Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Hankaka

K R E W E T K I

Polecane posty

Gość gość
osz kurde :D krewetki gotowane w kostce rosolowej :D :D a ten przepis powyzej na curry wyglada przez***bczyscie :)

Gość gość
polecam teraz krewetki są w dobrej cenie na selgros24.pl - ja bardzo lubię ich ofertę produktów mrożonych, bo nie dość, że są po prostu smaczne, to mają naprawdę mało glazury :)

Gość pomocna_myszka
Krewetki imbirowe wg SteakRock'a :) Składniki 1 porcja: 250 g krewetek vannamei 1 grapefruit 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka startego świeżego imbiru 2 starte ząbki czosnku Sól, pieprz Przygotowanie: -Krewetki jeśli są mrożone rozmrażamy, myjemy, osuszamy, -Grapefruita szorujemy, kroimy w ósemki, -Sok z jednej cząstki wciskamy do krewetek, -Dodajemy do nich oliwę, natkę pietruszki, imbir, czosnek i przyprawy, -Kamień wkładamy do piekarnika rozgrzanego do maksimum na ok 40 minut, -Po wyjęciu układamy na nim krewetki i cząstki grapefruita, -Opiekamy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty, -Krewetki świetnie smakują polane sokiem z grillowanych grapefruitów i kromką świeżego chleba :) I jest ! szybkie i proste, ale przede wszystkim - zaskakujące :)

Gość anette_67
a gdzie w ogóle kupić ten makaron papperdelle? Nie kojarzę takiego ze sklepu? To coś w stylu tasiemki?

Gość wirtu0zeria
No w sumie tak. Pappardelle to włoska nazwa tego makaronu, u nas rzeczywiście mówi się tasiemki. Na pewno widziałam że coś takiego ma czaniecki, a w niektórych sklepach masz też po prostu makarony włoskich firm i tam też można taki znaleźć

Gość gość
Najpyszniejsze krewetki jakie, kiedykolwiek jadłam to te z Hurry Up Shrimp z Krakowa, odpowiednio przygotowane i doprawione. A do tego zamówiłyśmy z koleznką zupę kokosowa. Byla świetna!

Gość gość
ja nie smażę, ja zamawiam w hurry Up shrimp i nie martwie sie ze cos pojdzie nie tak, a porcje są ok, długo też nie trzeba czekać