Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niewiedzaca_Samiii

Brak miesiączki .

Polecane posty

Gość Niewiedzaca_Samiii

Mam 16 lat i nie mam jeszcze okresu, czy musze iśc już do ginekologa ? Prosze o odpowiedz bo boje sie iść, gdyż jestem dziewicą i wiem że ginekolog będzie mnie badać a przez odbyt boli . Prosze o odpowiedź.

Idz do lekarza, 16 lat to duzo. Ja okresu dostalam jak mialam 11, powiedz lekarzowi o swoich obawach.

Gość Niewiedzaca_Samiii
No u lekarza rodzinnego już byłam i on powiedział, że muszę iść .

Gość Marta_Angel
Jeżeli tak powiedział, to nie lekceważ tego

Gość marcia87
niekoniecznie będzie Cie od razu badał. Najpierw przeprowadzi wywiad, zada pytania w stylu. w jakim iweku mniej więcej kobiety w twojej rodzinie dostawały pierwszą miesiączke, czy masz jakies dolegliwości (bóle brzucha itd). Byc może po prostu tak po prosty dojrzewasz. A nawet jak juz dojdzie do badania to nic sie nie bój. Nie ty pierwsza i ostatnia przez to przejdziesz!!

Gość Niewiedzaca_Samiii
Marto takie bule brzucha mam od ponad roku. Moja mama i babcia miały 1 miesiączke na początku 15 roku życia. Oczywiście ja jestem spóźniona . ;( A badania nadal się boję :( Wiecie czy badanie przez odbyt boli ?

Gość marcia87
nie jest to przyjemne ale nie boli! zwlaszcza jak trafisz do odpowiedniego lekarza. I codla niektórych dziwne - lepsi są mężczyźni. Koleżanki mówią, że to niemożliwe, a ja juz odwiedziłam kilku ginów i na 100% twierdze że mężczyźni lekarze są przede wszystkim delikatniejsi. jak sie wstydzisz iśc do mężczyzny to wybadaj która z kobiet w twoim mieście cieszy się najlepsza opinią. Może powinnać iść razem z mamą??oczywiście na czas ewentualnego badania będzie ona musiała opuścic gabinet, ale na początku zawsze raźniej.

Gość Niewiedzaca_Sam

Gość Niewiedzaca_Samiii
Dziekuje za wszystkie opinie ale i tak sie boje isc. U mnie w mieście jest tylko 1 pani ginekolog, ale jest troche "inna" i z tego co słyszałam lepiej do niej nie iść. A do mężczyzny nie pójdę ;( Pomóżcie .

Gość Niewiedzaca_Samiii
Heloł czy jest tutaj jakas pani.?

Gość gyniaaa
a masz inne oznaki dojrzewania płciowego, piersi, owłosienie?