Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość greta34

mój mąż odszedł do mojej przyjaciółki

Polecane posty

Gość greta34

Jestem kilkanaście lat po slubie. Mam trójkę dzieci. parę miesięcy temu mój mąż oznajmił mi że odchodzi ode mnie. Przez ostatnie kilkanaście miesięcy mój mąż dużo pracował, wracał późno a wyjeżdżając w deleacje wyłączal telefon uzsadniając to tym, że był zmęczony i nie chciał, żeby telefon mu dzwonił. próbowałam z nim rozmawiać ale nigdy nie miał czasu na ,,moje pierdoły\". W tym trudnym czasie spotkałam faceta, który w przeciwieńswtei do męża poświęcał mi sporo czasu.Nie chciałam, żeby tak się to potoczyło, ale ten meżczyzna stał mi się bliski. No i zdarzyło się parę razy, kiedy przespaliśmy się. za każdym razem chciało mi sie płakać, bo zdawałam sobie sprawę z tego, że nie powinnam zdradzać męża. I co się okazało? Mój mąż powiedział, że odchodzi, nie wiedząc o moim przyjacielu. W szczerej rozmowie przyznałam się do tego i zaczęło się piekło. Mąż nie chiał powiedzieć do kogo odchodzi, ale dowiedziałam się. Ma romans z moją przyjaciółką od 4 lat. Ta ,,pani\" przychodziła przez cały ten okres do mnie codziennie, bawiła się z moimi dziecmi, zawsze powtarzała, ze nigdy by z moim mężem nie ,,poszła\". Przed czasem tych 4 lat odszedł od niej mąż a ja ja pocieszałam, wspierałam, pomagałam, dzienie wysluchiwałam jaka jest nieszcześliwa. Gdy miała juz romans z moim mężem też cały czas mówiła, że jest nieszcześliwa bo jej mąż ją zostawił i ona by tego nigdy nikomu nie zrobiła. Fakt jest taki, że mój mąż wyprowadził się do niej, a za całą sytuacje obwinia mnie i we mnie wpiera wine. Dla nmiego niewazne jest że to on o 4 lat regularnie sypiał z kochanką, a ja zrobiłam to tylko parę razy i gdyby w moim małżeństwie było ok, nie zrobiłabym tego nigdy. Wystraczyło, że by ze mną rozmawiał, a nie traktował mnie jak obcą kobietę. Teraz mój mąż mieszkając z nią uważa, że jesli go ,,zdradzę\" to mi tego nie wybaczy a na dodatek chce sypiać dalej ze mną. Prowadzi podwójne życie jednym słowem. jest mi o tyle trudno, że jestem od niego uzależniona finansowo bo ja zajmowałam się rodziną, a on chodził do pracy. sytuacja jest ciężka bo trudno mi powiedziec kótko, żeby spadał bo jestem uzależniona finansowo. A anajtrudniejsze jest to, że on sądzi, że to ja go zdradziłam i nigdy mi tego nie wybaczy, bo on mnie zdradził ale z miłością. Początkowo chciałam, żeby wrócił i godziłam sie na wszystko. Teraz dalej tak uważam i to jest dla mnie najgorsze. Miotam się bo z jednej strony chciałabym, żeby wrócił, a z drugiej strony tego nie widzę i nie akceptuję. Nie wiem, jak sobie z tym poradzić. On jest milutki jak przychodzi do dzieci, chce ze mną sypiać, a potem mówi np, że wyjeżdża z nią na weekend albo święta. Nie wiem jak mam to tego podejśc. Nie chcę się godzić na tę sytuację, ale z drugiej strony jeszcze mi na nim zależy. I to jest chore. Jak mam postąpić? Czy ktoś z Was miał może podobną sytuację? Moi rodzice wiedzą o wszystkim, jego rodzice nie a on zgrywa przed nimi normalną rodzinkę. Co powinam zrobić?

Gość greta34
od czasu kiedy się dowiedziałam to juz byłej. CHoć od podstawówki się znamy

Gość tak jest jak facet ma
przyjaciolke, wczesniej czy pozniej wyladuja w lozku!!! Greta34, wspolczuje Ci, ale tak dalej zyc nie mozesz, wykonczy Cie to!!! Powiedz, ze chcesz rozwodu z jego winy (dostaniesz oczywiscie alimenty na dzieci, i na siebie tez jak jestes od niego uzalezniona)!!! 🌼

i powinnas byla zrobic to juz dawno!!! Co to za zwiazek, gdzie sie nawzajem zdradzacie?

dopeiro teraz doczytalam ten watek:-P

Gość moze miał powody

Gość greta34
alimenty to nie jest prosta sprawa w miom przypadku. Ja czuję się winna bo fakt nigdy nie powinnam tego zrobić.Ale to było krótkotrwałe, a on od 4 lat!!!!

Gość takie tam duperele...
Fajny mąż, fajna przyjaciółka...Teraz jesteś kochanką własnego męża? Chyba wszyscy macie świra! Byłam w podobnej sytuacji i wybrnęłam bo doprowadziłam do rozwodu; dziś były mąż i ta qrewka są jednymi z wielu śmieci hulających po tym świecie :) Po prostu dla mnie nie istnieją. Zrób porządek z własnym życiem bo oszalejesz!

Gość wyrozumiała
Ja cię rozumiem. To w końcu Ty chciałaś z nim rozmawiać, a on CIę olewał. teraz sie chłopak dziwi!!!

wez rozwod, to najlepsze wyjscie, moze ida Ci sie tez z jego winy, ale wez ten rozwod, tu nie ma lepszego wyjscia!!!

