Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna żona...

MOCZENIE NOCNE

Polecane posty

Gość bezradna żona...

Mam bardzo poważny problem dotyczący mojego męża... Od zawsze miał problem z moczeniem nocnym, nie zdarzało się to często, czasami raz na rok czasami częściej niestety przysparzało wielu problemów. Na początku było to dla mnie niezrozumiałe jak dorosły facet może to robić, potem się do tego jakoś przyzwyczaiłam (nic mi nie pozostało jak tylko ryczeć i prać) Od jakiś dwóch może trzech lat problem się ten nasilił do tego stopnia że w ostatnim czasie miał aż trzy takie "wypadki". Może kogoś to bawić, nawet spodziewam się głupich komentarzy ale bardzo proszę jak ktoś wie co można w takiej sytuacji zrobić, jak z tym walczyć - może ktoś ma podobny problem??? Nie mam pojęcia czy to leczyć, jest to młody zdrowy facet i nikt ze znajomych nawet by nie przypuszczał że ma taką przypadłość. Z góry dziękuję za pozytywna reakcję. Pozdrawiam

Gość na to mozna sobie
zalatwic zwolnienie z wojska :D Znaczy kategorie odpowiednia :classic_cool: Bo trudno to udowodnic :P Aaa i sa leki na to ;) Niech idzie do lekarza :)

Gość ja tak miewam czasami
alkohol w dużej ilości + bók kręgosłupa i klops a w sprawie męża idz najlepiej do lekarza bo on sie pewnie wstydzi ps. moja żona nie ryczy, dlaczego ryczysz ty? gdzie tu powód do ryczenia?

Gość bezradna żona...
Rycze z bezradności, bo naprawdę jest to dla mnie uciążliwe

Gość bezradna żona...
A na zwolnienie z wojska to trochę już za późno ma 30 lat i już odbył służbę. A co do lekarz to może być jeszcze większy problem niż to moczenie. On z niczym nie idzie do lekarza a co dopiero z tym (męska duma by nie pozwoliła)

Gość na to mozna sobie
Ja nie mowie, ze Twoj maz dostanie zwolnienie z wojska - ogolnie mowie ;) A lekarz by pomogl. Sa na to leki - wiem na pewno... Byly juz 40 lat temu ;)

Gość bezradna żona...
A do jakiego lekarza się udać, bo raczej będę musiała sama to załatwić.

Gość bezradna żona...
Czy nikt już nie ma nic do powiedzenia w tym temacie?

Nie spotkałam się z takim problemem.Może najpierw idź do rodzinnego i on skieruje Cię dalej.Urolog powinien pomóc, ale do niego skierowanie jest potrzebne.Albo jak Cię stać to prywatnie do urologa się udaj.Szybciej będzie.I chyba jednak urolog to z mężem będzie chciał porozmawiać.:-)

Gość eweeeenement
bezradna owszem UROLOG może pomóc, ale częściej okazuje się, że to moczenie na tle nerwicy!!! Nie powinno się tego lekceważyć.

Gość suchyporanek
Przyczyn moczenia nocnego może być bardzo dużo dlatego tak ważne jest skonsultowanie się z lekarzem. Leczenie na własną ręke może pogorszyć stan dziecka. Zachęcam do zapoznania się z informacjami zamieszczonymi na naszej stronie. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl

Gość Mersia
No ale czy w pierwszej kolejności nie wystarczy stosowanie alarmu wybudzeniowego? Może w ten sposób dziecko się nauczy, prawda?

Gość suchyporanek
Alarm wybudzeniowy to jeden z pierwszych sposobów radzenia sobie z moczeniem nocnym. Należy również ograniczyć picie przed snem, ale ważne jest, aby pić wystarczająco dużo napojów w ciągu dnia – najlepiej wodę. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu suchyporanek.pl