸w powieziowych.

Drobna uwaga na temat rolowania kt贸ra mnie kosztowa艂a 3 miesiace poszukiwa艅 diagnozy i terapi. Nigdy wcze艣niej nie u偶ywa艂em rolera i nie wiedzia艂em 偶e ; Rolowanie mi臋艣nia trzeba wykonywa膰 bardzo powoli przy natrafieniu na punkt bolesny trzeba sie na nim zatrzyma膰 i docisn膮膰 a偶 b贸l w tym miejscu sie znacz膮co zmniejszy i dopiero wtedy rolowa膰 dalej. Nale偶y rolowa膰 twardym rolerem bez wypustek.U mnie dopiero takie rolowanie przynios艂o efekt

Tak ostatecznie ca艂kowicie dolegliwo艣膰 kolana min臋艂a do identycznym potraktowaniu rolerem 艂ydki (choc trudno to wyt艂umaczy膰 jezeli przyczyn膮 by艂 konflikt udowo rzepkowy).

Udost臋pnij ten post