Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z gory dziekuje za odpowiedz

Tryb zycia po operacji zylakow

Polecane posty

Gość z gory dziekuje za odpowiedz

Hej! Niecale dwa tygodnie temu mialam operacje na zylaki. Noga wyglada coraz lepiej. Mam pytanie do tych ktorzy mieli taki zabieg, jak szybko podjeli aktywnosc fizyczna np jazda na rowerze, za ile moge zaczac uprawiac jakis sport, cokolwiek, fitness czy taniec za miesiac,dwa, trzy ? Teraz wiem ze musze odpoczywac, nie przemaczac nogi, chodze w opasce uciskowej, czy potem chodziliscie w rajstopach antyzalkowych ? Pytam bo, lekarz, ktory mnie kierowal na operacje kazal kupic mi takie ponczochy i chodzic dwa miesiace po zabiegu, w szpitalu natomiast powiedzieli mi tylko o opasce, zreszta nikt ze mna za bardzo nie rozmawial :(. A co z waga, rozumiem ze nie wolno tyc, ale czy schudnac pare kilo jest wskazane? Pozdrawiam

Gość z gory dziekuje za
nikt nie wie ? :(((

ja oszczędzałam nogę dopóki krwiaki nie zeszły i dopóki nie przestało boleć, czyli jakieś 3 miesiące

aaa no i opaskę uciskową nosiłam 2 miesiące, bo wcześniej jak zdejmowałam to cholernie bolało

makarena --> ja miałam całą łydkę siną bardzo długo :( zmieniała kolory od sinobrązowego, poprzez czerwony, żółty i dopiero zeszło

jeśli chodzi o mnie to opaska była potrzebna tylko przez tydzień.jak widać u każdego inaczej

fakt, różnie może być ja pierwszy zabieg miałam jak miałam 16 lat, wtedy bardzo szybko noga doszła do siebie a drugi raz jak miałam 23 lata i choć żylaków było mniej niż poprzednio to leczyła się bardzo długo

ja zabieg miałam we wrześniu zeszłego roku.mam 34 lata.wiem z opinii innych dziewczyn że czasami powrót dz zdrowia jest szybki (tak ja u mnie ),a u innych trwa do 4 m-cy

Gość 1231234
a jak z powrotem do pracy? dlugo bylyscie na zwolnieniu lekarskim?

Gość asdfghjz
wlasnie...dlugo?

a mojej cioci powiedzieli ze jej niezoperuja zylakow bo moze sie zator zrobic i to grozi smiercia nwet