Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość forlans

OKROPNE WąGRY - CO ROBIć??

Polecane posty

Gość forlans

siemanko! mam 18 lat i okropne problemy ze skora mojej twarzy, otóż mam pełno wągrów, małych krostek na czole, I CO NAJGORSZE - śLADóW PO PRYSZCZACH na ktore jak narazie nic nie działa, pryszczy trochę mniej bo jestem na antybiotykach TETRALYSAL, ale obawiam sie ze gdy przestane je brać to będzie jeszcze gorzej. Byłam na oczyszczaniu u kosmetyczki ale po paru dniach wągry wróciły i mimo ze używam rano i wieczorem żelu z peelingiem GARNIER CZYSTA SKORA to wągry na nosie nie znikają, od wyciskania mam wrażenie ze dziury są coraz większe i szybciej sie tworzą nowe czarne, do tego większe kropy. ogólnie jestem załamana - stan mojej skory jest nie za dobry, pełno zaczerwienień plus rozszerzone pory które jakoś nie chcą się zwężać. zaś tonik który niby zwęża pory tylko mi podrażnia skórę choć mam typ mieszanej albo nawet tłustej skóry. NIE /w końcu pytanie / ZNA KTOS JAKIES SPRAWDZONE SPOSOBY BY DOPROWADZIC SKORE DO przynajmniej prawie IDEALNEGO STANU lub DIETY czy cos????????????? _________mignęła mi kiedyś przed oczami jakaś dieta "odmładzająca" i mysle że mogła by mi może przynajmniej przywrócic jędrność naskóra bo obecnie to mi skóra na policzkach raczej wisi i są takie głupie cienie jak u starej baby, a mam dopiero 18 lat!!!!!!!! POMóżCIE, PROSZE!! :* PS. diete chce stosować przez wakacje a że bede przebywac na wsi (jest tam dosyc sklepów w poblizu) to nie bede mieć dostępu do sklepów typowych ze zdrową zywnością, z resztą nawet w mieści mam z tym problem żeby czasem coś dostać. wiec znacie jakieś MNIEJ SKOMPLIKOWANE diety co by mi pomogły na te pryszcze, wągry itp?? ??

przede wszystkim unikaj czekolady..:) Do mycia zamiast mydła żel do mycia twarzy z tzw problemami. W ciągu dnia przemywaj skórę tonikiem dwa razy w tygodniu maseczkę oczyszczającą. Pozdrawiam

Gość forlans
WIESZ MYśLE żE TO ZA MAłO ALE DZIęKI :) i jak juz napisałam tonik mi podrażnia skóre a żel za dużo nie zdziałał jak dotąd :/ w ogole to niektorzy mówią że tylko niszcze skore tymi kosmetykami, jak myslicie?? MAJą RACJE?????????????? ;>

ale tonik tonikowi nierówny.Ja przeszłam przez całe mnóstwo zanim znalazłam odpowiedni. W momencie ,gdy zaczełam używac zelu do twarzy(również trwało nieco szukanie tego odpowiedniego) cera mi się zdecydowanie poprawiła.:)

Gość forlans
HMMM NO DOBRZE :p a mozesz mi cos polacić??

proponuje isc do dermatologa - moze przyczyna jest inne schorzenie skory a nie zwykly tradzik. jesli trafisz na dobrego lekarza to na pewno przepisze Ci jakis LEK a nie KOSMETYK, ktore sa ogolnie dostepne w skepach i daja mizerne rezultaty

oczywiscie ze tak,ale jedno drugiego nie wyklucza. JA polecam zel do mycia twarzy garnier czysta skóra dla cery wrazliwej ,tonik bezalkoholowy ziaja biobalans:)

witaj! ja też mam 18lat i podobnie jak Ty porykałam się (borykam?)z dołującym wygladem mojej twarzy..wszystkich specyfików używałam..i NIC..doszłam do wniosku,że chyba nie ma na mnie rady..:| aż wkoncu kolezanka poradzila mi,żebym udała sie do ginekologa- przepisal mi 3paczki anty. i już nie ma porownania :) do wczesniejszego stanu skory. a juz nie zazywam 2miesiace.. i jest dobrze:) pozdrawiam

Gość forlans
yyy no ciekawe :) w ogóle to dzięki za wypowiedzi troszke dziwi mnie to bo jak sama pewnie wiesz do ginekologa nie chodzi sie z tymi sprawami :P a ja akurat nie mam żadnych problemów w tych tematach. w sumie to obecnie chodzi mi głownie o slady po pryszczach ( takie czerwone wewnątrz skóry widoczne na zewnatrz) KTóRE NIE ZNIKAJą OD 3 MIESIECT I NIE WIEM CO Z TYM ZROBIć (???????????) O! właśnie!! - przy okazji mam pytanie bo kumpela mi zrzędzi że ma opuchnięte sutki i to cały czas a nie tylko w okresie miesiączkowania - można coś z tym zrobić????????? w sumie to jej sie nie dziwie bo same wiecie jak to by było no orzed chłopakiem sie kiedys tam pokazać nago - w koncu każdą to czeka -a to jest niemały kompleks.

Gość lena00
mi na czerwone ślady po pryszczach pomaga krem skinoren w prawdzie nie znikają od razu ale przy cierpliwym smarowaniu stopniowo zanikają

Gość zdezelowana
zabieg oczyszczania skory u kosmetyczki i odpowiednia pielęgnacja po... takie moje rady

Gość brevoxyl
Na krostki, kuleczki pod skórą, wysypy wagrow. Polecam Brevoxyl. Ja kilka lat borykalam sie z problemami ze skorą. Rece opadaly, mialam juz wszytsko przez masc cynkowa za 2 zlote do antybiotykow na 100. Nic. Wielkich krost nie mialam ale miliony malych kuleczek, zaskornikow, krostek. Chodzilam do kosmetyczki- po kosmetyczce mialam tego jeszcze wiecej. Brevoxyl. Po miesiacu stosowania moja skora jest nie do poznania. Dodatkowo uzywam bezalkoholowego toniku zeby tylko oczyszczac skore, ktora teraz jest gladka, pozostaly co prawda blizny. Ale przynajmniej nie mam takiej kaszki. Polecam jeszcze raz pozdrawiam

Gość dc girl
a mi pomogly maseczki z aspiryny i avon ageless results nightly nutrient peel :) super zmniejsza pory i dziurki i blizny !