Przestan, nie ma w tym zadnej Twojej winy! a masz jakas mozliwosc uniezaleznienia sie finansowego? jakies wyksztalcenie?

jesteście siebie warci... Ty nic zlego bo kilka razy się przespałaś z innym a on TO JUŻ OD 4 LAT!!! A jakaa to k.urw.a różnica??? Jeszcze macie do siebie pretensje - żenada. Hipokryci.

greta34 Nic sie nie martw. Nic. Zdradziłaś bo czułaś się nie kochana. Nigdy więcej tej kurwy nie nazywaj przyjaciółka nawet byłą. Nie ma wyjścia. To rozwód. Musi być. Ratuj dzieci.Dasz radę.

radzilabym sie poradzic prawnika ... (najlepiej tego od Heather Mills) jakby tu sciagnac z meza jak najwiecjej kasy a on niech spada do milosci

Gość Wirginia Wilk
Niezłe szambo. Facet jest dla Ciebei milutki, bo boi się ze przywalisz mu takie alimenty na trójkę dzieci,ze do konca zycia sie nei pozbiera. Ciekawe czy Twoja ex przyjaciołka tez bedzei mu taka przychylna jak facet stanei się alimenciarzem? Buziaki, trzymaj się i zycze Ci racjonalnych decyzji! A w syf jakim jest sex z tym smieciem nei daj się wciągnąc, bo psychicznie się pogrązysz!

Gość filipinek.d
to jestjakaś prowokacja ,czy co? koles 4 lata ma kochanke, jedzie z nia na swieta a ty chcesz by do ciebie wracal? czy ja dobrze widze co czytam? Wez ty otworz oczy i zacznij prawdziwie zyc

Gość greta34
Pracę mam i wykształcenie rownież.Ale moje życie jest naprawdę pokręcone że aż trudno to wszystko opisać. Może jestem jeszcze wariatką ale spędzilam z moim mężem pół mojego życia i uwieżcie mi jest bardzo ciężko kogoś przestać kochąć i wyrzucić go tak naprawdę i po prostu z życia

22:31 rzeczywistosc greta34 Nic sie nie martw. Nic. Zdradziłaś bo czułaś się nie kochana. Nigdy więcej tej k**wy nie nazywaj przyjaciółka nawet byłą. Nie ma wyjścia. To rozwód. Musi być. Ratuj dzieci.Dasz radę. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D i tym ,że czuła się niekochana usprawiedliwiasz ją??:D:D:D:D:D no tak ale ty mijasz się z rzeczywistościa i gdyby to facet tak się tłumaczył to nazwałabyś go skur.wielem :P:P:P:P:D:D:D:D autorko o kasę ci tylko chodzi ,niestety :O

Gość a tobie xyz chodzi o co
Sady wydajesz według siebie?

Gość xyz weź ty lepiej
przejdź na pismo obrazkowe, albo daj poruchać chłopu, bo ci palma odpie.rdala

nie wydaję sądów tylko skomentowałem subiektywnie postawę "rzeczywistość" ,z którą miałem już "przyjemność" wymienić się poglądami,bo widzę,że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem :P:P:P mam nadzieję,że ci to wystarczająco wyośliłem,a jeśli nie to trudno:P xyz weź ty lepiej -> jak jesteś pedałem to ty daj poruchać chłopu:P no chyba że lesbija z ciebie :P:D:D:D:D :classic_cool:

Gość anonimowa jedza
zdrada jest zdrada, bez wzgledu na to, czy zdarzyla sie raz, czy trwa od lat. Ale jedno Ci powiem, dziwie sie, ze po tym, jak maz oznajmil Ci, ze odchodzi, Ty przyznalas sie do swojej niewiernosci.

Gość a tobie xyz chodzi o co
pamiętam jeszcze twoje opowiastki jak to ci żona nie daje i musisz mieć kochankę :P. W tym kontekście jasne są twoje komentarze :P, :P, :P KAŻDY SĄDZI WEDŁUG SIEBIE

Gość autorko przejdźcie na islam
będziesz pierwszą żoną, gorzej będzie jak ci wary i łechtaczkę obetnie żebyś się z innymi nie ruchała

wszystkie uzależnione w jakikolwiek sposób od swoich facetów kobiety powinny przeczytać wypowiedź autorki i wyciągnąć dla siebie daleko idace wnioski na przyszłość.

Gość Wniosek taki
To nie była przyjaciółka jeżeli zagarnęła Ci męża . Ty też święta nie byłaś no ale nie oceniam Cię musiało być bardzo ciężko. Może sytuacja się jeszcze odmieni tak naprawdę nie wiemy co nas jeszcze czeka . Może los do Ciebie jeszcze się uśmiechnie. Bądz dobrej myśli

Gość pozbieraj sie i walcz o swoje
glupia byłas ze mu powiedziałas , wnies sprawe o rozwód wyprzyj sie zdrady powiedz ze chcialas mu tylko dopiec ta zdrada ktorej tak naprawde nie by ło dowal mu takie alimenty ze jego miło sc bedzie musiala sie do nich dokładac a co :P a k..utasa zostaw niech sie zajmuje przyjaciółeczka. napewno dasz sobie rade i znajdziesz jeszcze miłosc swojego zycia :)

Gość powyrywaj tej piździe
kłaki ze łba, a potem z pipy